VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Det blir inte alltid som planerat 🥴

 

Hej fina du!

Dagarna tar ibland en märklig vändning 😔 Jag var på dubbjobb idag och allt gick bra…tills att jag fick ett plötsligt och kraftigt illamående, huvudvärk och halsen svullnade upp rejält 🥴 Så jag fick avbryta och åka hem istället. Så nu har jag tagit ett varmt bad, sminkat av mig och satt på mig mjukiskläder och gosat ner mig i soffan med gott te och tända ljus ( ja, fast att solen skiner 😁 ) jag ÄLSKAR ljus❤️

3833CC74-7736-44D6-AC79-759CD3FB599C

Och då började jag fundera på vad för gardiner vi bör ha här i vårt väldigt ljusa vardagsrum 🤔 Vi har ju ljusinsläpp här precis HELA dagarna och det är helt fantastiskt ☺️ Men, det blir också olidligt varmt. Så nu måste vi faktiskt fundera på hur vi ska göra 😊 Och nu måste jag tillägga en sak. Markiser är något vi planerar att montera upp framöver, men vi vill inte börja med det. Då det finns vissa planer för fönstren eventuellt. Så innan vi vet hur vi vill göra eller ha det. Så känns det vettigast att börja på insidan med gardiner och bra rullgardiner för att få det mer ombonat mysigt ☺️

Jag och Roberto valde ju att anlita bästa Tyghuset för att sy våra gardiner här hemma, bland annat i köket.

9B053F8A-DCE9-46E8-AA4C-56E257FD73FE B8774D22-2AFB-4FC0-882F-711F7B12E01C

Och vi är såååååå nöjda ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Ska nog slå dom en signal igen och fråga om dom har nån kul och praktisk lösning för vardagsrummet, det är ett så pass viktigt rum så lite extra eftertanke skadar inte 😉

I övrigt så älskar vi soffan och soffborden från SE Möbler här i vardagsrummet. Det blev helt rätt val, den är så mjuk och skön och passade perfekt här i vår hörna👌🏽 Kuddarna har jag köpt på HM HOME  i MOS ( dom större ) och dem andra köpte jag på ZARA HOME i Spanien nu när vi var på semester. Vi älskar kuddar i vår familj, och dom används också😂

Är det bara jag som känner att det är sjukt stressigt med människor som knappt vill att man sitter i soffan pga kuddarna hahaha. Så är det inte hos oss, dom är till för att användas och gosa upp sig med. Ska bara försöka hitta 2st sköna och snygga plädar som matchar med. Har någon tips? Så får ni gärna skriva i kommentarsfältet…och så skulle vi vilja hitta en mer matchande mediabänk också. Men den måste vara 2 meter bred för annars får inte vår 80tums tv plats 🥴 Så har ni tips? Skriv dom gärna 🙏🏼🤗 Sorry, märks att jag är ensam och uttråkad just nu va? Jag avskyr att vara sjuk, såååå trist. Har för mycket jag vill göra istället, så då blir det bara stress och ångest att vara krasslig. Men men, jag får kurera mig så gott det går ☺️

 

I övrigt kan jag berätta att vi blivit med

GRÄSMATTOR!!!! Och det kommer bli såååå fint här på tomten framöver, när vi får till det som vi vill. Men nu kommer vi inte plantera något. Utan nu fortsätter uppröjningen ordentligt först, så kan vi börja planera och plantera till våren och nästa höst. Tålamod är det återkommande ordet i vardagen och livet 😁 men det har jag. Så vi jobbar på och tar en sak i taget.

Så här såg det iallafall ut den dagen det jobbades på med gräsmattorna.

E28C670D-0DA7-4571-8AC5-49BE57D796B5 FEAE53A8-02F5-4443-A0B5-24BADDCBDA63 B2BF48A7-80C3-49E9-9C0D-7FF637BDB691 684CF4A1-07CA-407F-A24B-C2FC9A8311E3 15E9652D-BEF8-47BD-98E1-8310028F8667 03EDA82D-4F99-4B5E-AB63-2A048237BCCB 82932ED7-0FEC-42E5-A5AA-A7F5BB7AFB23

Det är inte lite att göra. Och väldigt mycket ska fortfarande bort 😅 Men det är så skönt och se att de små stegen framåt, gör så stor skillnad. Och det är fantastiskt kul att se saker och ting växa fram långsamt. Samt att man själv ger sig tid till eftertanke, så att man som ny husägare  STOP! Det ÄR Roberto min man som står på pappren. Men jag är lika inför hans ögon som ägare till vårt hem, så jag känner att jag kan formulera mig så okej? 🥰

 

Det jag skulle säga var, att som ny husägare / boende i hus är det viktigt att ta lite tid på sig och fundera på sina planer och mål ett par varv. Så att man inte bara rusar på och fixar fort med allt. För då kanske man tar en massa förhastade beslut och så visar det sig längre fram, att behovet kanske var något helt annat än vad man först trodde.

Så jag kämpar faktiskt lite med att bromsa min eldiga Spanjor här hemma 😅😂😅 Han är trot eller ej. Faktiskt mycket mer otålig än vad jag är, och han skyndar gärna på saker och ting på ett helt annat sätt. Och visst får han göra som HAN vill, men jag försöker alltid vara hans bollplank och ber honom iallafall att sova på saker och ting. För att det inte ska gå för fort framåt, sen om och när han är säker och vet vad han vill ha eller göra. Då har han självklart alltid mitt fulla stöd ❤️ och han gör precis som han själv vill, det behöver ingen tvivla på kan jag säga. Han är rätt envis och vet precis hur han vill ha det.

Så här fint är det iallafall just nu med gräsmattorna.

966EADA7-5A8B-4059-B1F2-18FAF2B846C0 7D87D9EE-A4B9-452B-81BF-EA9F4E744C19 41B11641-E532-4E1F-94EE-BF5186982168

Detta känns som en fin början, så får vi fundera vidare på hur vi fortsätter med blommor, växter, buskar, stenar, plattor och grus 😊 Jag har många kul och fina idéer. Men man kan aldrig skaffa sig nog kunskap och kika på olika alternativ är ett måste, innan man bestämmer sig.

Och på framsidan som såg ut så här…

54A15D31-8F00-4615-BC58-63D58B4220C7

Ser det nu ut så här…

A7B626FE-6C6D-4B3D-9C6E-577CD88A9846

Så, det tar sig 😁  Nästa etapp blir att köra bort massa stockar, stenar och annat bråte. Fylla på med lite mer grus på hela främre uppfarten samt att fälla ett par träd till och röja bort en massa sly. Det finns att göra och vi gör det som sagt, en sak i taget. I söndags och igår röjde jag och Roberto i flera flera timmar ute på tomten och vi fick väldigt mycket gjort. Såååå skönt att vara ute och jobba med hela kroppen och knoppen 😉 Och sedan komma in och njuta av en skön dusch, rena kläder och lukta gott igen, laga mat och SEDAN på riktigt kunna njuta av en film eller en bra serie tillsammans ❤️ Det är livskvalité för mig och Roberto.

Nu avrundar jag för denna gång, tack för att du kikar in och läser bloggen 🙏🏼 Det uppskattar jag verkligen.

 

Stor kram

Anna🤗

 


Kommentarer


 1. Mariela 17 september, 2019 on 19:49 Svara

  Hej Anna älskar att följa din blogg,
  Funderade på nu när ni röjer och så.
  Har ni ingen braskamin hemma ?tänkte om Roberto kan kapa stockar själv om verktygen finns, så kan ni ha dessa inför vintern. Bara en tanke,
  Men ni kanske har redan tänkt på det.
  Önskar er en fin kväll och ser framemot nästa blogginlägg.
  Stor kram

  • Anna Book Toledano 17 september, 2019 on 20:40 Svara

   Hej Mariela,

   tack för dina gulliga rader 😊
   Jo, vi har en jättefin gammal orginalkamin som vi ser framemot att få börja använda i höst och vinter.

   Men dessa stockarna jag nu berättade om, har legat kapade här sedan ombyggnationen påbörjades för lite mer än 2 år sedan….och tyvärr så är dom inte i gott skick. Så vi kör bort dom och så är det massa stubbar och rötter.

   Däremot kommer vi ta vara på de nya träden som vi ska fälla nu 😉
   Och Roberto har påbörjat sin framtida samling med verktyg hahaha. Så visst kommer vi göra så, man vill ju lära sig så mycket som möjligt och göra saker själv.

   Men Kinesiska Muren byggdes inte heller på en dag 😂😂😂 så en sak i taget.

   Roligt att du uppskattar bloggen 🙏🏼

 2. Em 17 september, 2019 on 21:02 Svara

  Det blev supersnyggt med gräsmattorna! Krya på dig.

  • Anna Book Toledano 17 september, 2019 on 21:06 Svara

   Tack snälla Em 😊

   Ja, vi blev väldigt nöjda.

 3. Xxxx 17 september, 2019 on 21:07 Svara

  Kul att det går frammåt😁 Vi har våran 80 tums tv uppsatt på väggen och det funkar bra!
  Kry på dej

  • Anna Book Toledano 17 september, 2019 on 21:25 Svara

   👍🏽

   Vi vill inte ha våran 80 tums tv på väggen 😁
   Vi vill gärna ha en snygg mediabänk.

   Tack tack, jag kurerar mig och tar heldag för det imorgon 👌🏽

 4. Carina 17 september, 2019 on 21:49 Svara

  Om solen ligger på väldigt mycket i vardagsrummet skulle jag rekommendera markiser. Det funkar bäst vet jag av erfarenhet med fem vardagsrumsfönster i söderläge. Plus en AC såklart.

  • Anna Book Toledano 17 september, 2019 on 22:47 Svara

   Hej Carina.
   Vi kommer och skaffa markiser men eftersom vi eventuellt ska byta ett stort fönster. Så vill vi inte börja i fel ände 😊 Det vi vill göra nu är att göra det lite mer hemtrevligt med att sätta upp gardiner och en mörkläggande rullgardin. Det kommer räcka gott och väl just nu, vintern är snart här och man behöver inte ha så bråttom med allt.

   Och nån AC blir det nog inte för oss, det mår inte min röst / hals bra av, och Roberto är ingen fan av AC. Vi föredrar fläktar, det brukar räcka gott och väl 😉

 5. Ia 18 september, 2019 on 00:10 Svara

  Angående kuddar ! Håller med , man kan aldrig få för många 😄👍! Samma här ,jag har massor i soffan ,, gästerna är lite brydda i o sätta sig ,, men de vuxna barnen ,,däremot ,de slänger ner dom på golvet så de får plats 👍😄

  • Anna Book Toledano 18 september, 2019 on 05:48 Svara

   😀

 6. Ds 18 september, 2019 on 08:44 Svara

  Finns massor av mysiga plädar och kuddar i en webbbutik som heter http://www.karlavageninredning.se. finns så mkt fint där ! En mysig sida med snabba leveranser o bra service.

  • Anna Book Toledano 18 september, 2019 on 09:58 Svara

   Tack för tips 🙂

 7. k 18 september, 2019 on 12:55 Svara

  Kanske har en halvfärdig kommentar redan gått ut från mig, katten la sig nämligen på tangenbordet och allt försvann.
  Håller med om att folk blir nästan lite rädda att sätta sig om det är mycket kuddar i soffan. Jag brukar säga till att de kan skyffla ner dem på golvet om de inte vill ha nån bakom ryggen eller så…
  Plädar köper jag drösvis av men då billiga på t ex Rusta, de har massor och priset syns ju inte där de ligger i soffan.
  Då kan man istället byta och matcha med annat lite oftare.
  Så härligt att få trädgården gjord. Det blir fint.
  Så kul sen också att plantera osv. Det roligaste är innan. Man kan ju sitta och drömma sig bort i växtkataloger och trädgårdsmagasin hur länge som helst.
  Kram

  • Anna Book Toledano 18 september, 2019 on 14:59 Svara

   👍🏽😊👌🏽

 8. jessica 19 september, 2019 on 11:18 Svara

  Är du i Sverige nu? kram 🌸

  • Anna Book Toledano 19 september, 2019 on 13:27 Svara

   Ja 😊

   • jessica 19 september, 2019 on 13:51 Svara

    Aha 😀 trodde du var i Tel Aviv på Bindefeldts 60 års fest

    • Anna Book Toledano 19 september, 2019 on 14:17 Svara

     😂😂😂😂

     Varför skulle jag det?

     Han är ingen vän till mig och är inte någon jag umgås med.

     Anna.

    • Anna Book Toledano 19 september, 2019 on 16:27 Svara

     Jessica!

     Har du inte fått lära dig att svara tillbaka?

     • jessica 20 september, 2019 on 08:33 Svara

      såg att kändiseliten var där så trodde du var det också

      • Anna Book Toledano 20 september, 2019 on 10:46 Svara

       Stunpan Sirpa Aka Jessica

       Trolla vidare 🥴😊😂🤗😉☺️😀🙂☺️🙂😌

 9. Sara 19 september, 2019 on 20:44 Svara

  Ny läsare här, vill bara säga att jag läser din blogg med stor behållning! Kram

  • Anna Book Toledano 19 september, 2019 on 22:30 Svara

   Hej Sara, det var snällt sagt 🙏🏼

   Tack för att du läser🌸

   Anna.

 10. Maria 24 september, 2019 on 10:23 Svara

  Tråkigt att se vad som hände på din instagram igår😢 du är en av mina favoritkonton! Kram till dig

  • Anna Book Toledano 24 september, 2019 on 12:46 Svara

   🙏🏼

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna