VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En tung, smärtsam dag😔

Det kommer kännas märkligt att skriva detta. Men jag måste göra det för mig, så jag gör det.

❤️Min älskade Mamma Maritha, idag är det 10 år sedan du sorgligt och allt för hastigt och oväntat dog ifrån mig, ifrån alla i familjen. Det känns fortfarande overkligt och det gör fortfarande ont i hjärtat av saknaden . Vet inte riktigt hur jag ska summera livet utan dig min fina, roliga, generösa, kloka, tokiga, närvarande, bestämda, humoristiska, krävande, men OJ SÅ KÄRLEKSFULLA mamma. Men jag hoppas du ser att det som du och jag alltid  pratade om….det slog in. Precis allt har blivit som jag sa och önskade att det skulle bli🙏🏼

Sedan 2 månader tillbaka så bor jag, Roberto och barnen i vårt fina lilla hus 🏡 Vi har hittat det perfekta huset att bygga på. Vår dröm har slagit in😍 Vi bor på en fantastisk plats och du skulle älskat det lika mycket som vi gör. Det är verkligen en sorg att du inte får vara här med oss som vi alla ville 😔 Ha dig nära i ett gulligt attefallshus…men nu blir det aldrig så. Jag och familjen är glada för att du ville vara så mycket med oss medans du levde och vi bär med oss underbara minnen av dig mami

D24705F3-7CCF-47EA-88AA-EA2071BE985B

Tack för allt du var och för allt du gav under hela mitt liv. Älskar dig så gränslöst och saknar dig oändligt mycket, jag bär dig i mitt sinne, minne och hjärta alltid.

Fan! Jag behöver dig fortfarande, hör du det? Jag behöver dig 💔💔💔  Tänker på dina råd och stöttande ord. Du sa att jag alltid skulle vara stark och klara allt…precis som du fick göra  i livet💪🏽

Din styrka trodde jag aldrig att jag skulle kunna komma i närheten av för du var unik på så många sätt. Men jag har klarat mycket det har jag, när jag tänker efter.

Ibland förundras jag över att jag fortfarande står på benen. Får ibland höra att jag är gränslös och för öppen och att jag bara tänker på mig själv i alla lägen och aldrig gör något för min familj, att det är synd om dom för att jag är inte där för dom. 

Men du om någon vet att det inte stämmer, du är mitt vittne från ovan precis som du var i livet. Vittne till att min familj är MITT ALLT och att jag alltid försökt mitt bästa och det har Roberto med – för det är precis det man gör när man är förälder.

Du lärde mig att vara öppen, rak och ärlig att äga mitt liv, du lärde mig att vara tolerant, icke dömande, förstående, tålmodig och accepterande mot andra, deras val, läggning, etnicitet, religion och du lärde mig att respektera människor utifrån hur dom var, hur dom uppförde sig och behandlade sin omgivning. Att inte gå på titlar, status, tillgångar, materia och att inte mäta människors värde efter bankbokssaldot. Du lärde mig även att ha integritet och alltid behålla en liten, men ack så viktig privat gräns. Jag har också lärt mig att ge, inte för att jag har så mycket. Utan för att jag vet exakt hur det känns att ha lite. Allt det har jag kommit ihåg, och det ska jag fortsätta med ❤️

3BC61A9D-824F-40F7-A470-E4C9D86EDC75

Men livet är så annorlunda idag mamma, klimatet i samhället är hårt, kallt och väldigt dömande, och på många sätt mycket mer opersonligt. Känns som att se varandra i ögonen och säga sin åsikt, helt försvunnit och istället smsar man, skickar mail eller ett DM på Instagram…. Vad är det? Skulle du frågat 😂Du hade INTE gillat socialamedier mamma, inte ett dugg!  Du hade bara sagt, vad är DET för dumheter. Och du anar inte hur rätt du har… Men det är något som tar väldigt stor plats i människors liv nu för tiden. Även mitt 🙈 Fast jag har blivit pyttelite bättre på att inte låta det ta för stor plats, som det gjorde ett tag i mitt liv. Men det är så lätt att svepas med och tappa tråden ibland och göra lite som alla andra. Jag försöker dock bli bättre på att begränsa och hålla det inom en viss ram.

För det är lätt att gå med den stora massan. Men det krävs mod för att våga gå ensam . Därför känns den här bloggen ändå bättre på ett sätt. Här får man ändå en annan typ av möjlighet att dela med sig på ett ”djupare” och mer personligt plan, även om det också är svårt när man inte är en van skribent. Fast att jag försöker vara så saklig och tydlig som jag bara kan. Så finns det alltid utrymme för missuppfattningar och misstolkningar ändå. Det är lite det jag menar med dagens klimat – det har blivit hårt 😔 Jag skriver ju detta till dig Mamma, efter att ha besökt din grav, för att jag saknar att prata med DIG, jag saknar din röst som svarar tillbaka. 

E87A13D9-9BF3-49DD-8CC5-93AFC2CF5E0E

Men du som nu läser mina ord till min mamma som jag saknar så mycket i livet. Till dig vill jag bara säga. Var rädda om era nära och kära🙏🏼 Älska dem, stötta dem, hjälp dem, tillrättavisa dem, var ärliga med dem i allt och finns där för dem även när livet är svårt😔 Att finnas när allt är bra är ju lätt och så självklart. Men glöm inte, att vi människor behöver kärlek, tröst och stöd som mest, kanske när man förtjänar det som minst. För det är då den hjälper som bäst. Uppskatta era föräldrar, mor och farföräldrar, era barn, era syskon, kusiner, bonussyskon och bonusförälder medans ni ännu har lyxen och förmånen att ha dem kvar i livet – Familjen är ALLT ❤️❤️❤️ 

Jag kommer alltid välja min familj först, alltid. Sen kanske inte alla väljer mig… Det är upp till var och en. Respekt måste man alltid visa för människors val och det gör jag. Men jag personligen har alltid värnat om familjen och det behöver ingen annan tro på. Men så är det, och så kommer det alltid att vara tills den dag jag själv dör🙏🏼  Men man kan inte tvinga sig på någon.  Idag var jag som sagt på din grav älskade Mamma, och som alltid känns det fint, det ger mig alltid ett lugn i själen och hjärtat efteråt. Det känns bra att göra fint på familjegraven. Men det har också fått mig att fundera på hur jag själv vill ha det den dag jag går bort. Vi alla kommer ju dit till slut, och jag har kommit fram till att jag själv vill inte ha en gravplats. Jag vill kremeras och inte ha en bestämd plats som någon måste se efter. Jag vill inte att mina anhöriga och främst då mina barn ska behöva ha dåligt samvete för att dem inte hinner besöka min grav, livet är nog stressigt som det är med alla måsten. Mig ska man bara minnas och kanske tända ett ljus för nån gång och det kan man göra var man än befinner sig i världen❤️ Att fundera på sin egen dödlighet känns märkligt och svårt, man får en klump i halsen. Men jag tror och tycker faktiskt att det är viktigt. Och jag kommer att upprätta och vara väldigt tydlig i mitt framtida testamente, med hur jag vill ha det och vad jag önskar för mina nära och kära. Det ska inte vara några tveksamheter och otydligheter på något vis.  Precis så som du gjorde älskade Mamma, och därför gick allt så ”bra” efter din bortgång, du fick det avslutet som du ville och det känns iallafall bra❤️ 

4E9138DD-C787-4FBE-AB93-D9F17F1C1EA9

En dag möts vi igen älskade Mamma, men inte än. Jag behövs här på jorden för de mina och dem som väljer att ha mig i sitt liv. Jag måste fortsätta vara stark, omhändertagande, kärleksfull och engagerad – det är min uppgift som mamma. Det har alltid varit min prio 1 och det vet dem som känner mig på riktigt ❤️ För till och med du skällde på mig för att jag alltid sa – Det är våra barn och allt deras är vårt  ansvar i första hand. Och vi har ju inte skaffat barn för att andra ska ta hand om dom och varamedans vi lever rullan. Jag var så envis, så till den milda grad att du snudd på fick kriga för att tex. låna med dom till landet 😂😂😂  Och du fick tjata på mig och Roberto för att ta oss lite egentid,  så att du ensam kunde få rå om dina barnbarn som du älskade så. Idag skäms jag för att jag var så envis 🙈 Men på det sättet också tacksam mot mig själv. För det ledde ju istället till att VI ALLA fick mycket mer tid TILLSAMMANS, eftersom du alltid ville vara med oss – så inget ”ont” som inte har något gott med sig antar jag. Det är så man måste välja att se på saker och ting i livet, och ingenstans står det skrivet att livet ska vara lätt.  

Så jag kämpar på med allt, precis så som du fostrat mig att göra.

Jag älskar dig Mamma och du fattas mig här i livet❤️

Kärlek din dotter Anna.

59E17D0E-ACFE-4B30-AAE1-DE06C8B3F3C7


Kommentarer


 1. Karin 7 juli, 2019 on 16:34 Svara

  Så vackert Anna ❤❤❤

 2. Sara 7 juli, 2019 on 16:53 Svara

 3. LOTTA 7 juli, 2019 on 17:00 Svara

  Anna
  Din mamma ser och hör allt du gör och säger 💖 Hon älskar säkert erat hus så mycket som ni gör.
  Jag bävar för den dagen min mamma inte finns med oss längre vet ju att den dagen kommer tyvärr.
  Kram till dig och de dina 💖

  • Anna Book Toledano 8 juli, 2019 on 18:26 Svara

   🙏🏼❤️🤗

 4. Tina 7 juli, 2019 on 17:05 Svara

  Anna, vilken vacker kvinna din mamma är/var. Och jag förstår din saknad, för jag har min sen 11 år tillbaka, men känns som förra veckan.
  Jag hade ett liv innan min pappa dog, men efter vet jag inte vart mitt liv är. Jag kommer aldrig att läka på riktigt

  Varma kramar till dig.

  • Anna Book Toledano 8 juli, 2019 on 18:25 Svara

   🙏🏼😔❤️

 5. Sara 7 juli, 2019 on 17:10 Svara

  Vet precis hur det känns. Jag förlorade min pappa i en stor hjärnblödning för 12 och ett halvt år sedan och jag har fortfarande dagar sorgen sköljer över mig. Det värsta är att jag känner mig ensam i sorgen för mina syskon har inte samma känslor som jag för min pappa, de bryr sig inte och har aldrig gjort. 🙁

  Jag måste bara få tillägga att din mamma är jättesnygg och du är väldigt lik henne. 😀

  • Anna Book Toledano 8 juli, 2019 on 18:25 Svara

   Beklagar din förlust Sara, och tack för fina ord 🙏🏼
   Ja, man mår ju inte dåligt varje dag och hela tiden.
   Sorgen, saknaden och tomheten slår till ibland när det blir årsdagar och speciella händelser i livet.
   Men jag lever ett fint liv med mycket kärlek runt mig ❤️
   Men en människa, kan aldrig ersättas med en annan.

   Kram A.

 6. Mariann 7 juli, 2019 on 18:15 Svara

  Så fint skrivet, vi får göra det bästa av vår korta tid här på jorden.

 7. Agneta 7 juli, 2019 on 18:36 Svara

  Väldigt bra skrivet 🌺🙏❤️

 8. Monica 7 juli, 2019 on 19:57 Svara

  🙏❤

 9. Tina 7 juli, 2019 on 20:38 Svara

  ❤️🙏🏽
  Min pappa lämnade oss alldeles för tidigt, endast 63 år gammal❤️ Jag känner med dig😔 jag förlorade min mamma 2 veckor efter jag fick mina tvillingar, min storebror 6 månader efter och pappa året efter… så jag vet hur det känns att förlora sina nära och kära🙏🏽 Livet går vidare men saknaden försvinner inte man lär sig leva vidare❤️ Kraaam🥰

  • Anna Book Toledano 8 juli, 2019 on 18:21 Svara

   Förstår att det varit tungt för dig😔

   Jag önskar dig fortsatt allt gott med dina barn ❤️

   Kram A.

 10. Stella 7 juli, 2019 on 21:41 Svara

  Hej Anna! Tack för att du delade med dig av detta. Jag har gamla mkt gamla släktingar, men även unga släktingar, ditt inlägg är inspirerande för jag känner också tacksamhet för släkten. Har ingen egen familj än, men hoppas på Det. Tack för delningen, önskar dig och din familj en superfin sommar! /Stella 🦄💕

  • Anna Book Toledano 8 juli, 2019 on 18:19 Svara

   🙏🏼

 11. Petra 7 juli, 2019 on 21:55 Svara

  Så fint skrivet. Och så himla sant!!!!

 12. Ann-sofie 7 juli, 2019 on 22:44 Svara

  Vad fint skrivit om din mamma.jag miste min mamma för ett år sen förstår hur du känner ❣

  • Anna Book Toledano 8 juli, 2019 on 18:19 Svara

   Tack🙏🏼
   Beklagar sorgen 🌸

   Kram A.

 13. Anna 8 juli, 2019 on 08:21 Svara

  ❤️ förstår dig, kärlek har ett högt pris men vad vore livet utan det. Hon är med dig i allt du gör är så säker kram

 14. Eva Jeppson 8 juli, 2019 on 08:37 Svara

  Så fint vackert och kärleksfullt skrivet❤️❤️

 15. Josefin 8 juli, 2019 on 08:41 Svara

  Borde du inte kunna släppa taget om din mamma? Saknar gör man ju, men det verkar tära på dig. Du har ju din egna familj, din man är ju ditt stora stöd, säger du.

  🔴 BORTREDIGERAT I KOMMENTAREN PGA OPASSANDE SPEKULATIONER OCH ANTAGANDEN.

  fortsättning på kommentaren:
  Jag menar inget illa, tycker bara synd om dig. Du verkar inte leva i verkligheten, riktigt. Det påstås att du köper kommentarer?

  Vad händer om du backar lite, andas ut och struntar i att blogga ett tag? Eller instagramma?

  Förstår att du inte släpper igenom det här, men det är inte meningen heller.

  Har följt dig ett tag, och du verkar inte må så bra.

  Vänligen Jossan

  • Anna Book Toledano 11 juli, 2019 on 16:27 Svara

   Hej Jossan jag ber om ursäkt att mitt svar kommer lite sent. Jag har nämligen väntat på att få hjälp med att redigera din kommentar till mig. Då jag anser att jag inte riktigt förstod syftet med just den delen.
   Och jag tyckte heller inte om ditt antagande om att jag inte skulle publicera din kommentar alls, nu gör ju inte jag det i sin helhet av orsaker och anledningar som du är väl medveten om. Men jag vill ändå svara på dina antydningar om att jag inte skulle ha släppt taget om min mamma.
   Jo, jag har släppt taget om min mamma. Men betyder det att jag inte får sakna henne bottenlöst ibland? Och speciellt när det kommer till års dagen då hon dog?
   Och vid närmare efter tanke så vill jag absolut inte säga att jag har släppt taget om min mamma egentligen ☺️ Jag tar tillbaka det här och nu, jag kommer aldrig göra det för jag älskade min mamma, jag älskar fortfarande min mamma❤️
   Och visst stämmer det att jag har min man, mina barn, min egna familj som också stöttar och älskar mig. Precis så som jag älskar och stöttar dem, det ligger ingen osanning i det påståendet så det har du uppfattat korrekt.

   Du påstår att du inte menar någonting illa och du tycker bara synd om mig. Det kan du sluta upp med, det är inget du behöver oroa dig för. Du fortsätter även med att du påstår att jag inte riktigt verkar leva i verkligheten…det behöver du inte heller oroa dig för. Jag kan tala om för dig att jag lever i allra yttersta grad i verkligheten och jag missar inget som angår mig i mitt liv.
   Sedan kommer det märkliga påståendet att jag köper kommentarer, från ingenstans 🤷🏻‍♀️
   Men det stämmer inte. FINNS det på riktigt människor som gör det?
   Så djupa fickor har inte jag iallafall och fullt så jävla urbota korkad är jag inte 😂😂😂
   Men tack för garvet👍🏽 Shit vad folk har tid att engagera sig i dynga och falsk skit 🤦🏻‍♀️

   Sen undrar du vad som skulle hända om jag backar lite från bloggen och Instagram? Varför skulle jag göra det? Jag mår inte dåligt av bloggen eller Instagram, jag konstaterar bara att det är väldigt hårt klimat och att väldigt många lägger alldeles för mycket tid vid sociala medier. Jag har också gjort det förr, men jag har nu blivit mycket bättre på balansen. Och när man ligger trea på Bloggtoppen så är väl det ett fint kvitto på att det som du precis nu erkänner och många andra med dig ☺️ aktivt följer mig och läser min blogg. Ska jag då sluta med det? Nej, det kommer jag absolut inte och göra. Nej då, jag kommer fortsätta på min linje och jag gör enbart saker som jag mår bra utav det behöver ingen oroa sig för.

   Så mitt mående kan du helt säkert släppa. För jag mår bra, jag är kär och lycklig, jag är älskad tillbaka, jag har min hälsa, jag gör saker som är meningsfulla och som jag tycker om med mera med mera. Deklarationen är lämnad till skattemyndigheten 😂😂😂
   Så nån vidare djupdykning kommer jag inte göra i din fråga.

   Men, NU vet du 😁
   Ett litet tips är dock att om du genuint bryr dig om en människas mående? Och som på riktigt kanske mår dåligt någon gång. Så tycker jag personligen att det är mer på sin plats med lite hjärta, omtanke, vänlighet och medmänsklighet 😊

   Jag menar inget illa nu, men din kommentar var allt annat än väl menat 😀

   Vänligen Anna.

 16. Selma 8 juli, 2019 on 11:02 Svara

  Ja det är bara så skrämmande svårt att förlora sina föräldrar.Det är 9 år sen min mamma gick bort och det skär i hjärtat när jag tänker på det vi pratade om.
  Visst sorgen har lättat efter föräldrarna och min enda syster…som oxå dog.Men jag lever med den och det vill jag egentligen.Då finns de nära…
  Ha en fin dag/Selma

 17. Filippa 8 juli, 2019 on 19:50 Svara

  ♥️♥️♥️
  Ni är så fina och lika, din mamma, du och Felicia.

  Är nästan säker på att jag sett Felicia i Falköping flera gånger men min kompis säger att jag ser i syne för sen tyckte jag att jag såg henne i Uddevalla också. 🙈😛 nästa gång vågar jag kanske fram och säger hej och då märker vi om det är hon.

  • Anna Book Toledano 11 juli, 2019 on 14:20 Svara

   Tack.
   Nej det stämmer, det är förmodligen henne du har sett hälsar hon 😊

 18. Yvonne 22 juli, 2019 on 20:04 Svara

  Din kärleksförklaring till din mamma är bland det vackraste jag någonsin läst! En gripande, spontan och äkta text som inte släpper greppet om läsaren! Tack för din ljuvliga beskrivning av din saknad och kärlek till din mamma!!!❤❤❤❤❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna