VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

🎄 Julafton 2018 🎅🏼

Igår var det julafton och jag hoppas innerligt att just du, också fick en lugn, fin och kärleksfull julafton. Det fick jag med dom viktigaste och finaste människorna i mitt liv❤️ Och den här julen visade oss alla, att den inställningen vi har till den här högtiden är helt rätt – för oss. Vi har dom senaste åren skalat av och minskat på de kommersiella julfirandet och lagt fokus på annat för oss viktiga saker. Och jularna har bara visat sig bli bättre och bättre. Så blev det även igår, kände sådan enorm tillfredställelse när alla, speciellt ungdomarna sa igår. Att detta verkligen var den BÄSTA julen någonsin 🙏🏼 Vi åt den mat vi alla gillar varken mer eller mindre, vi tittade på Kalle och hans vänner, spelade spel, tittade på tv och gav julklappar från hjärtat och med eftertanke bakom var gåva. Och allt igår KÄNDES på riktigt annorlunda för oss som familj – för vi känner att vi har våra prioriteringar riktade åt precis samma håll, nu mer än någonsin. Det är den finaste gåvan och bästa känslan utav allt.

Jag dömmer inga andra, alla gör som dom vill och vi brukar också gå bananas 😂🎁😂🎁😂🎁 MEN, de senaste 3 åren har vi valt att vara mer eftertänksamma och försöker sätta prio på för oss, rätt saker. Och det känns så bra. Dagarna innan jul körde vi iväg med massa kläder, skor, mössor, vantar, halsdukar, ryggsäckar, raggsockor, underställ och annat som barnen växt ur och som vi vuxna tröttnat på, till insamling. Jag och Roberto har även lagt undan en del saker jag kommer överlämna till min vän Jeanettes organisation, Vid din Sida som hjälper de äldre hemlösa i Stockholm. Och det är så viktigt att komma ihåg, att det är den lilla handlingen som kan göra en stor skillnad, i den enskilda individens liv i stunden. Så det är viktigt att förstå, att vi alla kan bidra med något för någon. Oavsett om det känns fjuttigt och betydelselöst, så är det inte det.

Personligen har jag jobbat ideellt för massa olika organisationer sedan jag var 15 år. Jag har personligen skänkt massor med pengar och gett utav min tid och engagemang. Jag har sjungit på galor offentliga och privata, skänkt och tillverkat saker / produkter för olika auktioner och insamlingar, viktiga och bra saker. Och det har så klart gett mig massor med kärlek och tacksamhet tillbaka. MEN….det är nu när jag bidrar på dessa sätt, som det känns mer genuint på något sätt. Och det jag känner mest stolthet över, är det faktum att jag inser VÄRDET utav min tid, mitt engagemang och min genuina omtanke gentemot mina medmänniskor på ett helt annat sätt nu. Och jag känner inte att min insats bara är viktig när jag KAN skänka tusentals kronor. För, förlåt…DET är lätt när man har pengar. Men det är inte mindre värt att skänka 50kr till nån organisation eller köpa tex. ett Poliovaccinpaket på tex. UNICEF.SE för 95kr som räcker till 60 doser vaccin. Eller varför inte bara köpa en tvätt till bilen på Circle K – dom har en kampanj mellan den 13e december 2018 till den 4e januari 2019 till förmån för BRIS.SE – detta är bara några få mycket enkla, men effektiva sätt att direkt bidra som enkel vanlig människa. Till dom som inte har det lika tryggt, varmt, rent, kärleksfullt som de flesta utav oss har. Det är iallafall så som jag resonerar och det är den inställningen jag kommer fortsätta att leva med.

Sen ska man inte behöva be om ursäkt för sitt liv och sina personliga möjligheter heller. Alla gör som dom vill. Men kontentan är att vi alla KAN göra något. Många bäckar små, ger en stor å ❤️🙏🏼❤️

Bara en liten tanke.

Nu ska jag ta hand om juldagens gäster 😉 Men jag avslutar dagens inlägg med lite bilder från gårdagens Julafton.

Var rädd om dig själv, dina nära och dina medmänniskor, vi hörs snart igen.

Stor kram Anna.


Kommentarer


 1. Om julklapparna är ”nerskalade” jämfört med tidigare år måste ni köpt enorma mängder förr! 26 december, 2018 on 10:52 Svara

  Om julklapparna är ”nerskalade” jämfört med tidigare år måste ni köpt enorma mängder förr!

  • Anna Book Toledano 31 december, 2018 on 11:22 Svara

   mlz68.
   Ja, det gjorde vi verkligen 😁

   Anna.

 2. Sarah 26 december, 2018 on 17:46 Svara

  Fint blogginlägg 🤶 ) jag undrade bara va du köpt dina fina julgransdekorationer vita ) kram

  • Anna Book Toledano 27 december, 2018 on 21:17 Svara

   Tack 😊
   Våra julgransdekorationer har jag köpt på många olika ställen och alla minns jag inte ens, för det var länge sedan.
   Men bla. på ZARA Home, NK, Åhléns, Rusta och en del på El corte inglés i Spanien.

   Anna.

 3. Maria 26 december, 2018 on 20:00 Svara

  Tack för att du lyfter upp circle K! Jobbar där & den biltvätten är den viktigaste ❤️ 25 kr går oavkortat till bris. Du har en sådan fin blogg, här vill jag boa in mig ❤️

  • Anna Book Toledano 27 december, 2018 on 21:14 Svara

   Det var så lite så 🙏🏼🤗
   God fortsättning och gott slut.

   Anna.

 4. Em 28 december, 2018 on 08:23 Svara

  Så fint och trevligt det ser ut 😊 hoppas ni får härliga mellandagar och en trevlig nyår.

  • Anna Book Toledano 28 december, 2018 on 12:00 Svara

   Tack tack, detsamma till dig 😊

 5. Cecilia 29 december, 2018 on 14:13 Svara

  Så många kloka handlingar du gör, Anna tillsammans med din fina familj.

  God jul och Gott nytt år!
  Kram Cecilia

  • Anna Book Toledano 31 december, 2018 on 11:20 Svara

   Tack.
   Detsamma till dig, gott slut och gott nytt 2019 ✨💫🌟✨💫

 6. Jenny 30 december, 2018 on 12:56 Svara

  Du dukar så fint jämt, och jag älskar ditt porslin du visar här och på instagram 😍
  Har du något favoritställe du köper ifrån eller hittar du i olika butiker?

  God fortsättning!

  /Jenny

  • Anna Book Toledano 31 december, 2018 on 11:19 Svara

   Tack Jenny, vad snällt.
   Jag köper mitt porslin på väldigt olika ställen. Så ingen direkt favorit längre faktiskt 🙂
   Gott slut på 2018 och Gott nytt 2019💫✨💫✨💫

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna