VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

❤️ Tålamod är en dygd!!!

Som dessvärre inte alla besitter…men det gör jag.

Det kan säkert störa vissa skulle jag tro.

Men är det något jag kan eller bör ta hänsyn till? Svaret är så uppenbart så jag svarar inte ens, utan stannar där.

Den senaste veckan har varit väldigt bra, med undantag för en mindre förkylning som inte var så kul i två dagar. Men sedan var jag på banan igen, och har haft fullt upp med mitt. Så bara som en liten parantes innan vi fortsätter. Så kan jag ju vara snäll och varna för ett låååångt inlägg om MIG 🙈 som kommer kräva just tålamod och även en smula lyhördhet.

Och jag vill börja med att förklara en sak, om det nu är möjligt. Men detta är ju min blogg och det kommer att komma och ske många förändringar här framöver och över tid…

Men det kommer ta just lite tid och kräva tålamod ( som jag har ) och det betyder att saker och ting kommer att ske i min takt. Jag har helt fria händer att sköta min blogg precis som det passar mig bäst. Jag förstår att det kan kännas lite knasigt eller svårt att greppa, men så är det faktiskt.

Men det finns tid för allt framöver, tro mig. Jag är en generös person och jag VILL dela med mig utav mycket – inte allt, men mycket.

Fast inte riktigt än…jag är dirigenten i mitt liv och jag håller i taktpinnen, inte du. Menar verkligen inget illa, säger bara sanningen.

Jag har nämligen tidigare i mitt liv öppet och så fort jag haft något på gång, glatt berättat detta för allt och alla, innan det ens hunnit landa i mig själv. Jag har rusat in i projekt som jag inte ångrar, men OM jag inte hade varit så spontan och generös med MITT. Så kanske, bara kanske hade jag fattat ett annat beslut trots allt. För med facit i hand, vad har det gett mig?!?

Och helt ärligt finns det NÅN som gör det?!? Jag KÄNNER många och inte ens dom berättar ALLT för mig. Och varför skulle dom?!? 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Man bestämmer väl själv när vart och hur mycket man vill delge andra, även sin familj och sina bästa vänner. Det betyder inte att man är mindre viktig för dom personerna eller att folk smyger, ljuger och hittar på. Man vill berätta när och om man vill – PUNKT! Jag går just nu på många möten om massa olika saker och vi ska flytta snart. Men jag vill och kommer inte berätta i detalj just nu, vad det rör sig om och vad jag och min familj planerar.

Vissa saker kommer bli av, och andra saker kanske jag väljer att avböja och inte göra i slutänden – så jag ser inte något bra skäl till att involvera er i eller med några detaljer just nu. Kan man inte hantera och respektera det….så är det turligt nog inte mitt bekymmer. Trist? Surt? Frustrerande? Ja, kanske. Men jag måste lyssna till mig själv i första hand.

Fast ett exempel kommer jag dra för dig, och det handlar om Melodifestivalen 2016. För det är något som folk frågar mig om så fort chansen ges ännu idag!!! Trots att det nu har gått 3 år!?!?! 🤷🏻‍♀️Men, hur som helst 2016 skulle jag fira mitt 30 årsjubileum sedan min medverkan som Sveriges ännu idag, yngsta deltagare någonsin i Mello med min härligt glada Schlagerdänga ABC 1986.

Så hösten 2015 kontaktade jag en av Sveriges absolut bästa låtskrivare Thomas Thörnholm som har sin studio i Västerås, jag frågade honom och hans härliga kollegor om de ville vara snälla och specialskriva en låt till mig? Som jag kunde skicka in till Melodifestivalen. Sagt och gjort, de här fantastiska killarna ställde upp för mig och på rekordtid spelade vi in en helt ny låt som kändes riktigt bra för mig!!! MIN egna specialskrivna härliga låt. Vi alla var glada och förhoppningsfulla och väntade med spänning på besked från SVT.

Svaret kom – Vi är väldigt intresserade att ha dig med i Mello 2016 Anna, kan vi ta ett möte?

Självklart kommer jag på möte!!!!

Väl där kändes allt bra, vi hade roliga idéer och tankar kring min medverkan och jag var så jävla glad. Det blir ALLA som kommer med, tro för fan inget annat 😂😂😂😂

Men så från ingenstans kommer orden…

⁃ Vi vill verkligen ha dig…fast med en annan låt. Och vi tänker oss dig sjunga den på Svenska. Men du får välja textförfattarinnan, för vi ser gärna att det är en kvinna – vilket jag gillade såklart💪🏽❤️

⁃ Fick förslag på bland andra Lina Eriksson och Camilla Läckberg. Och mitt val var INTE SVÅRT! Jag ÄLSKAR Camillas böcker, har läst dom alla. Och jag hade hört hennes texter som hon skrivit tidigare bla. till en gammal vän Jan Johansen och jag visste att det var en utav Camillas drömmar att få skriva något till Mello. Så varför inte köra två flugor i en smäll ( och nog fan blev det en smäll🙈😔🙈 ) här kunde jag nu välja en grym kvinna att skriva den Svenska texten, på den engelska låten dom PRESENTERADE FÖR MIG och som jag absolut inte fick sjunga på engelska / med facit i hand så är det så lätt att se och förstå varför…men skitsamma. Den andra flugan var att jag kunde bidra att uppfylla en annan kvinnas dröm om att få göra något hon drömt om. Så jag valde Camilla Läckberg som textförfattarinnan till jobbet. Vi pratade i telefon för Camilla befann sig utomlands just då. Men vi hittade en röd tråd i vad jag ville förmedla i texten till publiken, men allt i samråd med Svt hela tiden. Jag fick träffa låtskrivarna personligen, spelade in låten på Svenska. Men jag förklarade att helst utav allt så hade JAG faktiskt velat sjunga den på Engelska, för DEN texten talade till mitt hjärta på ett heeeeeelt annat sätt och jag sa att jag verkligen älskade den och gärna skulle vilja spela in den på Engelska med, EFTER Mellon….. Idag förstår jag varför dom alla skruvade på sig så där märkligt.

Så nu tänker du säkert, kom till saken!!!!!! Du är kanske irriterad, stör dig och får en impuls att kräka ur dig allt skit du kan komma på!

Men DU / NI FÅ, tar jag ingen hänsyn till 😁

Alla ni andra 98% har min fulla respekt och jag vet att ni förstår och också har tålamod.

Och till ER ber jag om ursäkt att jag i nuläget bara fortsätter och säger A men inte ens B eller C just nu. För jag har blivit lite äldre men väldigt mycket klokare och fattar nu att jag inte MÅSTE berätta allt i tid och otid INNAN JAG SJÄLV landat i beslut som i nuläget bara rör mig. Och tro mig, det är inte bara trist för dig som läser. Det är lite trist för mig med, men var sak har sin tid. Och under mina nu 34 år i den här branschen så har jag till 95% gjort avkall på mig själv för att stilla andras nyfikenhet eller intresse.

Och är du här och läser / tittar, ja då förutsätter jag att du är nått utav det, nyfiken eller intresserad 😁 Och utav egen erfarenhet så kan jag säga att jag har inte ens tid och läsa om saker och personer som jag faktiskt är intresserad utav, tyvärr. Så ännu mindre skulle jag alltså ha tid och lägga på en person som jag inte bryr mig om överhuvudtaget, sorry! Men det säger mer om någon annan än vad det gör om mig och jag drar nu inte alla genom samma nyckelhål 🙈 Och många gånger känner man andra efter sig själv och det är så mycket lättare att projicera sitt egna shit gentemot någon annan, än att deala med sig själv. Något som JAG redan gjort, så kom inte med mer BS, den kommer inte bita på mig hur som.

Så! Jag kommer fortsätta skriva om mina möte, mina samtal, min rensning, försäljning utav prylar, min flytt mitt mitt mitt i MIN takt och på mitt sätt, om än hemlighetsfullt. För det här är bloggen om mig, på mitt vis i min takt 😊 och jag måste inte redovisa allt eller något om jag inte själv vill det just nu. Så det får vara så här nu ett litet tag framöver.

Och jag har sagt det förr och väljer nu att påpeka det igen. Om det inte passar, kom då inte tillbaka, det är också min möjlighet att skriva så och jag gör det med ett leende och lyckligt hjärta. Så projicera din frustration du enprocentaren eller ni tvåprocentarna känner på något vettigt istället – Ska vi säga så? 😉😁😉

Men jag måste bara berätta en sak till innan jag avslutar. I fredags var jag och min älskade man på Hamburger Börs för premiären utav krogshowen

Mitt SANNA jag med Sanna Nielsen, som också tagit hjälp utav grymma Camilla Läckberg i showen, great minds think a like😉TACK & grattis Sanna till en härlig musikalisk sångkväll med vackra och bra låtar👍🏽⭐️🙌🏽 vi har precis lika smak och idoler/förebilder, så jag log, sjöng med, dansade, applåderade, blev rörd från start till slut. Och det värmer i hjärtat att se underbara människor få leva sina drömmar. Så all framtida och fortsatta lycka till Sanna. Jag kommer rekommendera alla jag känner att gå och se din show på https://hamburgerbors.se/ och NEJ jag får inte betalt för att skriva detta och länka. Gör det från mitt hjärta för att jag står för mina ord – även face to face 😎

Nu ska jag fortsätta med mitt, jag ska…..

Näääää du😉

Det berättar jag en annan gång.

TACK till dig som är tålmodig, jag uppskattar dig som fan!!!!

Stor varm kram Anna.


Kommentarer


 1. Marie-Louise Björk 29 januari, 2019 on 16:23 Svara

  Du är så klok fina du❤

 2. linda 29 januari, 2019 on 18:48 Svara

  Vore roligt om du kunde skriva fler positiva och energigivande inlägg Anna. Och gärna skippa svordomarna för det är så onödigt. Varför måste du skriva precis som att du tror att alla inte vill läsa det du skriver? Klart att du bestämer då det är din blogg. ( Inget ont menat. :) )

 3. Eva 30 januari, 2019 on 00:11 Svara

  Sanna är verkligen en stjärna! Har haft förmånen att träffa henne. En ödmjuk tjej med vacker röst. Ska definitivt se hennes show! 👍🤩

 4. Renée Holmberg 30 januari, 2019 on 06:29 Svara

  Ser dig gärna i mellon igen, gillar dig och att du står upp för dina åsikter💪💪💪

 5. Lotta 30 januari, 2019 on 09:47 Svara

  Jag tror det kommer bli underbart för din familj att flytta.
  När man är runt 50-år är det så fint att ha möjlighet att som du och din familj få flytta till kugnet som man finner i ett hus ❤️med garage😘

 6. Lisa 31 januari, 2019 on 16:58 Svara

  Ja Sanna Nielsen är verkligen duktig, både musikaliskt och som programledare. Du kanske ska medverka i Allsång på Skansen i sommar?? Eller hos Lotta på Liseberg? Skulle vara kul att se…

  • Anna Book Toledano 8 februari, 2019 on 13:05 Svara

   Ja verkligen 👍🏽

   Nej, det kommer jag med största sannolikhet inte att göra.
   Har min sommar planerad redan, och som man längtar efter solen och grönskan nu igen 😁

   Anna.

 7. Madelene 6 februari, 2019 on 22:43 Svara

  Saknar dina inlägg, hoppas allt är bra med dig och familjen?🌷

  • Anna Book Toledano 8 februari, 2019 on 13:03 Svara

   Tack, vad roligt att höra!
   Med mig / oss är det bra 😀

   Anna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna