VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Varför allt detta hat?

För en vecka sedan blev jag ännu en gång utsatt får häckel, hån, kränkningar, personangrepp och falska påhopp på min Instagram. Vi ska diskutera det lite mer senare i inlägget. Men först vill jag ställa en ärlig fråga.

Är det okej att trakassera, håna, kränka, nedvärdera och gå till personangrepp, gentemot någon någonsin?

Svaret för mig är enkelt…NEJ det är det såklart inte. Men för mig är detta dock inget nytt, tyvärr.

Nej, det är något jag fått utstå dem senaste 34 åren med skillnaden att då var det handskrivna brev som kom med posten ( vilket iof. fortfarande händer 😔) och telefonsamtal i hemmet då alla fortfarande stod i Telefonkatalogen, mobiltelefoner fanns ännu inte. Men fortfarande var hoten, kränkningarna, påhoppen och personangreppen anonyma, precis som dem är idag.

Där har inget förändrats. Vad som däremot förändrats radikalt. Det är i vilken skrämmande fart det går att sprida vidrigheterna idag, och det blir allt för ofta enorma drev mot en enskild individ. Och DET ska man bara förväntas att ta och kunna hantera hur som helst.

Med det sagt så menar jag inte att det alltid är tio tusentals människor som ägnar sig åt den här aktiviteten. För ganska överraskande så är de rätt få till antalet, men dem är desto aggressivare i tonen och mer frenetiska och frekventa i sitt agerande. Vad beror då detta på?

Många skyller på taskig barndom, dåliga föräldrar som misslyckats med uppfostran och så skyller man på Skolan…det är iallafall min generella uppfattning och erfarenhet.

Jag är av annan åsikt. I första hand tror jag att en stor bidragande faktor är att man vet att man kommer undan med det, och det är också allt för lätt att komma undan. Och sedan är det grupptryck och då menar jag inte att det alltid är kompisarnas fel eller alla andras fel i tid och otid, visst kan det vara så med att grupptrycket blir för stort och vissa klarar då inte av att stå emot eller ens förstå gränserna i stundens hetta och visst förkommer jets och press.

Men i första hand så får man stå för sitt egna agerande. För man äger själv det yttersta ansvaret för sina handlingar och sitt sätt att föra sig,  så det är viktigt att inte blanda ihop saker och ting, som dessvärre många gör lite allt för ofta. Men ändå är det precis det som sker…och sedan spårar det allt för ofta ur och det går fort, VÄLDIGT FORT 🥺

Och rätt som det är står man inför ett faktum – Man riskerar att bli polisanmäld. Hur kul är det? Hur skulle det kännas om det hände dig eller någon du bryr dig om?

Det är viktiga frågor, så reflektera gärna ordentligt över dom. Och ännu viktigare att tänka på, hur rimligt är det att polisanmäla allt i tid och otid? Är det sådant vi människor ska behövs ägna oss åt på detta viset? 

När jag nu senast för en vecka sedan råkade ut för ännu ett drev, så startade det som en kul lek på en skola i Örebro, för elever på skolan anordnad av skolans Elevkår.  Men det som började som en lek och lät som en bra idé enligt någon, slutade med något annat.

Anna Book blev den dagen kallad för,

hora

fitta

lögnare

slyna

fetto

ful kärringjävel

åsna

häst

porrluder

CP-äckel

Ebola kärring

Sandneger  med mera.

Och det stannade inte med mig. Man gick på mina tre barn med, på flera olika sätt och vis 🔺Och INNAN du nu drabbas av impulsen att skriva något ytterligare kränkande till mig om något alls!!! Så ber jag dig att läsa klart och tänka snäppet liiiiite längre först, okej?

Alla dessa ord och kränkningar för att få billiga poäng i en poängjakt…hur sunt är det?

Blev någon blockerad och hur många poäng samlades in?

Det blev NOLL på båda punkterna. För dom gick på andras ord och trodde på det man hört.

En elev hade hört av sin vän, att hen hade minsann blivit blockad för några år sedan på Instagram av Anna Book – för ingenting…

Här blir det lite intressant. VEM bestämmer att en blockering baserats på INGENTING 🤷🏻‍♀️JAG blockerar ingen för ingenting. Men om personen som blivit blockerad inte själv förstår varför? eller inser vad den gjort för typ av övertramp HUR LITET DET ÄN MÅ VARA i dennes ögon? Så är det väl faktiskt inte MITT ansvar eller skyldighet att förklara eller ens berätta det för vederbörande, eller?

Tänk efter istället INNAN du gillar någon annans kommentar, eller skriver något själv. Jag har nolltolerans mot elakheter, hån och personangrepp och jag måste inte stå ut med något som inte passar mig. Med det sagt menar jag inte att man bara måste gulla med mig eller säga snälla fina saker som faller mig på läppen eller i smaken ( ni förstår vad jag menar va?!? ) Det är ännu en sorts hörsägen, när människor påstår och sprider runt saker man uppenbarligen inte har alla fakta runt eller ens egentligen vet var det kommer ifrån. Som tex. att jag bara vill att man ska gullegulla med mig hela jävla tiden 🤦🏻‍♀️ För det är så långt ifrån sanningen som det bara kan bli, jag har inga sådana behov. Du kan framföra dina åsikter, men gör det på ett mänskligt respektfullt sätt. Man kan säga vad man tycker men gör det med värdighet och vänlighet, och om man inte klarar av det så får man helt enkelt avstå. Åsikter om någons vikt, kropp, utseende, kläder, frisyr, sexuella läggningar, religon,  ekonomi och så vidare. Det ägnar man sig inte åt över huvudtaget!!! Där anser jag att regeln

 • Har du inget snällt att säga? Så säg inget alls! Det är den regeln som gäller. Hur svårt ska det vara år 2019 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Det är också en form av hörsägen när man går på någon annans ord, och om mig florerar det en väldig massa saker baserade på hörsägen. Folk har till och med faktiskt svårt att hålla i sär sanning från uppdiktade och efterhandsfabricerande ”sanningar” som spridits som en löpeld för att gynna deras egna syften och behov.

Och innan du bestämmer dig för att RASA EMOT MIG igen i kommentarsfältet nu igen…

SÅ BER JAG DIG ATT ANDAS! Och tänk till innan du gör så.

Varför ber jag om det?

Jo, för man ska ALDRIG agera i affekt. Det leder aldrig till något vettigt och sunt. Och det kan istället leda till riktigt allvarliga konsekvenser på många olika sätt för flera parter. När jag blev utsatt förra veckan så bortsåg jag först detta som ett ungdomsbus och gång på gång på gång ignorerade jag allt. Men det blev bara värre av det 🥺 Så till slut blev jag mycket skärrad, sårad och ledsen…

Hela min dag blev helt upp och ned vänd till slut. Och jag fick träffa en jurist akut och pratade om detta. Jag åkte till Polisen och visade upp för dom vad som hänt under dagen, och dom ville ta emot och upprätta en anmälan där och då.

Men, då frågade jag Polisen om det var rimligt? För är det verkligen meningen att våra dyrbara och viktiga Polisiära resurser ska gå åt till att hanterar saker som detta?!? Att en grupp ungdomar som det handlade om i mitt fall. Går till den här typen av angrepp helt oprovocerat mot en fullständig främling, för låga poäng i en Poängjakt utlyst av Elevkåren på skolan?

När detta är något som man egentligen väldigt enkelt borde kunna reda ut genom det sundaste, ärligaste, vettigaste och billigaste sättet…

Nämligen KOMMUNIKATION.

Så det är vad jag har ägnat mig åt dem senaste dagarna, kommunikation, mycket kommunikation. Med ansvariga på skolan, på Elevkåren, hen som kom på idén, elever som skrev kränkningarna, påhoppen och som rev upp gamla minnen och sår och jag har även kommunicerat med deras vårdnadshavare. Vi alla har kommit framåt och är påväg mot något som kan bli vettigt och bra. Jag har fått väldigt många ursäkter från många ungdomar och deras föräldrar och jag vet att dom är som ungdomar är som mest, och absolut inte dåliga eller hemska personer i grunden. Några har dock fortfarande inte ägt sina övertramp och misstag, vilket jag anser är viktigt. Jag har dessutom hela 20 namn på ungdomar som tog det ganska mycket längre än andra valde att göra så jag avvaktar lite till.  Men detta handlar inte bara om 3-5 personer kan jag säga. En handfull ungdomar stod däremot ut och agerade även utifrån flera oliks konton på Instagram, som många följare anmälde. TACK FÖR DET STÖDET 🙏🏼 och det ledde också till att iallafall ett par konton stängdes ned, alltid något.

Efter helgen ska jag höras med ytterst ansvarige för skolan, och då tar han och jag det därifrån, och jag kommer landa i mina beslut. Jag har även pratat med Media dem senaste dagarna, som visat stort intresse för det inträffade. Men jag har hela tiden varit väldigt tydlig med att jag inte gjort det för att dra ALLA genom samma kam, hälla bensin på elden  eller för att hänga ut några enskilda individer. För så löser man inte problemet anser jag.

Alla måste såklart ta sitt personliga ansvar, men lika så måste det allmänna och generella gemensamma ansvaret också gälla. Och ALLAS konsekvenstänkande måste bli större, på riktigt!!!

Jag vill att någonting ont och elakt mot en enskild individ, ska leda till något positivt för många fler 🙏🏼❤️🙏🏼❤️🙏🏼❤️

Jag har den senaste veckan fått massor med mail / meddelanden från många som vittnar om för hårt klimat på skolan ( och detta är ett problem på de flesta skolorna ) och dom tackar för att problemen / problemet blir belyst på det vis jag gjort. Nämligen, försöka nå kärnan först och jobba mot en lösning och ökad förståelse för vad den här typen av uppförande och agerande kan leda till. Och hur illa det kan skada eller påverka en människa. Så det är därför jag har avvaktat med att skriva något  om detta förens nu. Eftertanke och konsekvenstänk är A  och O och på dom punkterna kan vi ALLA bättra oss.  Därmed inte sagt att man inte kan begå misstag, för det gör vi alla också i livet. Det viktiga är att man äger dem och vad man sedan gör med dem. 

Ni är många som TROR sig känna till mig och min livshistoria….

Men gissa om ni som tror det,  har fel eller fel???

DET kommer jag dock att återkomma till i framtida inlägg, var så säkra. Var sak har sin tid, men det är inte just nu. Men var säker på att jag har inga problem med att varken bena ur en fisk eller ta bladet ifrån munnen gällande något i mitt liv. 

Och när jag gör det…ja, då går det sällan någon obemärkt förbi i allmänhet.

Med det sagt vill jag säga att jag kommer att återkomma till det här ämnet. För det finns också dem som får lida för andras uppförande och då inte bara på skolorna, och som på olika sätt blir straffade när vissa startar sådana här saker. Det är inte heller rätt anser jag, jag tror inte på kollektiva bestraffningar.

Men ett kollektivt ansvar det har VI ALLA 🙏🏼❤️🙏🏼

Och alla förtjänar sin chans att göra om och göra rätt. Och där tycker jag, att det börjar med att kommunicera, även om det är svårt och tungt i vissa fall för vart börjar man? Men tänk så mycket och så många saker i livet som hade kunnat få ett annat utfall😔

OM, en dialog hade funnits och en vilja att komma åt kärnan istället för att hugga med full kraft för att man hör något…och speciellt när man är i affekt.

Andas, tänk efter, känn efter, räck ut en hand, be om en hand och kommunicera 🙏🏼

Och sätt dig in i samma situation själv…

Tänk dig att detta kanske drabbar dig eller någon du känner och älskar.

Man vet aldrig om skon hamnar på fel fot och det är alldeles för lätt att anta att man minsann VET hur man själv skulle känna och agera.

I verkliga livet är det sällan så enkelt som man tror. Så tänk efter 🙏🏼

Kram Anna.

73A27A6C-1321-4E9C-B925-F56E75373D2F

455D8E2E-665C-4F4D-B4CC-8D993B9EB546 02300EA7-21FF-4E64-943E-F9DCF33FA992 25E080DA-C0A3-4376-978E-650FB6660FF3


Kommentarer


 1. Maria i Kalmar 29 september, 2019 on 19:26 Svara

  Väldigt bra sagt/skrivet av dig Anna 🌹🍀💕
  Kram
  Mia

 2. Eva Bergenheim 29 september, 2019 on 19:39 Svara

  Vad stark du är Anna!❤
  Jag läste blogginlägget och tycker att ditt handlande att ta kontakt med ansvarig skola, elever och vårdnadshavare är kanonbra!
  Det svider nog lite mer för de som är inblandade och även får ett konsekventstänk!
  ❤❤❤

 3. Veronica 29 september, 2019 on 20:33 Svara

  Du är en fin och omtänksam människa ❤❤❤❤❤ Jag känner dig inte personligen men känner ändå att du är lätt att tycka om❤❤❤❤❤❤❤ Det behövs flera som du❤❤❤❤❤❤

 4. Ia 30 september, 2019 on 00:37 Svara

  För det första tycker jag som förälder att sånt här hör till bra uppfostran,, man ska lära barnen när de är små ,att man ska bemöta andra som man själv vill bli bemött , men , du kan ”tycka ” vad du vill om någon ,,men man ska Aldrig säga det ,, för man vet Aldrig hur personen i fråga tar det ! O sen till Örebro ,,, vad sjutton är det för löjliga saker de håller på med ? Sånt skulle skolan sätta stopp för direkt ,, skulle inte få förekomma !
  Kram. O Lycka till ❤️

 5. Marianne 30 september, 2019 on 06:13 Svara

  Så bra skrivet och så helt rätt agerat. Beundrar ditt sätt att vara, tänka och handla. Många styrkekramar ger jag dig här via höstvinden.

 6. Yvette 30 september, 2019 on 06:57 Svara

  Så bra skrivet !

 7. Maria 30 september, 2019 on 13:27 Svara

  Väldigt starkt och sunt agerat från din sida. Hoppas att allt faller väl ut i slutänden. Saker kan aldrig bli ogjorda, men förhoppningsvis för detta fruktansvärt olämpliga (och olagliga) beteende med sig en diskussion kring hela fenomenet näthat. En diskussion för föräldrar och skolan att ta med sina barn. De vuxna hatarna borde också reflektera över sina egna gärningar, men där hyser jag tyvärr mindre hopp. Det skulle de nämligen ha gjort för länge sedan.
  Stå på dig och ta hand om dig.
  Kram Maria

 8. Carolina Johansson 30 september, 2019 on 14:26 Svara

  All heder till dig Anna, som tar tag i saken på ett vuxet, moget sätt och inte skriker högt att det är synd om dig. Hoppas du blir bemött med samma respekt tillbaka..

 9. Annsofie 30 september, 2019 on 14:33 Svara

  Ville bara uttrycka mig lite. Det du beskriver låter ju inte klokt. Jag tror inte dom som utsätter andra för näthat förstår hur mycket skada det gör. Anna du är en kvinna med stark personlighet. Du är vacker o har en sån fin familj. O så fort det det går bra för någon så ska det näthatas o hållas på. Detta pågår ju på dom flesta bloggar. Förstår att du mådde dåligt efter det senaste drevet. Hoppas dom aldrig mer utsätter någon för det igen. Så håll huvudet högt o blockera dom som håller på. Nån gång måste dom väl tröttna. Önskar dig en fin måndag❤ o tack för ”heaven ” har den i lurarna på min motionsrunda😊❤ kram

 10. Mia 6 oktober, 2019 on 10:09 Svara

  Men du gjorde väll en polisanmälan. Man får inte mobba eller psykiskt misshandla någon. Det är fruktansvärt. Det är inte friska människor som gör så. Tänk om dom fortsätter att mobba andra. Mvh Mia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna