VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

💫 Gott slut och Gott nytt 2019💫✨💫

Vill från djupet av mitt hjärta önska dig ett riktigt gott nytt år.

Livet är en resa och meningen med livet är att man ska våga leva. Det har jag alltid gjort, men med en viss mån utav begränsningar. Begränsningar för att man går omkring och nånstans inom en själv, så vill man bli accepterad utav andra och att andra ska tycka om en, ge något slags godkännande för hur jag ska, får eller bör leva mitt liv. Och på många vis så har jag knuffats in i det ledet….Hur sjukt är inte det? Jag står gärna i demokratiska köer, men ingen ställer mig i något mer led. Det tar slut idag, 31a december 2018. Jag har dock lärt mig, att vissa kommer aldrig acceptera dig eller tycka om dig, vad än du gör, säger eller hur än du är. Därför har jag nu äntligen vid 48 års ålder, insett. Att det viktigaste är att jag vet vem jag är, vad jag gör, vad jag kan, vart jag väljer att gå, vem jag vill ha i mitt liv, vad jag försöker mig på att göra, vad jag vill göra och hur jag gör det, vad jag säger, bara så länge jag kan stå för det. Så länge jag sköter mitt, och det är precis det jag gör. Och det går åt andra hållet med, jag respekterar andras val och vägar i livet och låter andra sköta sitt. Man måste inte gilla eller älska allt och alla. Men man måste visa ömsesidig respekt och kanske borde man ha lite mer förståelse för andra människors liv och känslor. Man bör alltid gå till sig själv innan man kastar sten på nån…

Hur skulle det kännas för mig?

Hur skulle det kännas för min vän?

Hur skulle det kännas för min familjemedlem?

Hur skulle det kännas för dig?

Vi blir matade med så mycket information precis hela tiden med dagens nya och snabba teknik. Så tyvärr ser inte folk ens sanningen längre, om den så stirrar en rakt i ögonen – det om något är skrämmande. Allt vänds och vrids på, ord läggs till, handlingen blir något annat med internets superfart. Mun till mun skvallret när jag växte upp var något heeeeelt annat. Det vi alla människor blir exponerade för IDAG med bloggar, Instagram, Facebook, Twitter med mera. Och den trygga brandväggen vi alla kan gömma oss såååå effektivt bakom, OM man är den sorten som en del är. Det är en sjuk utveckling. Säg, tyck vad du vill…öppet och ärligt. Det är något jag med stolthet bär inom mig, att jag gör. Och i många fall, ser, hör, upplever jag saker och ting och nöjer mig med att konstatera saker för vad dom faktiskt är. Jag dömmer aldrig någon utan faktiska bevis och jag kommer alltid resonera på samma sätt, vem eller vad det än må handla om i smått och stort och det VET alla som känner mig på riktigt. Men jag kommer aldrig någonsin att ha behovet utav att alltid uttrycka det jag vet eller vad jag tycker. Man måste inte alltid göra det nämligen 😉

Sen kommer jag alltid vara den som finns här för min familj och mina vänner, samt mina medmänniskor. Det kommer aldrig försvinna från min personlighet. Men jag kommer inte leva som stum, och kommer inte heller ta vad som helst. Tänker inte låta mig tystas, eller skrämmas. Exkludera mig så mycket du vill, jag tvingar mig inte på någon. Och är mer än nöjd med det som jag faktiskt har i mitt liv❤️ Alla jagar olika saker, och det är så det ser ut. Det respekterar jag. Men jag vill inte alltid riktigt samma saker som många andra kanske vill och jagar. Och det verkar störa vissa.

Men jag står för mitt! Jag kommer fortsätta att tro på mig själv och följa mina drömmar och mål, i min takt. OBS! Varning för ännu längre inlägg😂🤪😂 Så fortsätt bara nedåt OM du vill läsa och se ALLT?

Här kommer två utav mins absolut sannaste citat för 💫 2019 💫

Skulle kunna visa bilder i oändlighet 😂😂😂 Men jag har förmodligen redan hunnit uppröra och irritera med den här bildbonanzan 🤪 ( kanske just dig? ) Så jag stannar här nu. Avslutar dock med ett citat till, som jag verkligen gillar och tycker stämmer så väl. Men först, ha nu det bästa möjliga slutet du kan dom få timmar som är kvar utav 2018. Och inled 2019 med positivitet, vänlighet, kärlek, glädje, respekt, omtanke, givmildhet framför allt i det lilla och ödmjukhet. Inte bara gentemot dina egna nära och kära – utan generellt. Man vet aldrig vems väg man korsar och om man en dag kanske behöver en hand att hålla för att komma över något eller någonstans.

Jag önskar hur som helst dig, allt gott🙏🏼

Kram Anna.


Kommentarer


 1. Carola 1 januari, 2019 on 18:40 Svara

  Det som slår mig direkt är att jag aldrig såg dig som så stor som vissa bilder visar 🤔 Gott nytt år!

 2. Erik 2 januari, 2019 on 22:18 Svara

  Hej Anna. Vad konstiga golvlisterna ser ut på några av korten. Var det ingenting som arga snickaren kunde ha gjort något med?

  • Anna Book Toledano 2 januari, 2019 on 22:56 Svara

   Hej Erik.
   Det är inga golvlister.
   Det är skjutdörrar till dubbelgarderoben vi har i vår hall. Så allt är precis som det ska vara, så att man kan öppna och stänga hur man vill 😃👍🏽

   Med vänlig hälsning, Anna.

 3. Irene 4 januari, 2019 on 12:20 Svara

  Hej Anna, Gott Nytt År till dig och familjen och God Fortsättningar. Undra var du har köpt din fina svart kavaj med pärlorna. Den är jättefin. Tack.
  Mvh//Irene

  • Anna Book Toledano 4 januari, 2019 on 13:20 Svara

   Detsamma Irene 😀
   Tack snälla.
   Det är en kappa från ZARA, som jag köpte förra året i augusti.

   Med vänlig hälsning, Anna.

 4. Em 5 januari, 2019 on 22:08 Svara

  Hej Anna! Jag gillar din blogg jättemycket. Det hade varit roligt om den uppdaterades lite oftare. Detta är verkligen inte kritik! Jag förstår att du har andra saker att göra. Det är bara snällt menat 😊 ha en fin kväll 😊

  • Anna Book Toledano 7 januari, 2019 on 21:07 Svara

   Hej!
   Vad roligt att du gillar bloggen, tack för det🙏🏼🤗
   Klart jag ska uppdatera oftare – det är tanken iallafall hahaha.
   Tog verkligen inte detta som kritik, jag förstår dig till fullo.
   Och visst har jag haft annat för mig 😉
   Men bloggen är också viktig. Det har handlat mer om att lägga tiden på det som betyder helt andra saker för mig personligen.
   Men nu är det nytt år och nu kör jag på, om än alltid i min takt.

   Med vänlig hälsning, Anna.

 5. Annika 6 januari, 2019 on 11:02 Svara

  God fortsättning på 2019!
  Lyssnade just på Kändispodden med dig!
  Oj, vilken stark kvinna du är!
  Blir så imponerad av all styrka o envishet o att du tar dig igenom allt! Med dig som ”exempel” på att det går ska jag nu minska ett antal kilo! Precis som du o i samma ålder, känner jag att det är inte för utseendets skull utan för välbefinnandet inuti kroppen!

  • Anna Book Toledano 7 januari, 2019 on 21:11 Svara

   Tack Annika för dina vänliga rader.
   Önskar dig all lycka till, tro på dig själv och ta det i din takt.
   Kul att du läser bloggen.

   Med vänlig hälsning, Anna.

 6. Anna 8 januari, 2019 on 10:23 Svara

  Hej!
  Fina bilder!
  Men jag tycker du är vackrast på dom utan smink och där du redigerat hyn och ögonen.
  Kram Anna

  • Anna Book Toledano 8 januari, 2019 on 18:16 Svara

   Hej. Kul att du tycker jag är vackrast utan smink.
   Men nu gillar jag smink och tycker det är kul att piffa mig 😀
   Redigera mina bilder gör jag inte, kan inte och har inte tid för det heller. Men på 4 stycken utav alla dessa 45 bilderna har jag använt mig utav det simplaste utav filtren på Instagram, för att det var kul. Jag är som jag är och har inga problem med det. Alla får tycka och tro vad dom vill. Men det är knas att inte lika ”regler” är till för alla människor – nämligen friheten att göra vad man vill, så länge man inte gör någon illa.
   Allt gott till dig, med vänlig hälsning
   Anna 😊

 7. Jenny 13 januari, 2019 on 11:04 Svara

  Tycker den helblåa outfiten är ascool!
  Jag hade aldrig kunnat bära upp den, men du gör det med bravur! ✌🏼

  • Anna Book Toledano 13 januari, 2019 on 12:14 Svara

   Tack Jenny, det var snällt 😊
   Jag bar den i samband med premiären utav Blå Kokboken till förmån för Prostatacancer 💙

   Med vänlig hälsning, Anna.

 8. Pia 16 januari, 2019 on 23:33 Svara

  Hej Anna . Mitt liv har varit allt annat än enkelt . Psykiskt misshandlad under många år , en mor som jag aldrig fått kärlek ifrån utan bara velat styra och bestämma utifrån hennes villkor . Och mycket mycket mer som jag fått gå igenom men som jag inte vill skriva om här.
  Mitt psykiska mående är i botten och jag tappar livsglädjen mer och mer för varje dag som går . Har du några ord för att orka gå vidare eftersom jag vet att du själv inte haft det så lätt ? Kram

  • Anna Book Toledano 17 januari, 2019 on 10:04 Svara

   Hej Pia.
   Alltid väldigt tråkigt att höra att någon mår dåligt och har det svårt.
   Mitt råd som medmänniska, är att du ska söka stöd och få komma och prata med någon som är proffesionell.

   På den här länken
   https://www.1177.se/Stockholm/Tema/Psykisk-halsa/Soka-vard-och-hjalp/Soka-vard/Jourtelefoner-och-radgivning/

   så finner du förslag till många olika Journr du kan ringa, där du säkert kan finna bra hjälp som passar dig.
   Att prata med någon utomstående som är kunnig är verkligen mitt bästa råd till dig. För du förtjänar att må bra, trivas med dig själv, och att få leva ditt liv så som du själv vill.
   Jag önskar dig allt gott, tro
   på dig själv och försök även att hitta en meningsfull hobby – något som blir ditt. Och där du kanske även får träffa nya människor.

   Stor kram Anna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna