VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Husletande 🏡🏘🏠

Att leta hus är kul!!! Och vi har verkligen upptäckt Stor Stockholm på ett helt nytt sätt. Och även fina områden strax utanför Stockholm. Vilka mysiga och vackra kommuner det finns. Därför är vi extra glada och stolta faktiskt att vi inte har några skygglappar på och att vi har bestämt oss för att inte låsa fast oss vid någon specifik kommun. Det gjorde vi nämligen när vi för många många år sedan pratade hus, och då kom vi ingen vart hahaha. Så går det när man begränsar sig och inte vågar gå utanför sina trygga zoner. Men vi gör sällan om ett misstag, så nu ser vi enbart möjligheter och är öppna för hela marknaden. Och då blir möjligheterna genast lite bättre.

Och det här med att vi flyttar….det har endast och göra med att vi har så länge vi kan minnas, i cirka 19 år faktiskt. Så har vi pratat om att vi skulle vilja pröva på att bo i hus. Och den drömmen och känslan har aldrig lämnat oss. Så när Roberto bestämde sig för att sälja bostadsrätten i år, så var det för att han kände att nu var det dags att följa våra hjärtan och vår dröm!

Ska vi kasta bort fler år på att drömma? Nej, självklart inte! Man måste följa sin övertygelse och våga prova något nytt. Så nu kastar vi oss ut i villadjungeln och letar lite här och där, vitt och brett. Och vad mycket fina hus vi ser.

Men, vi är ute efter något mer….fint är en sak. Att få en känsla när man kör fram till ett hus och känslan man får där inne. Det är något helt annat. För fint, kan man göra ett hus på hur många olika sätt som helst. Det känner jag många som gjort och gör. Herregud vissa har ju det som hobby hahaha. Och det kanske vi också får….det vet man aldrig! Så när folk frågar oss ( eller mest mig märkligt nog ) vad vi är ute efter? Så blir svaret inte, en Herrgård, en toppmodern villa eller att det måste vara på 450 kvadratmeter med 12 rum, för det är inte vi i behov utav.

Vi vill KÄNNA något, och få det som matchar våra behov varken mer eller mindre egentligen. Och något som inte är i totalt renoveringsbehov från grund till tak redan från start. Fast gärna ett äldre renoverat hus med karaktär, känsla och en historia…..ett ställe som kan utvecklas med oss som familj. Och som har potential att verkligen bli personligt för vår familj i framtiden – låter inte det helt fantastiskt? 😊

Jag kan faktiskt avslöja något som är extremt viktigt dock med husletandet, Och det är att det kommer då INTE bli ett hus UTAN garage!!!! För det om något, har min älskade man Roberto verkligen ( jag menar veeeeerkligen ) drömt om så länge jag kan minnas utav våra snart 21 år tillsammans. Ett garage 😂 och det är ju självklart att han ska få sitt garage. Och tänk…..när vi flyttar, så kommer vi ha firat 21 år tillsammans, och vår gemensamma dröm om ett litet mysigt, personligt och eget hus. Kommer ha slagit in och blivit sann😍 Det känns helt overkligt just nu!!! Men vi vet att det kommer ske.

Så därför fortsätter husletandet även idag och imorgon då vi har visningar att gå på.

Men senare idag ( söndag ) så ska vi gå på Galapremiär på en Barn Musikal på Stockhom Waterfront ” Djungelboken ” och efter det, ska vi direkt hem till våra vänner för att fira deras dotters födelsedag. Så vi har att göra 🤗

Önskar dig också en skön söndag. Och hoppas starten på den nya veckan imorgon blir riktigt bra!

Stor kram Anna.


Kommentarer


 1. Sofia 11 november, 2018 on 10:57 Svara

  Så spännande! Förstår precis vad du menar med känslan. Svårt att beskriva, men när den infinner sig så vet man bara. Kul att du delar med dig av dina tankar. Ha en fin söndag 💕

  • Anna Book Toledano 12 november, 2018 on 17:40 Svara

   Tack Sofia 🙏🏼☺️
   Visst är det så.

   Kul att du läser bloggen.

   Anna🤗

 2. Mini 12 november, 2018 on 16:35 Svara

  Är ni verkligen husmänniskor? Det är en sak att vilja ha livsstilen, men en helt annan sak att leva den. Med tanke på hur totat ohändiga/okunniga ni framstod i Arga Sninckaren VIP så verkar inte hus vara er grej.
  Visst kan man anlita hjälp för allt som behöver fixas, men det är till stor hjälp både praktiskt och ekonomisk att ha lite grundkoll. Det är ALLTID något som behövs ses över när man äger ett hus.
  Skulle vara intressant att höra hur ni resonerar kring detta.

  • Anna Book Toledano 12 november, 2018 on 17:57 Svara

   Hej Mini.

   Det är vi fullt medvetna om. Och som sagt det är något vi funderat länge och väl på. Att köpa hus är ett stort engagemang och vi är två vuxna människor som förstår exakt vad det innebär.
   Och kul att du själv påpekar just – hur det framställdes i Arga Snickaren VIP.
   Det var just det…..det är lite så tv funkar och allt är inte alltid riktigt så som det framställs. Dessutom har det gått över 3 år sedan vi gjorde AS VIP….och man hinner lära sig väldigt mycket på den tiden inte sant? Ja, om intresset finns iallafall – och det intresset har jag och Roberto. Så vi är långt ifrån samma människor idag som då. Jag framför allt lider inte utav depression längre och låter ingen trycka ner mig och styra mig åt det håll som passar någon annans syfte bäst
   Och om vi har koll eller inte, drabbar ju faktiskt ingen annan, inte sant?

   Vi har dessutom snart en egen utbildad snickare i familjen – så vi kommer nog reda oss 😊
   Om inte annat så tar vi hand om vårt själva, eftersom vi blev många erfarenheter rikare utav att vara med om fuskbygget som AS VIP gjorde. Annars hade dom aldrig behövt komma och göra om och göra rätt.

   Mvh Anna.

   • irene 13 november, 2018 on 09:48 Svara

    Hej Anna, jättebra svar. Som sagt, man ler sig mer och mer genom åren. Lycka till med hus sökande.
    Mvh//Irene

    • Anna Book Toledano 14 november, 2018 on 07:19 Svara

     Hej Irene, tack snälla 😊

     Mvh Anna.

   • Barbro 13 november, 2018 on 21:30 Svara

    Vad gjorde AS VIP för fel? Såg programmet och tyckte ni fick jättefint :)

    Men tur att ni snart har en egen utbildad snickare snart. Är ju guld värt när man skaffar hus som behöver renoveras…

    • Anna Book Toledano 14 november, 2018 on 07:24 Svara

     Hej Barbro, med all respekt så vill jag inte gå in på alla detaljer.
     Av den enkla anledningen att det gått 3 år och 3 månader sedan vi spelade in det programmet. Och vi har gått vidare i livet.
     Är inte typen som lever i det förgångna utan väljer att blicka framåt istället.
     Men att man har sina minnen kvar, det kan man aldrig komma ifrån.

     Vi kommer klara oss utmärkt som gemene människa gör i livet 😃

     Mvh Anna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna