VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nu sätter jag stopp 😔

Har en längre tid funderat och reflekterat väldigt mycket över de två senaste åren. Det är så otroligt mycket som jag är tacksam och väldigt glad för i mitt liv och jag skulle inte vilja vara på någon annan plats just nu. Ändå är det något som gnager inom mig😔Och jag tror nu att jag kommit på vad det är som gör att jag ibland svajar. Jag har kommit fram till att jag inte längre tänker spela med i spelet kring all vikthets, kroppsfixering och alla idealiseringar om hur man bör se ut och hur kroppar bör vara. Om tre månader fyller jag 49år och jag befinner mig då mitt i livet. Jag är gift och lycklig, jag har fått tre barn och jag har överlevt sjukdomar och elände till förbannelse. 5 ggr har jag till och med varit nära att mista mitt liv i sviterna av mina magbesvär. Men jag är fortfarande här…och jag inser äntligen hur stark jag faktiskt är. Jag inser hur stark min KROPP är! Och det är på tiden att jag börjar älska den på riktigt❤️❤️❤️

Jag får ofta frågan om jag hållit vikten sedan jag vann Biggest Loser VIP för 21 månader sedan då jag gick ned till 56 kg?

Svaret är nej.

Ville jag ligga kvar på 56? Svaret där blir detsamma – Nej.

Idag vet jag inte vad jag väger, och det spelar ärligt ingen roll för mig.

För det är bara en siffra och jag vill inte vara fjättrad vid dom siffrorna mer, jag är trött nu. Trött på åsikter som uttalas högt om min vikt, min kropp och fixeringen vid att så många tar sig friheten att gå på mig om detta i princip varje dag, på ett eller annat sätt. Jag vill inte längre lyssna på dom rösterna, jag vill respekteras och accepteras som vilken normal människa som helst. Och jag vill framför allt acceptera mig själv🙏🏼Det viktigaste är ju trots allt hälsan och det mentala välbefinnandet, hur klyschigt det än låter när jag nu skriver detta. Så är det ju fakta, och idag mår jag trots allt bättre på insidan. Är jag exakt där jag själv vill vara med min fysiska form och kapacitet?

Nej, är svaret även på den frågan.

Jag har mina mål och dom kommer jag fortsätta att jobba mot.

Men att bli viktstabil tar tid, och det måste också få ta tid…bara det

är något jag verkligen fått ökad förståelse för.

Och under förra året drabbades jag som kvinna av något som tog hårt på min kropp och rubbade den balansen som jag hittat genom min medverkan i Biggest Loser VIP. Jag kommer inte gå in på vad det var, kanske gör jag det längre fram…eller så blir det något jag väljer att hålla privat även i framtiden🤷🏻‍♀️Det får tiden utvisa. Däremot kommer jag inte vädra mina mål utåt mer. För vad som exakt är mina personliga mål, det är inte viktigt för någon annan än mig själv. Det sätter även för stor och orimlig press och stress på mig, om jag hela tiden ska ta det öppet. Och DET om något mår jag inte bra av…

Det var just det som gjorde att jag lyckades så bra i Biggest Loser VIP och faktiskt vann – när jag INTE vädrade allt i tid och otid, utan jag bara var och gjorde det som var nödvändigt just där och då.

Målet var då bland annat och i första hand, att vinna tillbaka hälsan OCH sedan att vinna hela skiten, vilket jag imponerande nog gjorde med bravur och väldigt stor marginal 💪🏽😉😂

Men inte ens det tycktes ”duga”

och med facit i hand så kan jag konstatera att, man verkligen inte blir lyckligare för att man är smal.

Lyckan kommer av andra viktigare saker i livet, så som kärleken, tryggheten och hälsan . Dom tre nyckelsakerna har jag🙏🏼❤️  Men jag är ännu inte viktstabil. Idag vet jag mer vad det beror på, och det kommer hjälpa mig framöver på min fortsatta resa och utveckling mot mina mål, en dag i taget.

Men jag kommer inte gömma mig mer och ta den här pressen heller. Så nu visar jag mig i min enkelhet och prakt, precis så som jag är. Och gillar man inte det man ser?

Så är det bara att låta bli och titta.

Svårare än så är det inte.

Och idag kastade jag kläderna och badade på allmän badplats för första gången på säkert 15 år…

Nu tror ni jag ljuger och överdriver, men det är helt sant.

Jag har inte visat mig själv i baddräkt eller bikini på en Svensk badplats sedan barnen var mycket små…för det har känts allt för dåligt och jobbigt med folks blickar och tisslande och tasslande.

Därför har jag alltid behållit en  strandklänning eller tunika på, och försökt hålla låg profil när vi varit iväg och badat med familj och vänner😔🙈😔

Annat är det i Spanien, där känner jag mig fri och bryr mig aldrig det minsta, trots att det stundtals kryllar av Svenskar där med. Jag känner mig bara friare helt enkelt 🤷🏻‍♀️

Men nu är det alltså hög tid att få samma känsla i Sverige. Så idag tog jag första klivet, då jag och Vanessa åkte och tog ett härligt sommardopp i Sigtuna.

Då bad jag även Vanessa att ta några bilder på mig i baddräkten 🙈

Och dom delar jag nu med mig av här på bloggen.

För jag vill inte och tänker inte längre begränsa mig själv och skämmas för något som jag verkligen inte ska behöva skämmas för – MIN KROPP❤️Den bär mig genom var dag i livet och med den,  får jag också uppleva allt underbart som livet har att erbjuda. Så nu sättet jag punkt för mitt självhat – för det räcker nu, det måste räcka nu. Alla kroppar är vackra och vi är OLIKA av en anledning. Och olika är lika med underbart ❤️iallafall i min värld.

 42FF5EFF-1D65-4798-B185-9FFC80B53A63 E3A80C09-A730-46A8-AFA1-FC97561CC7DB

BC6514BA-3EBD-4C18-8E8B-7810DA4CA59C

Det börjar och slutar med en själv, vi alla ansvarar för vår egna hälsa generellt och vårt välbefinnande i stort. Och vissa sjukdomar kan man såklart aldrig rå för, så ta mig inte för en idiot nu.

Ni förstår nog vad jag menar.

Men mycket ansvarar man för och kan man själv påverka och förbättra avsevärt. Och det är precis det som jag själv vill fokusera på i framtiden. 

Vad jag däremot INTE vill fokusera mer på, är all sjuklig kroppsfixering och utomståendes åsikter om min kropp och mina former. Ja, jag är kurvig och många kanske inte gillar mina former. Men det handlar inte om vad du eller ni gillar. Det handlar om att jag ska gilla mig själv❤️ Och dom som verkligen betyder något för mig, älskar mig precis som jag är och för att jag är den jag är. Det är något dom säger till mig allihopa nästan varje dag. Och det är jag evigt tacksam för🙏🏼

Men jag vill inte vara elak mot mig själv mer. Jag vill älska hela mig och inte bara vissa delar❤️

Tack för att du läste detta och följer mig här på bloggen🙏🏼

Kände att jag behövde få ur mig det här och nu hoppas jag på nya positiva lärdomar, insikter och härliga spännande kapitel i livets bok.

Stor kram Anna.


Kommentarer


 1. Katarina 18 juni, 2019 on 22:41 Svara

  Men OMG…du ska vara såå stolt….ser verkligen jättebra ut! Du är såå fin 😘😍

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:13 Svara

   Katarina!

   Tack så mycket 😊🙈
   Stor kram!

   Anna🤗

 2. Jannika 18 juni, 2019 on 22:44 Svara

  Anna!!❤️❤️❤️ Så fantastiskt att läsa ,VILKEN inspiration du är ,så klok ,så rak på sak,ärlig 👏🏻👏🏻👏🏻 Så så glad att du pratar om detta,tror många inklusive jag får inspiration av dina kloka ord och val 👌🏻 Keep going girl 👏🏻👏🏻👏🏻 Kram Jannika

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:12 Svara

   Jannika, du anar inte vad dina rader betyder 🙈

   Stort tack för dom 🙏🏼🤗❤️

 3. Stina 18 juni, 2019 on 22:54 Svara

  Tycker du har en jättefin kropp och imponerad av hur fast och fin i huden du är trots snart 50 bast!

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:11 Svara

   Kul att se denna sidan 😊

   Om jag är så fast och fin, det låter jag själv vara osagt 🙈😂😂
   Men jag gillar min kropp för att den är så stark.
   Och det är på tiden att jag visar den min uppskattning 😁

 4. Karina 18 juni, 2019 on 22:55 Svara

  Så kloka ord Anna o precis som du skriver så ska du behålla dina delmål o mål för dej själv. Ingen behöver dela sitt privata jag med hela Sverige❣️ Ta hand om dej o fortsätt gör det du gör o låt inte pessimisterna suga energin ur dej, kram karinaepersson

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:13 Svara

   Tack Karina🙏🏼

   Ska fortsätta att tänka så 💪🏽😉👍🏽🤗❤️

   Kram Anna.

 5. Amina 18 juni, 2019 on 22:57 Svara

  Anna,

  Visst känns det skönt när man bestämt sig att man är fin och duger. Sen kan man jobba mot mål som man håller för sig själv. Jag bestämde mig för något år sedan att jag dög. Och hur andra ser på mig är inte mitt problem! Och vad vann jag, jo en starkare kropp, bättre hållning och ett stärkt självförtroende. För att jag bestämde mig att nu fick det räcka. Och, jag fick en självkänsla jag inte haft på länge då jag trott att var jag smalare dög jag bättre och så vidare.. Men idag vet jag att jag är lika fin som vem som helst.

  Och nu har du tagit ett mycket bra beslut, bara för dig. Heja Anna!

  /Amina

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 13:17 Svara

   Amina, så är det verkligen 😉🙏🏼🤗❤️

   Stort tack för din fina kommentar och för att du som så många andra här i kommentarsfältet delar med er av era personliga upplevelser, tankar och känslor 🙏🏼❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

   Ha en fantastisk midsommar och sommar🌸
   Kram Anna.

 6. Alexandra 18 juni, 2019 on 22:58 Svara

  Väldigt fint skrivet fina Anna. Jag blev rejält berörd. Tänk va livet hade varit enklare om det vackra fanns att finna i var och ens unika person. Inte efter något förvridet ideal. Tack för fin läsning. Tycker bilderna är jättevackra!! Önskar dig en fin midsommar med din familj❤️

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 13:15 Svara

   Hej Alexandra, vad roligt att du uppskattade mitt inlägg 🤗❤️
   Det gör mig glad på riktigt 😊

   Tack för din vänlighet och värme!
   Kram A.

 7. Annelie 18 juni, 2019 on 23:15 Svara

  Först vill jag börja med att säga att jag tycker att du är otroligt Vacker och jag hoppas att du med detta inlägg fortsätter att bada även på svensk mark. Du har inget att dölja, inte alls.
  Har börjat följa dig nu, sedan ni flyttade och det är en fröjd att följa dig din familj och er nya start i Sigtuna. Och eran inredning som ger mig otroligt mycket inspiration. Tack för det 🌸
  Fortsätt vara den du är
  Ha en trevlig midsommar 🇸🇪🌼

  • Anna Book Toledano 18 juni, 2019 on 23:37 Svara

   Tusen tusen tack för dina vänliga rader🙏🏼🤗🙏🏼
   Dom gjorde mig väldigt glad!
   Stor kram Anna.

 8. Lena 18 juni, 2019 on 23:31 Svara

  Så starkt av dig! det viktigaste är hur du mår inte vad andra tycker!
  går själv igenom en viktresa som gör att jag äntligen kan börja leva igen.
  folk tycker o tänker så mkt om saker de inte har en aning om.
  Var dig själv o va rädd om dig så hoppas jag att du når dina mål o mest av allt att du får må bra 💓🌼

  • Anna Book Toledano 18 juni, 2019 on 23:35 Svara

   Åh tack fina för vänligheten ❤️🙏🏼🤗
   Kram Anna

 9. Maria 18 juni, 2019 on 23:37 Svara

  Väldigt bra skrivit Anna!
  Önskar att fler, inklusive jag själv, skulle tänka så.
  Har kännt mig tjock mer eller mindre hela livet, testat alla möjliga olika dieter,, tränat i perioder bara för gå ner i vikt.
  Efter att fått cancer i vintras med allt vad det innebär med strålning, cellgifter och dess olika biverkningar bestämde jag mig för att aldrig mer klaga på att jag är tjock.
  Nu mår jag bättre än på många år, tränar 4-5 gånger i veckan och äter nyttigare än tidigare. Men skillnaden är att nu gör jag det för att bli/ förbli frisk. Detta gör att träningen är roligare än någonsin tidigare! Nyttig mat smakar bättre än tidigare! Nu gör jag äntligen det av rätt orsak, och jag har lärt mig uppskatta min kropp för dess styrka. Det viktigaste är inte hur vi ser ut, det är hur vi mår hela vägen från insidan ut!!
  Många kramar till dig!

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 13:12 Svara

   Maria!

   TACK för din fina kommentar🤗🙏🏼🤗
   Håller med dig i allt och dina rader gladde verkligen mitt sinne och hjärta.

   Jag önskar dig fortsatt allt gott och ha en underbar midsommar och sommar i övrigt med 🌸🤗🌸

   Kram A

 10. Pettsson 18 juni, 2019 on 23:37 Svara

  Fin baddräkt !

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:09 Svara

   Tack snälla!
   Lånade den av min dotter 😊
   Den kommer från Love by Lola

 11. Fia 18 juni, 2019 on 23:47 Svara

  Så kloka ord 💜
  Önskar att ALLA,inser att livet är för kort för att oroa sig över vad ”alla andra” tycker,bada och njut.
  Och lycka till med dina mål.

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 13:10 Svara

   Fia!

   Tack för gulliga rader 🌸🤗🙏🏼😊

 12. Trine Nylende 19 juni, 2019 on 00:02 Svara

  Du er fantastisk flott som du er❣️

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:08 Svara

   Tack 🤗🙏🏼❤️

 13. Sabina 19 juni, 2019 on 00:07 Svara

  Så kloka ord, fortsätt såhär finaste Anna. Du är alltid vacker och framförallt riktigt HOT! – oavsett siffrorna som står på vågen. Kasta vågen, kasta folks åsikter och fortsätt älska varje underbara centimeter av din starka fina kropp!

  Kärlek!

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 13:10 Svara

   Tack tack tack Sabina 🤗🙏🏼❤️

   Stor kram A

 14. Viran 19 juni, 2019 on 00:21 Svara

  Strongt gjort Anna. Du är bara människa och jag känner igen mig så mycket i dig/ Lycka till med allt från en Flasbackare som tycker det gått för långt med din tråd!

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:08 Svara

   Tack 🙂

 15. Pernilla 19 juni, 2019 on 00:24 Svara

  Tack för du skrev ner detta om hur du tänker. Det bästa jag läst på länge om kropp,vikt och utseende. Helt rätt tänkt. Och du har alltid varit vacker i mina ögon i vilken storlek du än varit men det är ju för oss själva vi ska trivas. Ska påbörja min viktresa (igen) och den kommer ta tid och nu får den ta tid. Skäms så för min stora kropp och undrar om killen verkligen tycker om mig men när jag läser dina ord om vad som är viktigt så blir det klarare och jag e väl ingen sämre kvinna för jag är stor. Kämpa på Anna och Tack 👏❤

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 12:25 Svara

   Tack Pernilla ❤️🤗🙏🏼

   Stor kram A.

 16. Loa 19 juni, 2019 on 00:41 Svara

  Men du vad glad jag blir av att läsa detta. Har följt dig sedan du var med i BL. och ibland faktiskt funderat lite. Jag är en kvinna, född 71 och väger 70+ jag är 1.60 men jag mår så bra i min kropp. :) Ingen har någonsin ens pratat om min vikt de senaste åren och mina vänner är, fit, en del som mig med kurvor och andra, ja men du jag tänker faktiskt inte på hur de är kom jag på 😉 Jag tar hand om mig, jag tränar, jag äter gott ofta sunt, jag har ungar som är vuxna och vet du, sedan jag släppte vikthetsen så mår jag bättre än någonsin. Heja dig ANNA! Du är en fantastisk kvinna. :)

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 13:09 Svara

   Hej Loa!

   Tusen tack för din fina kommentar🙏🏼🤗
   Blir rörd och varm i hjärtat ❤️
   Kram A

 17. Annelie 19 juni, 2019 on 01:21 Svara

  Är också så fruktansvärt trött på denna hets kring vikt och utseende… Bestämde mig som du när jag närmade mig mig 50, att nu är det bannemig nog med att säga och tänka negativt om mig själv. Livet är för allt för kort för att slösa bort på meningslösa tankar❤️ Vi duger som vi är🥰😘

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:01 Svara

   Annelie, visst är det så 🙏🏼🤗🙏🏼
   Vi måste njuta och anamma oss själva och ta vara på vår dyrbara tid.

   Stor kram Anna 🤗❤️🤗

 18. Mandarina 19 juni, 2019 on 02:19 Svara

  Word🙌🏼😍 Du sätter huvudet på spiken. Älska mer, älska dig själv och njut av livet. Du är fin precis som du är🥰

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:59 Svara

   Tack snälla Mandarina 🤗🙏🏼❤️

   • Mandarina 21 juni, 2019 on 01:37 Svara

    Tack själv söta fina Anna. Hoppas du får en helt fantastiskt midsommarhelg, det ska jag ha!🥳👍👸🏼 Hoppas Lönneberga smakade bra. (jag som är uppvuxen i just Lönneberga) 🤗

 19. Sandra 19 juni, 2019 on 02:58 Svara

  Asså herrejävlaaaaar va jag behövde det här idag! Satt på mitt golv och bara hatade på mina ben och kropp för att jag inte hade min ätstörning längre och var så smal. Jag öppnar instagram snabbt och första inlägget som kommer upp är ditt och jag klickar vidare till bloggen för liksom varför inte. Och nu mår jag faktist sjukt jävla bättre. Jag har alltid tyckt vmdu varit så charmig men fick så svårt för allt som hände efter biggest loser men asså, herregud nu fattar jag lite va som hänt. Fan du är grym asså, och återigen tack för att du lyckades naila timingen med ditt inlägg och min utseende dipp på sovrumsgolvet. TACK⭐️⭐️

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:58 Svara

   Men Sandra!

   Tack som fan för DIN kommentar🙈🙏🏼❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Så roligt att du kunde få lite pepp på något så enkelt egentligen.

   Alla era kommentarer betyder så mycket och värmer mitt hjärta.
   Det krävs så lite, för att man ska må bättre 🙏🏼

   Vänlighet är en av dom enkla sakerna❤️
   Älska din kropp och NJUT med den och av allt som livet erbjuder.

   Stor kram Anna🤗

 20. Annelie 19 juni, 2019 on 06:11 Svara

  Så fin du är. Vi är lika gamla. Nu skiter vi i vad andra tycker. Instämmer helt och hållet med dig.

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:55 Svara

   Tack Annelie🙏🏼😉
   Ja det gör vi!!!

   Kram Anna.

 21. Charlotte 19 juni, 2019 on 06:14 Svara

  Var dej själv; great 👍 motto

  Förresten söt baddräkt

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:54 Svara

   Tack 😉

   Baddräkten kommer från Love by Lola ( lånade den av min dotter 😊 )

 22. Katja johansson 19 juni, 2019 on 06:26 Svara

  Hej! Att älska sig själv fullt ut, då kan du ärligt älska och omfamna omvärlden. Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra. Mod att förändra det jag kan Och förstånd att inse skillnaden. Tack. Att tänka eller säga sinnesro bönen högt. Gör för mig att jag inte släpper in andras åsikter eller att jag själv inte gör en massa antaganden om andra människor som inte ens är sanna. Vi är alla unika 😍 kram . Önskar dig en fin dag katja

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:53 Svara

   Katja, det är ett väldigt fint sätt att stärka sig❤️🙏🏼👏🏽
   Du gör helt rätt och jag ska ta efter 😉

   Ha en underbar sommar.

   Kram Anna.

 23. paulina 19 juni, 2019 on 06:43 Svara

  Den kroppshets som råder är förfärlig, jag gick ner 40 kg men av olika anledningar gick jag upp 20 av dem och det mår jag inte bra av, kämpar för att komma tillbaka. Det blir många hjärnspöken av denna vikthets som råder. Som du säger är vikten bara en siffra, huvudsaken man mår bra! kram

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:51 Svara

   🙏🏼💪🏽❤️🤗👍🏽

 24. Eva eskilsson 19 juni, 2019 on 06:47 Svara

  Fantastiskt bra skrivet Anna!
  Det är just så man ska tänka kring vikt o mående o livet😊
  Jag har oxå kämpat i många år mot övervikt o med hjälp av viktväktarna hittade jag rätt väg för ngt år sedan. Tacksam o nöjd gick jag i ”mål” o fick många grattis osv. Sedan blev min älskade mamma svårt sjuk under 2 år o jag ”tappade” mig själv på vägen till o från alla läkarbesök o svåra behandlingar… mamma gick bort i september.
  Hon sa alltid att jag var fin oavsett hur många kilo jag ”bar” på ❤️❤️❤️ Även min kära man har i alla 35 år vi varit tillsammans alltid stöttat. Så kom tiden ”efter mammas död” o de jag mötte undrade varför jag inte hållit vikten….
  jag har sorterat bort en hel del människor i mitt liv som inte förstår.
  Och jag har desto mer glädje med dem som vet hur det är att alltid kämpa o kämpa.
  Sedan några månader har jag kontakt med en fantastisk coach Sara Cederlund i Veberöd som är underbar!! O hon har lärt mig SE mig själv som vacker o absolut bäst. Så nu är det så jag gör, startar varje dag med att berätta för mig själv hur otroligt bra jag har det , en man som älskar mig o tar hand om mig, friska vuxna barn som är duktiga, o ett jobb jag älskar.
  Så lev i denna härliga känsla du nu tagit till dig o njuuuuut av livet o att vi faktiskt har en kropp o ett liv❤️
  Du är en härlig tjej i dina bästa år som jag beundrar mycket
  Lev o njut varje minut Anna
  för det går inte i repris
  Tack för alla härliga blogginlägg
  Kram Eva

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:50 Svara

   Tack Eva, tack 🙏🏼❤️🤗

   Stor igenkänning på din kommentar över lag.
   Dina rader går rakt in i hjärtat och vänligheten värmer hela själen.

   Stor varm kram
   Anna🤗

 25. Kikki 19 juni, 2019 on 06:52 Svara

  Hej Anna
  Försök att skita i vad alla skriver och pratar om…du är jätte fin….jag hatar verkligen att folk ska behöva kolla och prata skit om andra….alla ser inte likadana ut punkt slut…
  Ha en skön och mysig midsommar du och din familj….Kramar i massor till dig.

 26. Annika 19 juni, 2019 on 07:22 Svara

  Härlig text! Helt rätt och klokt beslut! Du är så stark!
  Tänk om fler kunde hänga på dina tankar.
  Så otroligt trött på alla, som speciellt nu vid sommartid, börjar prata om att de måste bada i vassen pga sin kropp.
  Varför kan man inte bara vara stolt över sin kropp och sig själv? Livet är här och nu – njut!
  Önskar dig en fantastisk sommar!
  💐☀️💐🤗

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:48 Svara

   Tack!

   Jag håller med dig👏🏽💪🏽👌🏽👍🏽
   Så sant!
   Stor kram och tack för din vänlighet.

   Kram 🤗🤗🤗

 27. Liza 19 juni, 2019 on 07:22 Svara

  Hej Anna.
  Helt rätt inställning!
  Kroppsfixeringen som råder är katastrof för många, tyvärr….jag är glad att jag inte är ungdom längre 😜
  Gå din egen väg och strunta i vad andra tycker för det viktigaste är att du själv mår bra och trivs. Jag har inte heller vågat visa mig på stranden förut så jag förstår hur du känner och jag tycker du var jättefin i din baddräkt 😉 så fortsätt i den riktningen och njut av sol & bad, var du än befinner dig, det gör jag….
  Ha en skön sommar ☀️
  Kram från 55-årig ”kärring”

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:47 Svara

   Härligt Liza💪🏽👏🏽👍🏽
   Tusen tack för din upplyftande kommentar!

   Kram A 🤗

 28. Åsa 19 juni, 2019 on 07:30 Svara

  Helt rätt Anna! Klokt av dig att sätta stopp, tror många skulle behöva göra det med. Slänga vågen och fokusera på att må bra istället! Jag har gjort en viktresa jag med, en sleeve för snart 3,5 år sen och mår så bra idag, ligger dock precis på gränsen till ”normal” vikt, det har gnagt mitt inre men du ger mig hopp att sätta stopp och våga älska min kropp precis som den är! Kram till dig Anna ❤

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:46 Svara

   Tack snälla Åsa för dina rader 🤗🙏🏼❤️
   Önskar dig allt gott, njut av ditt liv med din fantastiska kropp 💪🏽👏🏽👍🏽🤗

   Kram A.

 29. Sofie 19 juni, 2019 on 07:33 Svara

  ❤️❤️❤️❤️❤️

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:44 Svara

   🤗❤️

 30. Evalena 19 juni, 2019 on 07:37 Svara

  Du skriver så rätt man måste gilla sig själv och må bra. Du är stark. Vet själv hur svårt det är att gilla sin kropp man tänker på vad andra ska tycka. Ha en bra midsommar

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:44 Svara

   🤗

 31. Monica Thebrin Olsson 19 juni, 2019 on 07:39 Svara

  Mycket bra skrivet Anna. Håller med dig till fullo!
  Har skämts oerhört för min kropp ändå sedan jag var ung. Har varit väldigt smal och även riktigt tjock. Självkänslan har alltid varit i botten. Nu vid 58 års ålder har jag äntligen sakta men säkert börjat att tycka om mig själv och acceptera mig för den jag är. Stor kram

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:43 Svara

   Tack snälla Monica🤗🙏🏼
   Härligt att du kommit dit, det är du värd❤️

   Kram A

   • Monica Thebrin Olsson 19 juni, 2019 on 10:01 Svara

    Tack fina Anna ❤️🙏❤️
    Ser dig som en vacker kvinna och det har du alltid varit oavsett vikt. Vi kvinnor är så fruktansvärt manipulerade av nutidens kroppsideal. Så har det varit sedan mycket lång tid tillbaka. Vi måste sätta ner foten och säga stopp! Det är så skönt att du gör det!
    Jag, precis som du, sätter min familj i främsta rummet . Det har jag alltid gjort. De älskar mig för den jag är, och äntligen har jag fattat det 😍😂
    Sedan är det ju så att även om man har övervikt kan man ha bra värden! Går och gör hälsoundersökning varje år och allt ser bra ut , trots övervikt. DET är det jag försöker fokusera på nu.
    Till sist vill jag nämna en sak som har varit tabu i alla tider : vad händer i övergångsåldern och vad händer efteråt!
    Har både genomgått den och är på den sk ” andra sidan” 😝. Kroppen ÄR förändrad, vikten är ännu svårare att hålla , … det finns massor att räkna upp! MEN man känner sig ändå fri 😍. Det är jäkligt skönt att slippa mensen. Kram på dig ❤️❤️

 32. maja 19 juni, 2019 on 07:46 Svara

  <3

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:42 Svara

   ❤️

 33. Linnea 19 juni, 2019 on 07:48 Svara

  Man är sååå mycket mer än en vikt. Tänk om folk kunde förstå de. Mycket bra tänkt Anna och jag tänker också sätta upp min stoppskylt from nu 👊❤

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:42 Svara

   Härligt att höra tjejen 💪🏽😉👏🏽👌🏽🤗

   Kram A

 34. Eva 19 juni, 2019 on 07:53 Svara

  Så fint skrivet av dej Anna. Du verkar vara så lycklig och tillfreds nu och det är väl ändå det viktigaste. Och…jag tycker du är jättefin i din baddräkt, kvinnlig 🥰
  Önskar dej och din familj en härlig sommar 💕

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:39 Svara

   Tack Eva, jag är på en bättre plats🙏🏼
   Inte i mål än…
   Men jag måste bara gå min väg.

   Tack för din värme🙏🏼🤗

 35. Sinikka 19 juni, 2019 on 07:57 Svara

  Hejsan du vackra Anna ❤️
  Du har inspirerat många och med mig genom din resa ❤️ Men allt handlar om hur man mår på insidan ❤️ Tjock el smal du är så vacker som du är ❤️ Men måste ändå få säga 🤗 att du passar extra bra med några överskotts kilo ❤️ Enligt min mening…
  kram sinikka

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:38 Svara

   Tack för dina vänliga rader ❤️🙏🏼
   Dom värmer hela själen.

   Kram Anna.

 36. Madeleine 19 juni, 2019 on 07:58 Svara

  Fina Anna!

  Vill skriva ngt, men har svårt att formulera mig…

  Så viktig text du delar av dig med här!
  Och jag håller så med dig i att alla förtjänar respekt och acceptans hur man än ser ut!
  Så tråkigt bara att det ens ska behöva påpekas!

  Önskar dig all lycka till och du är så vacker, precis som du är <3 <3 <3

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:37 Svara

   Wow 🙈 Blir tagen – tack snälla 🙏🏼🤗

 37. Suzanne 19 juni, 2019 on 08:13 Svara

  Du har så rätt❤️

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 08:36 Svara

   🙏🏼❤️

 38. Ida 19 juni, 2019 on 08:36 Svara

  Så bra jobbat 💪💪💪😍

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:06 Svara

   Tack Ida 🤗🤗🤗

 39. Carola 19 juni, 2019 on 08:38 Svara

  Så sant, det går inte att behaga folk hur man än gör, de hittar alltid något att klaga på, är det inte fel på det ena så är det fel på det andra.
  Härligt att du har kommit till en punkt i livet där du sätter fokus på hur du mår och struntar i vad andra tycker. Njut av livet och din härliga familj det är det viktigaste i livet. Är själv 59 och varit med om mycket sjukdom och elände men är nu så ”gammal” att jag struntar i vad folk tycker.
  Tack för trevlig blogg
  Njut av livet.
  Önskar trevlig midsommar och sommar med många bad😉.

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 10:18 Svara

   Tusen tack för dina ord 🙏🏼❤️🤗

   Er vänlighet betyder så mycket!

   Kram🤗

 40. Theresia 19 juni, 2019 on 08:42 Svara

  Det strålar om dig Anna. På många olika sätt, och har alltid gjort. Jag märker väl att du stortrivs i ert nya hem och det gör mig glad. Oavsett hur din kropp ser ut så har och är du samma Anna. Anna som jag vet har ett hjärta av guld, och ögon som glittrar som diamanter. Därifrån kommer strålarna, och dom kommer alltid finnas där oberoende av paketering.
  Ha nu en underbar sommar med de dina 💖

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:06 Svara

   Theresia!

   Tusen tusen tack för dina varma kärleksfulla rader🙈🙏🏼🤗
   Dom värmde så.

   Ha en underbar sommar du med🤗🌸
   Stor kram Anna.

 41. Petra 19 juni, 2019 on 08:46 Svara

  Hej Anna!
  Jag vill börja med att säga att du är fin och vacker precis som du är!
  Jag har gått/går igenom en liknande resa. Och jag kan ärligt säga att jag fick mig en rejäl tankeställare av denna fantastiska text! Du har ju så rätt! Idag ska det bli riktigt varmt. Jag ska fasen i mig dra på mig baddräkten och åka till allmän badplats jag med! Och njuta av det svala vattnet. Fortsätt vara den du är och lycka till med allt i framtiden! Stor kram ĺ💖

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:04 Svara

   Underbart att höra Petra 👍🏽👏🏽💪🏽👙👌🏽
   Tack för din vänlighet!

   Kram Anna.

 42. Jaana Gustafsson 19 juni, 2019 on 08:51 Svara

  Finaste Anna..

  Vi duger alla som vi är spelar ingen roll hur vi ser ut ,varje människa är unik på sitt sätt💕fortsätt vara dig själv… Du är jätte fin på alla sätt💕
  Lycka till i livet och med ert super trevliga hus…så kul att följa er resa.
  Glad midsommar🍃🌸🍃🌸

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:02 Svara

   Tack snälla Jaana, 🤗🙏🏼🌸

   Detsamma till dig!
   Kram A

 43. Helen Careberg 19 juni, 2019 on 09:03 Svara

  Hej Anna
  Vilket härligt inlägg, att acceptera sig själv är ibland det svåraste men så viktigt, man ska njuta av allt livet har, livet ger en ändå smällar längs vägen och när man känner styrkan i sig själv klarar man det mesta, så njut av din acceptans och nya huslivet med din fina familj.
  💐
  Mvh Helen

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:22 Svara

   Tack snälla Helen för din fina kommentar ❤️🤗❤️🤗❤️🤗❤️

   Ha en fin sommar och tack för att du läser.

   • Helen Careberg 19 juni, 2019 on 15:19 Svara

    Tack själv för din öppenhet och att du delar med dig av livet🍓🌸

    • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 15:47 Svara

     Tack Helen 🤗🌸🤗

 44. Monica 19 juni, 2019 on 09:12 Svara

  Hej Anna♡
  Vilken resa du gjort. Har egentligen bara en sak att tillägga.
  Du är vacker,stark och modig. Hur andra väljer att se på dig kan du strunta i.
  Lev i nuet, njut av kärlek till familj och liv.
  Och låt aldrig någon annan ta ifrån dig det dom är du♡
  Ha en fin dag/Monica

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:21 Svara

   Tusen tack snälla du 🙏🏼🙈🤗❤️

   Kram A

 45. Maria 19 juni, 2019 on 09:13 Svara

  Bra skrivet! Det var precis detta Tilde de Paula försökte säga till dig i intervjun efter BL. Du var inte så mottaglig då, men nu är du på rätt spår. Lycka till

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 09:20 Svara

   Maria, vet exakt vad Tilde sa.
   Och det var exakt det jag själv uttryckte då också i den intervjun 😀 Men det ville hon inte ta in. Utan hennes fokus och syfte var något helt annat hos henne just då, som JAG som mött henne många många ggr innan kände av, där och då.
   Och det var något mycket förminskande i det.
   Det var MIN känsla där och då och är så fortfarande.
   Men vem bryr sig om det nu?!?
   Det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess 😊
   Vikten HAR ALDRIG varit viktig för MIG – förutom när jag stod på vågen i finalen av Biggest Loser VIP⭐️ DÅ VILLE JAG KNÄCKA!!!!! Och det lyckades jag med👏🏽👍🏽👌🏽💪🏽⭐️
   Anna.

   • Camilla 19 juni, 2019 on 11:57 Svara

    Hej!
    Men gjorde du bara denna resan för att där och då vinna biggest loser Anna?

    • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 12:23 Svara

     Nej, nu missar du kanske poängen.
     Jag gjorde det som krävdes för att vinna.
     Men målet alltså inte att ligga kvar på 56 kg.

     Något som jag nu blir kritiserad för.

     Mitt personliga mål för resten av mitt liv, det är enbart att hålla mig sund och vettig.
     Bli starkare och säkrare i min kropp. OM det sedan innebär några fler Kg på min kropp och det som vågen visar??? Det kommer jag inte längre att haka upp mig på 😀
     Jag försöker verkligen vara tydlig när jag delar med mig…men det landar inte hos alla🤷🏻‍♀️

     Vilket bara ännu en gång visar på att jag måste verkligen sluta upp med att slå knut på mig själv för att uppfylla andra.

     Anna.

   • Ulla 20 juni, 2019 on 00:27 Svara

    Jag reagerade kraftfullt på Tilde när hon intervjuade dig. Tilde hade en otrevlig attityd gentemot dig, genomgående i hela samtalet. Det var liksom något som skavde.

    • Anna Book Toledano 20 juni, 2019 on 07:30 Svara

     Hej Ulla, du är skarpsynt 😉👌🏽👍🏽
     Helt korrekt noterat.

     Men, det är nu länge sedan och livet har gått vidare 🤗
     Ha en underbar midsommar 🌸🎂🍓

     Kram A

 46. Susanne 19 juni, 2019 on 09:34 Svara

  Så bra skrivet av dig. Hoppas alla troll kan hålla kä….. ett tag. Jag är lite äldre än dig och blir mörkrädd när ja hör och ser hur livet där ute har blivit. Har 4a barnbarn och det äldsta är nu 12 och man får ont i magen vilken värld barnen får gå igenom. Önskar dig en fin sommar och njut av bad och sol🌞. Kram

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 10:17 Svara

   🙏🏼❤️🙏🏼❤️🙏🏼❤️🙏🏼

 47. Maria 19 juni, 2019 on 10:45 Svara

  Härliga Anna❣️
  Detta är EXAKT vad jag kommit fram till själv i dagarna.
  Du är så fin på alla sätt och en FANTASTISK förebild. Du är värd all lycka.
  Du inspirerar så❣️

  Heja dig, heja oss 💪🏼♥️

  Stor kram Maria

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 12:24 Svara

   Tack fina du ❤️🤗👍🏽🙏🏼

 48. Pammis 19 juni, 2019 on 11:02 Svara

  Så underbart bra skrivet Anna! Våra kroppar är fantastiska i alla former. Och det är väldigt konstigt att män har samma självkänsla och respekt utifrån oavsett storlek, men vi kvinnor förminskar vårt värde i takt med varje extra kilo. Tycker du är vacker i alla dina former. Och ju fler som visar upp och är stolt över sin kropp desto snabbare kanske vi kan stoppa denna kroppshets! Bra jobbat! Fortsätt så, för alla kvinnor och inte minst flickors skull! ❤️

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 12:24 Svara

   Så sant som du skriver Pammis 👍🏽🤗❤️

   Håller med dig i vart ord!
   Tack för din vänlighet.
   Kram Anna.

 49. Carina 19 juni, 2019 on 12:28 Svara

  Vad glad jag blir när jag läser din blogg 👌 Du är fin som du är och skönheten sitter som sagt inte i vikten.
  Glad midsommar!

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 13:08 Svara

   Tack så mycket Carina 🤗

   Glad midsommar till dig med🌸

 50. Malin 19 juni, 2019 on 12:33 Svara

  Så bra skrivet !! Du är fin precis som du är ! Det viktigaste är ju att må bra på insidan precis som du skriver. Du har en underbar familj runt omkring dig !! Bra att du säger ifrån. Ha nu en fortsatt trevlig sommar o hoppas det blir många bad 😊.

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 13:07 Svara

   Tack Malin🤗❤️🙏🏼

   Så gulligt av dig och ALLA andra människor som lämnat sååå vänliga och upplyftande kommentarer ❤️

   Ska bada massor😍😍😍
   Önskar dig också en fantastisk sommar🌸

   Kram Anna.

 51. Anette 19 juni, 2019 on 13:52 Svara

  👍🌸🌹🌷🌺🌻🌼

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 14:40 Svara

   🙏🏼🌸🤗

 52. Ulrika 19 juni, 2019 on 19:29 Svara

  Helt rätt!!
  Blir glad av att läsa det här. Jag jobbar på en canceravdelning och ser döende människor varje dag. De kämpar för att gå upp i vikt…
  Önskar fler resonerade som du gör. Det viktigaste är att vi mår bra, är frisk och njuter av livet ❤️
  Önskar dig och din familj en härlig midsommar!

  • Anna Book Toledano 19 juni, 2019 on 19:33 Svara

   🙏🏼🤗❤️

 53. Ida 19 juni, 2019 on 20:00 Svara

  Så bra skrivet💕

  • Anna Book Toledano 20 juni, 2019 on 07:16 Svara

   🙏🏼🤗

 54. Jenny 19 juni, 2019 on 21:03 Svara

  Så härligt att läsa! Det är verkligen så sjukt med denna kroppshets! Så trött på att inte få duga som jag är. Men jag blev precis 40 år och har oxå bestämt mig för att inte vara så elak och trycka ner mig själv som jag gör. Jag är lyckligt lottad med fin familj o underbar man som alltid älskar mig oavsett storlek. Så varför inte älska mig själv? Jo nu är det dags att börja älska oss själva.
  Tack för dina fina kloka ord Anna! ❤️

  • Anna Book Toledano 20 juni, 2019 on 07:18 Svara

   Helt rätt Jenny 👌🏽💪🏽👍🏽
   Tack för dina snälla rader.
   Önskar dig och de dina en fin midsommar🌸🍓💃🏽🎂

   Kram Anna.

 55. Bi 19 juni, 2019 on 22:01 Svara

  Hej det här inlägget är tamejtusan det bästa jag läst på länge ang. vikt och fixeringar runt kvinnors (mäns) vikt !
  Kram Anna du duger som du är och alla andra också för det är väl ändå inte hur mycket man väger som gör människan ❤

  • Anna Book Toledano 20 juni, 2019 on 07:18 Svara

   Tack snälla Bi 🤗🙏🏼🌸

   Stor kram A.

 56. Anna, Du är otroligt vacker, och man förstår när man läser och följer dig att du också har en väldigt vacker själ! Tveka aldrig på något av dom!
  All kärlek till dig!💗
  //Berith

  • Anna Book Toledano 20 juni, 2019 on 07:19 Svara

   Tack Berith, tack 🙏🏼🤗🙏🏼

   Kärlek tillbaka och ha en fantastisk midsommar 🌸🎂🍓

   Kram A

 57. Maria 19 juni, 2019 on 23:32 Svara

  Hej Anna. Ta inte illa upp nu, men varför ville du inte ligga kvar på 56 kilo? Det är ju mycket hälsosammare och jag har ju sett på maten som du lägger ut bilder på, den blir man ju inte tjock av. Jag bara undrar.

  • Anna Book Toledano 20 juni, 2019 on 07:27 Svara

   Jag tyckte jag var för smal.
   Som sagt, förra året så drabbades jag av något som min kropp inte hade så lätt att hantera och jag mådde riktigt dåligt 😔
   På det, var det väldigt mycket stress, press och jobb med att hitta nytt hus efter vår försäljning och sedan med hela flytten i sig på det.

   Och är det något vi människor INTE mår bra av… så är det just stress och press.
   Var sak har alltid sin förklaring även om dom skiljer sig åt.
   Jag vill och kommer inte gå in på fler detaljer kring mitt.
   Men jag vilar i att jag VET att det finns lösningar på vart problem.
   Jag ska bara lösa mitt i min takt och på rätt sätt. Det kan ta lite tid, men då får det vara så 😊

   Anna.

 58. Nattis 20 juni, 2019 on 00:02 Svara

  Du är en sån otroligt vacker kvinna på alla sätt, alla skulle ha en liten viskande Anna som sprider positiv energi till en på sin axel ❤🌷🌷

  • Anna Book Toledano 20 juni, 2019 on 07:27 Svara

   Tack Nattis 🙏🏼😊

 59. Amaltea 20 juni, 2019 on 00:18 Svara

  Viktigt och klokt blogginlägg ❤️🙏🏻
  Tack för att du synliggör!
  Snällt mot dig själv att sätta stopp.
  Jag är så innerligt trött på all yta, både när det gäller utseenden och hem. Alla ser numera ”stöpta ut i samma form ”och våra hem ser ut som inredningsmagasin. Samtidigt ökar den psykiska ohälsan och människor har aldrig mått sämre. Ekvationen går inte ihop.
  När ska människan förstå att livet inte handlar om yta, status och bekräftelse?

  Önskar dig och din familj en fantastisk sommar i nya huset ☘️ Kram!!

 60. Maria 20 juni, 2019 on 00:20 Svara

  Helt rätt inställning att tycka om kroppen som den är. Däremot känns det tråkigt om du lastar dig själv för att ha gått upp efter BL. Det är inte ditt fel. Läs ”Slutbantat” av Erik Hemmingsson, där han förklarar hur kroppen kämpar emot och vill tillbaka efter en stor viktminskning. Det är enorma krafter och handlar inte om karaktär.

 61. Emi 20 juni, 2019 on 00:35 Svara

  Men wow!! Du ser ju asbra ut, heja dig! Hoppas jag ser hälften så bra ut i din ålder. Tycker du är jättefin!

  • Anna Book Toledano 20 juni, 2019 on 07:29 Svara

   Tack snälla Emi 😊🙏🏼🤗

 62. Anna 20 juni, 2019 on 15:02 Svara

  Så ledsen att du ska behöva stå ut med en massa åsikter om din kropp. Du är fin precis som du är, fokus på dig själv och vad du mår bra av ❤️
  Har ångest till och från har du också känt av det? Blir nästan darrig ibland…fy
  Önskar dig en riktigt fin midsommar 🇸🇪
  Kram

 63. Birgitta 20 juni, 2019 on 18:02 Svara

  Anna! Fasiken vad snygg du är i baddräkt. Är hjärtinnerligen trött på den här utseendefixeringen.Kan man inte bara få vara.
  Jag är mer intresserad av människan bakom .
  .Om man bara går efter utseende på en människa så missar man många intressanta människor på vägen. Du är bara bäst.Kramar.

 64. Lena 21 juni, 2019 on 18:11 Svara

  Så jävla bra att du slutat skämmas! Vilken vinst och frihet för dig. Och vilken kroppsförebild för oss andra.

 65. Maria i Kalmar 21 juni, 2019 on 21:56 Svara

  Hej finaste Anna
  Jag tänker så här :
  Min kropp är MITT tempel. Om MITT tempel är kurvig, överviktigt, smalt, mager, normalstor eller hur det än ser ut så är det fortfarande MITT tempel och jag bryr mig inte om hur andras tempel ser ut. Det som däremot är intressant är vad som finns inne i dessa tempel.
  Ett tempel med en ful insida, en ful själ uppvisar även en ful utsida. En sådan människa är inte vacker. Inte alls.
  Däremot om man har en vacker insida så blir även utsidan vacker, oavsett hur den ser ut.
  Du Anna har verkligen en vacker insida, ett hjärta av guld, omtänksam mot alla vilket ger dig en utsida som är väldigt vacker.
  Du är och förblir vacker oavsett hur DITT tempel ser ut.
  Önskar dig en kanonfin helg 💐
  Kram

 66. Anki 22 juni, 2019 on 18:44 Svara

  Hej , alltså jag började gråta när jag fick syn på detta inlägget från dig. jag hoppas att jag nån gång kommer att bli hälften så stark som dig. Jag gick ner över 40 kg för några år sedan genom kost pch promenader… men efter att ha fått ” resultat ” började några personer att prata med mig om hur fin jag var nu… men också kände jag att jag blev granskad som person efter hur jag såg ut… Tog jag en bulle på jobbet undrade de varför …och tog jag ingen bulle undrade de också varför… jag gick upp lite i vikt när jag skulle hitta balansen . Jag älskar både att äta nyttigt nen även att baka men det känns inte helt ok i andras ögon. Har känt mig deppig för att andra ”bestämmer” hur jag ska se ut för att duga när jag känner att jag efter en liten viktökning har hittat ett inre lugn och balans men att jag inte får känna så.
  Så en stor kram Anna ,och må så gott och var stark över dina egna känslor.
  Hälsningar Anki

 67. Cecilia 23 juni, 2019 on 00:28 Svara

  Jag tycker du är vackrare mär SU är lite rundare i ansiktet! Ser mer hälsosamt ut 💕

 68. M 23 juni, 2019 on 21:58 Svara

  👍👍👍

 69. Jeanette Herau 24 juni, 2019 on 11:27 Svara

  Grattis till dig
  Jag varit gravid 6ggr(utomkved 6mån)fött 5 pojkar friska
  Första barnet över 100kg
  Nu som springande farmor nere på 65 kg
  Men det är ett måste om jag vill vara med ett tag med flera barnbarn
  Jag mår gott trivs med livet har sålt huset vi byggde för 10år sedan.
  Nu har vi våningen i stan nära till allt ni vände på allt istället..
  Vi köpte husvagn så nu ska vi njuta av livet
  Jag tyckte du var fin men lite för mager men hoppas du hittat dig frisk istället för vikten.. 🤗
  Kram till dig ifrån mig Jeanette
  Bor Norrköping

 70. Lena. 25 juni, 2019 on 21:27 Svara

  Hej Anna. Jag blir så glad när du berätta att vikten elle kroppsformer spelar ingen roll hur man ser ut huvudsaken är att man själv trivs med sin kropp. Du är så fin som du är ❤❤❤. Du är så öppen och ärlig människa och än underbar och trevlig go och snäll människa. Du är än fin och underbar mamma till eran tre barn. Jag ha själv kämpat med min vikt. Men de är inte så lätt när man är sjuk och ha kronisk värk i kroppen ledgångsrematis diskbråck gått igenom än stort hjärtoperation jag höll på rycka med. Jag ha också fått kämpa mycket i mitt liv. Så få man höra av människor du är väl inte sjuk de är bara att träna så går du ner i vikt jag blir både ledsen och förbannad på såna människor. Du Anna du är så fin som du är❤❤❤❤. Jag tittade på VIP Biggerloser de året som du va med. Va du kämpade vilket jobb du gjorde 🤩❤❤. Men va de verkligen värt de. Jag säger ännu än gång till dig Anna du är sååå fin som du är. Säger som min man säger till mig de är bättre att vara lite rund än att vara som än plank. Bra att ha lite att ta av om man blir sjuk. 😘❤❤. Ta hand om dig Anna och va rädd om dig. Ni är än sån fin och underbar familj.
  Kram. 😘😘❤❤🌸🌷🌼💐🌻

  • Anna Book Toledano 26 juni, 2019 on 07:46 Svara

   Lena!

   Stort varmt tack för dina upplyftande och kärleksfulla rader🙏🏼🤗🙏🏼
   Jag önskar dig också fortsatt allt gott och hoppas du kan och kommer njuta av en underbar sommar🌺🌼🌸

   Stor varm kram Anna.

 71. Lina Svensson 26 juni, 2019 on 00:23 Svara

  Hej fina Anna! Vad härligt att läsa! Jag själv gjorde en gastric sleeve för 2 år sedan. Jag gjorde den dels för att gå ner i vikt för min hälsas skull då jag led/lider av psoriasis och psoriasis artrit. Jag har även en rätt omfattande nervskada i ryggen efter en ridolycka som gör att jag har värk i både rygg och ner i benet Jag hade dessutom diabetes typ 2. Alla läkare var överens om att genom att gå ner i vikt skulle jag må så mycket bättre i min värk. Ja ok min diabetes försvann iom viktminskningen så det var positivt. I början var det ju fantastiskt kul att kunna hitta så mycket nya kläder och slippa leta efter de största storlekarna och å wow jag skulle ju bli supersnygg. Men sen kom smällen jag gick ner så fort i vikt att jag tappade massa muskelmassa med och värken blev bara värre och värre… i februari i år åkte jag på ett akut diskbråck som blev opererat efter 1.5 dygn av olidlig smärta inneliggande på ortopeden… min värk och min ledsjukdom blev sämre,min teori är att fettet jag hade liksom var som lite vaddering för lederna 😂Min självbild är totalt oförändrad jag ser fortfarande den där personen som väger 130 kg när jag kollar mig i spegeln.. ser jag kort på mig själv kan jag se viktnedgången men inte annars… mår jag bättre å är jag lyckligare? Nä faktiskt inte för jag var faktiskt å kände mig minst lika om inte snyggare när jag var tjock… så ens självförtroende sitter inte i vad vågen säger för siffor… I höst har jag fått godkänt för en bukplastik inte för estetiska själ utan för kroppsliga skäl.. Jag har så mycket hud som hänger på magen att jag har sår under magen 😣Ska bli skönt att bli av med nästan 2.5 kg extra hud som skaver och gör ont… Men även om jag inte ångrar min operation så önskar jag att jag hade insett att ens självförtroende inte sitter i vad vågen säger. Jag tycker du alltid har vart vacker just för att du utstrålar så jäkla mycket power å lycka! Oavsett vad vågen säger för siffra. Du är en fantastisk fin person och verkar vara en så fantastisk fin Mamma åt dina barn ❤Så all kärlek till dig Anna! Kram från mig./Lina 🌷🌼🌻

  • Anna Book Toledano 26 juni, 2019 on 07:39 Svara

   Tusen tack Lina, för att du så generöst delar med dig av dina erfarenheter🙏🏼👍🏽🤗
   Det är sådant som hjälper många människor. Så tack, väldigt fint av dig🌸

   Och tack för dina vänliga ord till mig 🙏🏼🤗❤️
   Stor kram Anna.

 72. Tina 26 juni, 2019 on 08:13 Svara

  Har alltid varit ganska norrmalviktig men i lite övre spannet och har stressat med vikten i hela mitt liv, snart 40 år. Herregud vad det är onödigt men det är faktiskt inte lätt att stå emot normer och sin egen förmåga att ”straffa” sig själv genom att känna att man inte duger som man är. Kan bara tänka mig att det blir en miljon gånger jobbigare om man har halva sveriges befolkning som stirrar på ens kropp, och dessutom en stor del som varken var nöjd när du gick ner men inte heller när du gått upp. Förstår inte vad som får människor att tro att dom kan få ha åsikter om andras kroppar sådär (det räcker ju vanligen och blir över med ens egna åsikter om ens kropp). Skönt om du kan lägga detta bakom dig och njut av att du är en vacker kvinna, lägg upp bilder på dig själv utan att skämmas för herregud du ser fantastisk ut. Oavsett vikt. Det är vidriga människor som har mage att påpeka något annat! Kram <3

  • Anna Book Toledano 26 juni, 2019 on 08:30 Svara

   Tina, TACK!!!!
   Så vettiga rader 🙏🏼❤️❤️❤️❤️❤️❤️
   Blir alldeles varm i hjärtat, har känt mig väldigt ensam och verkligen fått känna på att det har ju verkligen INTE spelat någon roll alls vad jag än vägt.

   Dom som är elaka…dom är det för att dom vill vara det och är det oavsett.
   Så nu kommer jag göra allt i min makt för att lyssna på mig själv och min snälla, sunda och vettiga röst.

   Problemet är ju att vi alla ( mer eller mindre ) även har den elaka rösten i oss själva😔
   Men jag ska göra allt jag kan för att inte lyssna på mitt egna elaka jag – för det är DEN rösten som sårar på riktigt.

   Tack ännu en gång för dina fina ord till mig🤗
   Kram Anna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna