VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

En bättre helg.

Hej!

Hoppas de senaste dagarna och helgen har varit bra? Själv har jag haft fullt upp och förvånas över hur mycket mer effektiv jag känner mig. Fast allt är längre bort, kräver mer planering och struktur. Det är så stor skillnad på att bo här, och nu vet jag att någon säkert tänker – Det är nyhetens behag…

Fast det stämmer inte. I fredags hade jag tex FULLT STÄLL och borde inte hunnit klämma in så mycket mer….MEN, när jag akut fick ett ”problem” med en tand och behövde uppsöka tandläkare akut. Så såg jag inte ens det som ett problem eller blev stressad och irriterad. Utan jag konstaterade situationen och åkte bara iväg och fick det åtgärdat. En eloge dock till akutpersonalen som gav snabb hjälp på plats så att jag snabbt kunde fortsätta med dagen och inte behövde bli efter med saker 🙏🏼

Fredagskvällen blev jätteskön och mysig, jag lagade god mat – grillad fisk och grönsaker med en stor härlig sallad 😋 och mobilen glömde jag helt bort för den låg i sovrummet på laddning – så jag har inga bilder från middagen 😉😂😉

Vi la oss direkt efter Let’s Dance och somnade utan problem på 1 min. På lördagen, vaknade jag 05 utvilad och pigg som en lärka. Så då gick jag upp och tog en varm dusch, satte på mig kläder och fixade till mig. Sedan satte jag igång att tömma några flyttlådor. Vi har ju inte börjat med det som ska bli vår garderob ännu. Så just nu har vi en väldigt provisorisk lösning. Men vi ska ta tag i det nu. Och i övrigt vet vi ännu inte riktigt hur vi kommer inreda vår stora hall på nedervåningen heller ….så vissa saker får bo kvar i kartongerna tillsvidare. Men det blir nog bra till slut 😉

När klockan var 11.03 så kom min älskade syster och systerdotter med bussen 🤗

Dom åkte tidigt hemifrån för att kunna tillbringa hela lördagen och söndagen hos oss ❤️ Och vi har haft det så mysigt hela helgen. Vi har ätit god mat, fikat, åkt runt på Konst & Hantverks Runda Odensala  ( det gjorde vi igår på söndagen ) och där tittade vi på jättemycket fint 👌🏽 Bla. en kvinnas fantastiska hantverk av Finska kaffepaket – som hon skapade jättefina väskor och förvaringslådor bla. av. Dessvärre glömde jag i min extas att ta en bild, men det kommer fler chanser framöver. Av en annan kvinna köpte jag en flaska hemgjord Fläderbärs Saft och den var 👌🏽⭐️ smaken var fantastisk och innehöll verkligen inte onödigt mycket socker ( plus för det! ) utan man kände verkligen smaken av fläderbären. Och eftersom min syster älskar fikabröd ( det gör killarna i familjen med 😂 ) så köpte jag även lite färskbakat också.  Som jag bjöd på när vi kom hem.

EA23B81F-2C46-4FCD-B349-4D6C5D33883D A9531701-6799-435C-B640-D945488D53F6 96D2AD00-D25A-4FA5-8FDE-12443FA79629

Vi köpte även på oss handgjorda disktrasor i bomull som man kan tvätta i tvättmaskinen 👍🏽⭐️

2A499162-E5AD-41E1-AB76-CA6FB72FC793 ACD77763-2F3B-4454-B998-D2838CCDEA88

Och på det sista stället vi besökte fick vi se lite fint smide, plantor och pelargonsticklingar. Samt otroligt vackra tavlor målade i olja av konstnärinnan Britt Grandin och herregud så vackra tavlor👌🏽⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Så vackra landskaps och naturmålningar i fantastiska färger. Fick möjligheten att prata en stund med konstnärinnan Britt och hon berättade att hon nu dessvärre är påväg att lägga måleriet lite mer på hyllan. Så hon har inte överdrivet många alster kvar till försäljning. Så OM du som läser är konstintresserad? Då vill jag verkligen tipsa om Britt och det gör jag 100% från mitt hjärta / inget annat, ingen personlig vinst eller något annat. Tycker bara att hennes konst var makalöst vacker.

Hennes hemsida hittar du på www.brittgrandin.se

05869F1F-B550-4670-810E-B4A9997936BF FAEFFB81-9381-47B5-B963-FA4136DC0350 AF149A2A-D9FC-4696-8717-BD114087041D

Tyckte också väldigt mycket om hennes fantastiska dockskåp😍 Det påminde mig om mitt egna jag själv hade som barn och var tokig i. Britt är dock stråt vassare än vad jag var som barn 😂🙈 För hon har nämligen gjort varenda liten möbel och detalj själv på egen hand.

Det kunde inte jag göra som barn😂 Jag vävde dock små mattor, sydde små gardineroch dukar och lite sådant pyssel till mitt hus. Men annars grundade jag möbler och annat när jag gick på auktioner och loppisar med min mamma. Men jag hade ett väldigt stort och fint dockskåp med belysning och allt😍 Så det var riktigt kul att kika på Britts fina skåp och minnas barndomen lite med min syster Sussi och berätta för Daniella. Som också fick väldigt många fina känslor och intryck av rundan och kopplade till minnen hon har från vårt tidigare landställe i Värmland❤️

C63FE6FC-D2D3-4E8D-85A4-76DF1CB0F79B 0C26AE56-9198-4587-A376-7A4F6817F5E3

Sen kunde vi faktiskt inte motstå en nygrillad god kryddstark korv och mineralvatten för  10 respektive 5kr  🌭 Så vi satt i den vackra trädgården och verkligen njöt. Vädret var tyvärr inte på topp. Men det regnade iallafall inte, och det var en behaglig temperatur i luften. Så vi hade en jättemysig runda.

273108BF-6D81-4704-9362-8122CFAD8261

Sedan åkte vi hem och tömde hela 9 st flyttlådor med porslin, vaser, torrvaror, kökssaker mm – OCH HERREGUD som vi slet 💪🏽🙌🏽💪🏽🙌🏽  Så nu är nästan hela köket klart.

Nu har jag bara 7 st flyttlådor kvar på övervåningen. Men vi måste köpa lite mer möbler / förvaring för dom sakerna. Och det vill vi inte köpa på oss, innan våra möbler till vardagsrummet är på plats. Man måste skynda lite långsamt och tänka efter innan. Så att man köper det som man verkligen behöver och inte det man tror att man behöver😉

På lördagen hade vi fullt hus här hemma. Och förutom syrran och Daniella, så hade Felicia två killkompisar här och Antonio hade två tjejkompisar över och så kom en granne förbi. Vi lagade middag, fixade lite mys och tittade på Eurovision.

Men igår innan syrran och Daniella skulle åka hem, och vi hade packat upp alla flyttlådorna för dagen😅  Så plockade jag fram lite plock för att fylla på energin med, innan dom skulle åka hem till sig igen 💪🏽

Det blev väldigt enkelt och ihopplockat – men verkligen uppskattat. Och det är just det som blir bäst. Det är verkligen något jag de senaste året bara har lärt mig och blivit bättre på att förstå. Att  jag faktiskt inte BEHÖVER slå knut på mig själv för att folk ska trivas och uppskatta mig🙈

418E9A10-A503-45B2-ADE6-DBF718B378AD 9416B2BA-7356-45A6-A26F-A7CBB9A7D2A4

Vi pratade, myste, andades ut efter allt slit och lyssnade på våra Eurovision favoriter Sveriges  John Lundvik  and The Mamas ⭐️🔥⭐️ Grattis till flest röster och vinnare av Jurygrupperna – det är fan INTE DÅLIGT!!!! Och speciellt inte eftersom det var så spritt länderna emellan 😉 Och en 6e plats är verkligen inte heller dåligt – bra jobbat Team Sweden 🇸🇪 Övriga favoriter här oss oss var Italien, Nederländerna, Estland, Azerbajdzjan och Nordmakedonien – dom låtarna kommer vi spela mycket under sommaren.

När klockan var 18.40 så körde jag, Antonio och Vanessa som också ville följa med. Sussi och Daniella till pendeltåget i Märsta ❤️ Tack älskade familj för en fin helg, kom snart igen.

När vi kom hem, tog jag mig ett varmt bad – och det var såååå skönt. Jag var helt slut i ryggen och jäkligt trött i benen med 😂 Men efter badet kände jag mig mjukare i kroppen igen, jag satte på mig mjukiskläder och gjorde sedan en stor härlig sallad med Lax, som vi åt till middag igår. Och när klockan var 21.15 sa jag puss och godnatt, nöjd och glad men väldigt trött 😂😂😂

 

Nu är det måndag och den här veckan är det verkligen fullt upp. Roberto är som vanligt ledig idag och vi ser alltid till att vara väldigt effektiva då vi båda gillar att göra sakerna tillsammans och vi får alltid väldigt mycket gjort. Så nu avslutar jag, och det gör jag med att önska dig en riktigt bra vecka.

Var rädd om dig och varandra – och tack för att du läser bloggen och följer min vardag 🤗🙏🏼🏡🌸🍃

 

Kram Anna.

 


Annons

Kommentarer


 1. Jannika 20 maj, 2019 on 14:18 Svara

  Så kul att få läsa om din vardag Anna 😊 Och spännande att få ”följa” med hur erat hus tar form med inredning och kärlek . Jag blir alltid lite peppad när jag läser dina inlägg och tänker på vad jag kan göra om hemma ,inte alltid nödvändigtvis med nytt utan med hur man kan styla om att flytta lite runt på saker och ting . Kanske en blomma på ett annat ställe än det stått förut . Älskar din positivitet 😊 kram

  • Anna Book Toledano 20 maj, 2019 on 16:24 Svara

   Tack snälla Jannika för all din vänlighet och uppskattning 🙏🏼

   Håller med dig helt i att allt inte måste vara nytt. Man kan förändra mycket med små medel också. Bara att sortera och rensa lite i skåp och lådor gör mycket.

   Kram Anna🤗

 2. Annika 20 maj, 2019 on 23:01 Svara

  Hej!
  Jag blir bara så glad över att kika in här emellanåt! Du bara sprudlar av glädje och energi som ger energi!
  Det går liksom genom dataskärmen 😊 🤗

  • Anna Book Toledano 21 maj, 2019 on 07:33 Svara

   Hej Annika, det var väldigt roligt att höra 😊
   Stort tack för vänligheten.

   Anna🤗

 3. Ann 21 maj, 2019 on 06:29 Svara

  Oj, ni har haft en helg med massor att göra. Själv tog jag det lugnt och påtade lite i landen.
  Kul att åka runt lite. Tavlorna är ju fantastisk fina, speciellt den med syrener.
  Kul att följa dig.
  Kram, Ann.

  • Anna Book Toledano 21 maj, 2019 on 07:33 Svara

   Tack Ann 😊

 4. Tant mumman 22 maj, 2019 on 10:06 Svara

  Önska dig en fläderbuske i mors-dagspresent att plantera i trädgården,så kan du göra din egen saft om några år. Har du kollat noga det kanske redan finns, blommar inte ännu. OBS det finns två sorter den ena är giftig.
  Har alltid gillat att få växter på Mors dag, gläder mig varje år.

  • Anna Book Toledano 22 maj, 2019 on 11:49 Svara

   Det är ingen dum idé för framtiden. 👍🏽😊

  • Maria 25 maj, 2019 on 17:58 Svara

   Intressant, men hur vet man vilken som är giftig? Vi har flera buskar/träd med fläder i närheten av där jag bor.

 5. […] Och på tal om Books så måste Anna Book nästan ha övernaturliga egenskaper – likt The Flash. Ingen annan skulle hinna fota, förpacka och frakta dottern till busshållplatsen på tre minuter, men Anna…hon kan, hon! Och att det rörde sig om JUST 3 minuter tvivlar jag inte på – Anna har nämligen blivit EXTREMT noga med siffrorna. Läs det här inlägget av henne och säg om jag har fel.  […]

  • Anna Book Toledano 23 maj, 2019 on 13:55 Svara

   😂😂😂😂😂

   Är rädd för att jag inte riktigt förstår hur detta ens kan komma upp till diskution 🤷🏻‍♀️😂🤷🏻‍♀️
   Men har man för mycket fritid så har man.
   Vad Camillas bekymmer är??? Det vet jag inte, och behöver inget svar på den flyktiga funderingen.
   Men jag kan säga…….att om man inte klarar av att lägga en smörgås och lite bär i varsin liten påse och hälla över te i en Take away mugg…… på mindre än 1 min – så har man problem 😂😂😂

   Jag är en slagkraftig kvinna med simultankapacitet som alla inte besitter ( som Camilla uppenbarligen ) och hon har ingen aning om vad jag hinner med på tre min!!!!
   Att jag sedan visste att det var just 3 minuter det handlade om innan bussen gick… Ja, det var för att min dotter var väldigt tydlig med att påpeka det,inget annat falskt påstående 🤦🏻‍♀️ Och sen bor vi ungefär 50 m från busshållsplatsen så det krävs inte mer än 1 minut för att få till något så simpelt.
   Smeknamnet The Flash var en förolämpning i sammanhanget /
   För jag är ta mig fan BLIXTRAR OCH DUNDER när jag drar igång 😂😂😂😂😂

   #somepeopleneedtogetalifeandtakecareoftherownstuff

   Amen 😁
   Så ytterligare 15 sekunder in the spotlight – hoppas det känns riktigt gött!

 6. Yvonne Domeij 22 maj, 2019 on 22:04 Svara

  Hej Anna, läste bloggen ffg, efter att läst en ironisk beskrivning. Det fanns inget att ironisera över, det väntade jag mig inte heller. Du är glad för ert nya hem med all rätt.

  För några dagar sedan såg jag att du hittat ditt drömhem. Då utbröt en verbal fajt på Facebook om din flytt! En ”vän” tyckte negativt om det, likaså en ”vän” till honom. Jag hade inte samma uppfattning och hotades då med att blockeras!

  Jag såg dig en dag för länge sedan på H&M under Gallerian mellan NK och T-centralen. Du var osminkad och såg på kläder. Hade ansiktet lite nerböjt, det var tydligt att du ville vara privat. Annars hade jag kanske stört dig!

  Tack för din positivitet och livssyn så fylld av kärlek och värme! Det lyfter att läsa om dig! Mvh Yvonne Domeij

 7. Ronja 23 maj, 2019 on 20:44 Svara

  Tack för att du delar med dig så hjärtligt på bloggen. Man blir så glad av att läsa din blogg.

 8. Maria 25 maj, 2019 on 17:54 Svara

  Vi är många som försöker säga ifrån när skvallerkärringen försöker göra sig lustig på din bekostnad. Att en vuxen människa ens kan vara så ond är hemskt att se.
  Tror ärligt inte hon ser det själv.
  Vi är många som gillar dig Anna, glöm aldrig det ❤️🙏🏻🌞

  • Anna Book Toledano 26 maj, 2019 on 10:46 Svara

   Tack Maria, men jag vill inte bråka med någon och ingen ska behöva ta någon i försvar egentligen.

   Till en början visste jag inte ens vem hon var.
   Men med tiden kom det sakteliga fram och nu känner jag såklart till henne.
   Men jag läser inte hennes blogg och om man tror på det eller inte 🤷🏻‍♀️
   Det kommer jag nu inte lägga någon mer energi på för att övertyga någon om. Men hur som helst så uppskattar jag människor som är vänliga respektfulla och inte ägnar sig åt personangrepp så tack så hemskt mycket för ditt stöd och din vänlighet jag uppskattar det jättemycket. Ha en fin mors dag stor kram Anna.

 9. Ia 27 maj, 2019 on 00:35 Svara

  Hej , Anna , läste nånstans i en tidning , att huset ni köpt var renoverat 2017 ,, hur mycket var då kvar att renovera när ni köpte det ! Såg bilder att du hade valt kök ,, var inte det omgjort 2017 av de gamla ägarna . Annars är det superfint , kram

  • Anna Book Toledano 28 maj, 2019 on 07:12 Svara

   Ia, du läser min blogg va?
   Ett litet förslag är att du fortsätter med det istället för tidningarna.
   Jag tror att jag personligen har lite bättre koll på mitt liv än vad några tidningar har 😊

   Och jag har redan varit tydlig om hur det var när vi köpte vårt hus.
   Men kan ta det kort igen – Huset var utbyggt, ombyggt och totalrenoverat på utsidan.
   Invändigt var nästan ingenting gjort. Så, eftersom vi kom in så tidigt i processen.
   Så har vi följdaktligen då fått välja och säga hur och vad vi själva vill ha det – i precis hela huset.

   Så, nej dom gamla ägarna har inte valt något inne i det som nu är vårt hus. Dom har inte heller bestämt hur tomten ser ut eller kommer se ut. Utan även det bestämmer vi efter hand.

   Tack för att du annars tycker att det är superfint.
   Det tycker vi med 😊

   Anna.

  • Lena 28 maj, 2019 on 09:53 Svara

   Ja, det var färdigt när annonsen kom ut… 😀

   • Anna Book Toledano 28 maj, 2019 on 12:03 Svara

    Lena, vem är du som tror du vet mer än mig?

    Anna.

    • Lena 28 maj, 2019 on 15:03 Svara

     Jag såg annonsen

     • Anna Book Toledano 28 maj, 2019 on 18:07 Svara

      Lena!

      Då får du nog skaffa nya glasögon, leta fram annonsen med det färdiga huset invändigt och hitta korrekta verklighetsbaserade FAKTA!

      Jag har ju bilder på huset sedan starten 😁
      Gör dig inte mer löjlig nu okej!?

      Vad handlar detta om egentligen? 🤔🤔🤔
      Helt sjukt att du orkar hålla på som du gör faktisk –

    • Eva 28 maj, 2019 on 15:21 Svara

     Nu har jag googlat på huset, det står att allt är klart, man får välja luckor o kakel i köket, annars är det färdigt! Så nu får du nog ge dig, du vet att jag har rätt 🙂 Så nu släpper jag det här, du lär aldrig erkänna i alla fall…

     • Anna Book Toledano 28 maj, 2019 on 18:26 Svara

      Wow Eva!!!

      Nu har du googlat på huset 👏🏽👏🏽👏🏽
      Det stod så, och???

      Men vad det stod och hur det faktiskt var…
      Det är två skilda saker va?
      Har du också varit här vid försäljningstillfället och tittat invändigt?
      Har du sett vilket skick huset faktiskt var i?
      Och varför i hela fridens namn ska jag ge mig?
      DU har ju inte rätt någonstans.
      Och du säger att DU släpper detta nu, för att jag aldrig kommer erkänna i alla fulla fall…

      Tillåt mig att skratta lite.
      Vad ska jag erkänna? Att du har fel, och jag som faktiskt sett huset sedan starten och jobbat med hela huset och fortsatt gör så sedan 7 månader tillbaka har RÄTT????? Och att jag dessutom sitter på hur mycket bilder som helst sedan dag ett – ja det hjälper inte din stora Googleundersökning det minsta är jag rädd för🤦🏻‍♀️ Det är inte jag som kommer se dum ut, när jag bestämmer mig för att visa bilder.

      Sköt du ditt och strunta i mitt / vårt så mår du bättre ska du se. Man måste skapa sig sitt egna liv och sköta sitt, innan man lägger sig i och tror sig veta saker och ting om andras förehavanden. Missunnsamhet är inte klädsamt på någon!

      Och man känner andra efter sig själv.
      DU skulle förmodligen aldrig erkänna att DU har fel.
      Så då antar du att JAG har samma sopiga karaktärsdrag.
      Men det kan jag med stor integritet säga att det personlighetsdraget besitter jag faktiskt inte 😁

 10. Natasha 28 maj, 2019 on 21:02 Svara

  Åh vad jag skulle vilja ha en sådan lila disktrasa!
  Vet du om man kan köpa såna på nätet?

  • Anna Book Toledano 28 maj, 2019 on 21:41 Svara

   Hej Natasha, visst är dom fina.
   Tyvärr vet jag inte om det finns någon hemsida som säljer dom.

   Köpte dom på Konst & hantverksdagarna här i Odensala.

   Anna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna