VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Produktiv helg💪🏽

Hej!

I helgen har jag haft fullt ställ speciellt på dagarna. Men Felicia lagade god middag i fredags och vi alla kollade på film. Och sen var det middag hos goda vänner i lördags det var avkopplande och skönt.

Tack Patricia med familj ❤️ så fint att se er igen!

I övrigt har vi tittat på hus, varit på IKEA, bauhaus, Fredells, Ekerö Möbler, Vasa möbler, K-rauta, Rusta, Jysk och Åhléns 🤪 Men vi har funnit massor med inspiration och fått mycket uträttat på våra checklistor. Vi har även fortsatt med röjandet, ja utrensningen och sorterandet nere i källaren också. Så det känns bara bättre och bättre, men det är mycket kvar. Men vi har ju tid på oss, så det är ingen stress. Bara skönt med vettig framförhållning, så att man inte bara plötsligt står där och måste röja i panik. Det är inte kul. Vi fick även främmande i helgen, så det blev övernattningar, middagsmys, film och sällskapsspel 👍🏽👌🏽 och 🕯🕯🕯e Advent var helt fantastisk med snö och allt.

Nu är det ny vecka och den har startat bra. Lite svårt att greppa att det är julafton om 1 vecka. För tiden har verkligen gått otroligt fort. Men det blir inga större problem att hinna med allt.

Nu ska jag laga middag, sedan blir det ett varmt skönt bad.

Imorgon är det en ny dag med massa fix inför julhelgen, och så kommer det vara fram till julafton.

Hoppas att du inte behöver stressa för mycket inför julen. Man får inte glömma bort det viktiga med den här tiden och storhelgen🌟🌲🎅🏼🕯❤️ Kärlek, familjen, värme, omtanke och frid.

Ta hand om dig och varandra.

Kram Anna.


Annons

Kommentarer


 1. KIA 18 december, 2018 on 10:51 Svara

  Jag har varken vänner eller familj så jag behöver inte fixa och dona inför julen. Jag brukar se till att ha arbetspass så jag inte behöver vara hemma allena.
  Men, jag önskar dig och din familj en riktigt god Jul. :-)

  • Anna Book Toledano 18 december, 2018 on 16:29 Svara

   Hej Kia, vad tråkigt att höra.
   Vet ju inget om din situation eller vad du jobbar med.
   Och ingen ska ju behöva vara ensam ❤️
   Men jag hoppas du har ett givande jobb och att du får möjligheten att få lite socialt umgänge på så sätt iallafall.

   Önskar dig allt gott.
   God jul 🌲🌟🎅🏼

   Kram Anna.

 2. Merida 18 december, 2018 on 20:04 Svara

  Varför springer du så mycket i möbelaffärer när ni inte ens skaffat ny bostad?
  Är det inte bättre att vänta tills ni vet var och hur ni ska bo och lägga fokus på att packa, fira jul och hitta nytt boende? Det börjar väl brinna lite i knutarna för de nya ägarna vill väl få tillträde snart?

  Hoppas du kan varva ner lite och landa innan jul, det är inte bra att stressa.

  • Anna Book Toledano 19 december, 2018 on 10:09 Svara

   Merida.
   Vad får dig att tro att jag springer?
   Ifrågasätter du alla som går i affärer på samma sätt.
   Och jag / vi har inte bara ”sprungit” i möbelaffärer som du påstår… Känns som att du inte riktigt kan läsa innantill och har svårt med att uppfatta det jag skriver. Men jag kan möta dig liiiite till på vägen.
   Vi köper julklappar till våra nära och kära som majoriteten utav normala människor gör, är det något konstigt med det?!? Vi köper inte alla våra julklappar på NK & Stureplan 🤪 Och om vi ska vara riktigt petiga nu…så kommer vi inte alls att köpa speciellt mycket julklappar över huvudtaget. DET är inte det julen handlar om för OSS i VÅR familj.
   Men oavsett vad, om man passar på att planera och hitta inspiration på samma gång – är det det också konstigt? Eller något som man som normal människa INTE får göra?

   Nej Merida, om det är någon som ska ta och lägga fokus på annat, så är det DU. Vad har DU med mitt / vårat att göra. Behöver inget svar för det vet jag redan. DU har absolut ingenting med mitt / vårat och göra.
   Jag har FULL fokus på mitt 😁 Packande, rensande, försäljning, köp, inköp, städning, tvätt, julmaten, julgranen, pyntet, välgörenhets insatser, husletande mm.
   Det kanske brinner hos DIG?
   Men här är allt lugnt, bara värmeljusen som brinner i sina vackra lyktor och sprider ett varmt mysigt sken i vårt hem 😁🕯
   Så du kan sluta lägga din nyfikna näsa i blöt tycker jag. Visst det är jultider och då ska man vara snäll – det är jag inte just nu mot dig. Fast, som du bemöter mig kommer jag i detta fall bemöta dig. Men en väsentligt skillnad!
   Jag är inte det minsta intresserad utav dig och ditt!

   Du har inget med mitt liv att göra, snoka någon annanstans. Men du får ingen mer info utav mig. Tids nog kommer din nyfikenhet att stillas, det behöver du inte oroa dig för😂😂😂
   Själv går jag på julledighet redan idag, så ingen stress här, bara lite normalt hushållsarbete och i vår familj hjälps vi åt😂🌲🎅🏼🕯 Så min jul kommer bli lugn, skön, fridfull, kärleksfull och trygg.

   Anna.

   • Maja 19 december, 2018 on 15:21 Svara

    Så olika man kan uppfatta frågor/ inlägg i skrift. Jag upplevde inte alls Meridas inlägg så som du Anna verkar göra. Hade det varit mitt svar från dig hade jag blivit uppriktigtsagt ledsen. Men men inte min blogg.

    • Anna Book Toledano 19 december, 2018 on 16:21 Svara

     Hej Maja.
     Så här skrev Merida exakt till mig.

     – Varför springer du så mycket i möbelaffärer när ni inte ens skaffat ny bostad?
     Är det inte bättre att vänta tills ni vet var och hur ni ska bo och lägga fokus på att packa, fira jul och hitta nytt boende? Det börjar väl brinna lite i knutarna för de nya ägarna vill väl få tillträde snart?

     OM man har läst mitt blogginlägg, så borde man inte uttrycka sig som hon gör. Det är inget annat än felaktiga påståenden och antaganden och förutfattade felaktiga åsikter från start till slut.
     Och dom är helt motsägelsefulla i förhållande till mitt inlägg där jag själv skriver att jag inte stressar, vi rensar och fixar och förbereder både för framtida flytten och julen och tittar på hus osv. Så tycker du då fortfarande att hennes sätt att skriva till MIG är okej?!?
     Men precis som du konstaterar, detta är min blogg, och jag har stor erfarenhet utav människor som skriver till mig. Både öppet och anonymt.

     God jul nu och vad bra att du slipper bli ledsen iallafall.

     Bästa Anna.

   • Marie 19 december, 2018 on 20:42 Svara

    Anna, jag förstår verkligen att ni åker runt och inspireras och drömmer, det är ju klart att man blir sugen på det när man är på väg mot ett nytt boende! Så har jag också gjort.

    Men jag blir förvånad över det du skriver – att Merida inte har med ditt liv att göra? Hon kommenterar ju bara det du skriver på bloggen? Varför blogga om saker som man känner att folk inte har med att göra och inte ska lägga sig i?…

    I vilket fall som helst så hoppas jag att du får en fin jul! 🎄

 3. Ann 19 december, 2018 on 07:15 Svara

  Så skönt att inte fira jul. Att slippa all stress. Men för de som firar så önskar jag god jul. Ha de gott.
  Vänligen.

  • Anna Book Toledano 19 december, 2018 on 10:19 Svara

   Hej Ann, det är det fina med livet –
   att vissa kan välja, och det är allas rätt att välja så som dom själva vill.
   Om den möjligheten nu finns🙏🏼

   Vi i vår familj firar jul enligt tradition, men har de senaste åren inte gått loss med 1.000 julklappar.
   Vi rensar och lämnar kläder, skor och lite annat till olika insamlingar.
   Och fokuserar på att vara tacksamma för vårt hem, varandra, vår trygghet, övrig familj, hälsan och allt fint som kommer med nästa års flytt till ett hus som vi drömt om att flytta till i 19 år🙌🏽🙏🏼❤️
   Så julen blir lugn och mysig, ett rent och tryggt hem, mat, värme, kärlek, titta på film och spela sällskapsspel och massa härlig ledig tid med det och dom viktigaste i livet – familjen❤️

   Ha det gott du med / Anna.

 4. Lisa 20 december, 2018 on 14:14 Svara

  Vad spännande att ni ska köpa hus. Var vill ni bo?

  • Anna Book Toledano 20 december, 2018 on 14:34 Svara

   Hej Lisa, ja det känns jättespännande.
   Vi håller ett öppet sinne och vidgar våra vyer.
   Vi vill pröva något helt nytt 😀
   Så vi får se vart vi landar.

   Anna.

 5. Barbro 20 december, 2018 on 16:31 Svara

  Ni gör tvärtom när det gäller att köpa hus…dom flesta väljer kanske att sälja huset när barnen vuxit upp och köper lgh. Jag och min gubbe sålde huset när våra tre barn vuxit upp och flyttat ut när dom var i 20 års åldern…
  Det bästa vi har gjort.

  Men lycka till :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna