VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hejdå Frösunda Port🙏🏼

Så var då denna boken slut!

Men dess innehåll bär jag för alltid med mig. Glädje, kärlek, skratt, oro, sorg, bråk, tacksamhet och allt annat som hör livet till. Jag har älskat och hatat att bo i Frösunda Port i Solna kommun, det har känslomässigt ibland varit den sämsta platsen att bo på ( enligt mig! ) MEN OCKSÅ DEN BÄSTA på så många sätt under småbarnsåren med alla bekvämligheter på nära håll….en bekvämlighet som de senaste 2 åren, dock blev FÖR bekvämt, på ett för oss alla i familjen mycket negativt sätt. Jag har känt att jag tappat respekt för tiden. Visst, man är inne i stan på 10-15 min, men att sedan hitta parkering tex. DET tar ju allt annat än 10-15 min🤯🤯🤯 och hur DYRT är det inte att parkera?!?!? Jag kände även tex. att planeringen med mat gick åt helvete när man bara bor 30 sekunder från mataffären 🥴 och man springer till Mall Of Scandinavia och okynneshandlar också i tid och otid, för att man har allt så tillgängligt. Jag slutade helt enkelt att använda hjärnan till att planera och strukturera ALLT i livet egentligen. Och det har jag mått fruktansvärt dåligt utav – men det kommer det bli ändring på nu, när vi flyttat ut på landet👍🏽🏡🌳🌸🍃🌼🍃

Det har varit 8 mycket långa månader av planering och strukturering, rensning, sorterande, ge bort, skänka, sälja, slänga och återvinna, bestämma, beställa och köpa nytt. Men fy så skönt det känns nu🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Vi har lämnat Frösunda Port och Solna bakom oss och det gjorde vi med extremt stor noggrannhet och mycket kärlek i sinnet.

Vi anlitade en grym flyttfirma ” Flyttgubbarna i Stockholm AB” som klarade av att flytta allt på 2 vändor. Dom jobbade non stop, var trevliga, mycket försiktiga och noggranna – så dom kan vi varmt rekommendera.

Jag och Roberto var med i hela processen och gav våra hjälpande händer – vi kan aldrig kliva åt sidan och bara stå och se på 💪🏽😊 Känns dessutom skönt att vara med och slita med sitt egna och inte bara lägga det på andra.

308BEAA5-7384-468F-98AA-1352339D15A3

F08944B6-8A3E-4327-B882-7D7B77291C28

Sedan så städade vi ur lägenheten grovt. Och därefter så anlitade vi en städfirma ” RenKomfort”

https://www.renkomfort.se/   som kom och gjorde en stor flyttstädning. Och SOM DOM STÄDADE😱 Det kan ha varit det bästa jag sett någonsin. Och jag har anställt städfirmor tidigare, men detta var helt fantastiskt 👌🏽⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Jag och Roberto var rörande överens om att detta INTE var sista gången som vi kommer att anlita dom. Dom var 3 st som städade från 10.00 till 20.00 på kvällen och när vi bett dom att vara extra noggranna – så kan vi enbart och med stor glädje säga, att dom respekterade vår önskan. Det känns alltid bra att veta att man lämnar över sitt gamla i så gott skick det bara går. Och även om vi nu vet att de nya ägarna av lägenheten kommer dra igång sina projekt och renoveringar. Så vill man att dom ska se att man lämnar över med respekt❤️

7407FF7B-8A5C-4452-B4DB-44BE3BC4E6F9

A85A0373-D81F-4E3A-82D7-E6FC5A6BC5AC

54C383F1-96BA-432B-9771-782142C6CE44 DDBB97F6-46E8-457A-90C3-D26D84A397C8 1A569B19-23F4-4AB5-B1EE-DB06B09D09AA

 

99625EA0-984D-4834-86B8-4A53DCAF5DA8 54C383F1-96BA-432B-9771-782142C6CE44

Allt har gått enligt min och Robertos plan också, även det känns otroligt skönt. Jag har tagit det stora ansvaret för flytten, och vi har varit otroligt effektiva  tillsammans när vi haft den tiden. Och ett tag kändes det som att återvinningsstationen var ett 2a hem 😂😂😂 men nu är det gjort💪🏽👍🏽⭐️

Jag har även hunnit beta av totalt 4 dagar på Loppis, och där blev jag av med iallafall 80% av det som jag ville få sålt i 2a hand. När jag växte upp så lärde min mamma mig att tänka – Det som jag ser som mitt skräp, kan bli / vara någon annans skatt. Därför är jag glad att hon lärde mig att stå på loppis och på så sätt även göra gott för miljön.

Sålde bla. mina egen beställda gamla danssmycken som jag använt på alla de jobben jag gjorde efter Let’s Dance tillsammans med David Watson till en av de nu aktuella dansarna i årets Let’s Dance 😉👌🏽 Han blev såååå glad! Och sa att jag kommer och få se dom i programmet nu igen 😂😍 det gjorde mig glad.

Och i torsdags den 2a maj, var dagen D äntligen här. Roberto och jag lämnade över alla nycklarna till de nya ägarna. Och Roberto skrev på de avlutande papprena 👍🏽🙏🏼👍🏽 Det var en otroligt skön känsla att lämna mäklarfirman ”Fastighetsbyrån” och Banken i Solna.

 

7F32F817-C49B-404D-88D2-4A6B70720CF1 7976513B-854F-41F1-B12C-1FBA2BD8FFF4 CA3410F1-7540-4CAB-B415-BEF211E6527C

Nu kan vi äntligen fokusera på bara ett ställe🙏🏼 Vårt nya lilla mysiga och personliga hus på landet🏡🌼🍃🌳🌸🍃 den känslan är fantastisk!!!! Trots ALLT trix och fix som nu kommer att ligga framför oss de närmsta deceniumerna 💪🏽😂😂😂  Så är vi så glada! Fast….det häftigaste är ändå att vi har varandra❤️❤️❤️❤️❤️ Och att vi drar åt samma håll som familj, fast att vi alla ibland åker på olika vägar och gör saker på olika sätt, har olika viljor, drömmar och mål. Så mycket har förändrats på kort tid. Och mer kommer fortsatt förändras den närmsta tiden….det ska bli så spännande och se vad som kommer ur allt och i framtiden.

Idag är det lördag och jag har tagit min första vilodag på evigheter – sååååååå skönt 😊 Jag ska bara njuta av solen, fågelkvitter, grannens traktor, lyssna på härlig musik, dricka te, ta ett bubbelbad, ta hand om mig själv, laga en god lunch och förbereda mig för kvällen.

Några av oss i familjen ska en stund på födelsedagsfirande 🎂🍾🥂men vi kommer inte bli sena. För imorgon har jag och Roberto fullt ställ med saker som ska göras och ärenden att uträtta. Men ett kort och mysigt möte inne i City blir det för att fira fina Tilda som fyller 25 år.

 

Önskar alla en fantastiskt fin lördag och nu ska jag sakta dra igång bloggen också. Med inredning, trix och fix, trädgård och lite framtida planer / projekt. Hoppas ni vill hänga med på den resan och alla olika vägar jag har framför mig?

Allt gott, kärlek och respekt❤️

Anna.

 


Annons

Kommentarer


 1. Helena 4 maj, 2019 on 14:41 Svara

  Ser fram emot ditt bloggande!!!
  Väntar

 2. Ann 4 maj, 2019 on 15:42 Svara

  Åh, så roligt att du kommit igång igen med bloggandet. Och stort lycka till i nya huset.

 3. Gunilla 5 maj, 2019 on 07:43 Svara

  Så kul att följa er !! Lycka till!

 4. Inga 5 maj, 2019 on 11:56 Svara

  Hej
  Jag har nyss upptäckt dig och vill veta mer. Har så mycket att ta igen om dig men hittar inte till din krogshow. Vad hette den, var gick den och vilket år.
  Tack snälla gulliga Anna för att du svarar och hjälper mig

  • Anna Book Toledano 8 maj, 2019 on 09:39 Svara

   Min krogshow var det inte 😊
   Jag medverkade i Krogshowen ” That’s Amore “
   på Tyrol ute på Gröna Lund och året var 1997
   Övriga medverkande var bla. Kalle Moraeus, Tua Åberg, Johan Wahlström, Raymond Björling och Linda Motta mfl. Vi sjöng de flesta melodierna på Italienska och Engelska, men även några få på Svenska.
   Och jag var en av alla i ensemblen.

   Anna.

 5. Carina 5 maj, 2019 on 12:06 Svara

  Vad tycker era barn om att flytta ut på landet? Med tanke på närheten till allt som ni haft det nu? Och närhet till kompisar, antar att det blir längre avstånd nu? Undrar då vi själv är i tankar att flytta ut på landet.

  • Anna Book Toledano 8 maj, 2019 on 08:34 Svara

   Hej!

   Våra barn är såååå glada över flytten och ser inga problem med den 😊
   Vissa kompisar har dom faktiskt fått närmare till…så det är inga problem. Flera av deras vänner har själva körkort nu. Så dom är mobila ändå.
   Dom får tänka till lite extra ibland och viss planering krävs.
   Men dom ser det mer som en lättnad än problematiskt.
   Så det handlar väl väldigt mycket om inställning antar jag 🙂

   Det betyder mer för dom att vi bor i ett eget hus nu och att vi kommit närmare naturen, som ger ett väldigt skönt lugn.
   Men alla är olika och vissa skulle kanske inte klara omställningen.
   Fast vi har ju pendlat i 6 månader till huset under renoveringen och ombyggnaden, så dom har haft tid att ställa om mentalt också och vi har pratat mycket om för och nackdelar. Det är viktigt med kommunikation mellan oss människor, så att man förbereds inför en större förändring.Och vi pratar alltid väldigt mycket med våra barn 😀

   Lycka till med era egna planer.

   Anna.

 6. Ulrika 6 maj, 2019 on 21:14 Svara

  Vad tycker barnen om att flytta till vischan?
  Jag och min man bor i samma kommun (sigtuna) Våra barn har flyttat hemifrån, kommer ihåg hur skönt det var när dom tog körkort.
  Lycka till i nya huset

  • Anna Book Toledano 8 maj, 2019 on 08:25 Svara

   Dom älskar att vi flyttat hit allihopa 😊
   vår äldsta har körkort, vår mellersta ska ta i år och nästa år kan vår yngsta ta körkort med.
   Så det är inga problem👍🏽
   Vi har bilar, cyklar, bussen går och pendeltåget finns😀

   Tack för lyckönskningen!

 7. Landy Stangberg Näsman 9 maj, 2019 on 11:22 Svara

  Fantastiskt med hus. Du har nog rätt där att ni har haft möjligheten att pendla i sex månader. Det blir en långsam process. Det behövs. Det är en mental process att flytta. Kan tänka mig att era barn behöver mer tid än du och Roberto, eftersom det är deras barndomshem. Ni har verkligen gjort allt rätt. Gett flytten och omställningen tid. När min man och jag flyttade från Stockholm till Värmland tog det ett tag för själen att komma till oss. Hoppas du förstår hur jag menar. Må ni bli välsignade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna