VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Saker GÅR att reda ut.

HÅLL EN GOD TON!

Och det är inte något som bara gäller vissa, det gäller alla. Så snälla håll god ton nu i kommentarerna allt igenom här på bloggen 🙏🏼

Jag vet att dem flesta av er som följer mig på Instagram och här på bloggen, stöttar mig och vill vara snälla och det uppskattar jag enormt mycket.

Men i och med den senaste tidens händelser. Så vill jag att dem ska leda till något gott, inte bara för mig. Utan för alla som råkar ut för något liknande, och speciellt för dem som faktiskt inte har min enorma fördel med en stor och också rätt mäktig grund som tillexempel bloggen är.

Men, jag vill att tonen på socialamedier rent allmänt blir mjukare och mer mänsklig. Att alla tar ansvar, att alla hjälps åt, att sluta och agera i affekt, att ta reda på så mycket fakta som möjligt, att tänka på hur det skulle kännas om någon man älskar eller en själv råkar ut för något oavsett vad.

Vill vi tillbaka till när alla agerade Polis, åklagare, försvarare och domare allt i ett? Nej, såklart vill vi inte det.

Vill vi ha ökad respekt, vänlighet, hänsyn, förståelse och medmänsklighet? Ja, självklart vill vi det.

Eller?

Jag har den senaste veckan haft en konsekvent kommunikation med Elevkåren på Karolinska Läroverket i Örebro, dess huvud Rektor Mokhtar Bennis, några berörda elever som skrev mycket kränkande saker till mig öppet på min Instagram samt ett par av deras vårdnadshavare.

SAMTLIGA har bett mig om ursäkt och vi har alla haft flertalet samtal parterna emellan.

Det har känts otroligt bra och värdefullt för mig personligen 🙏🏼

Tänk vad mycket trist och onödigt lidande många hade kunnat besparats… OM viljan och förnuftet hade fått råda. Istället för att agera impulsivt och i affekt.

Jag vet att det är lättare sagt än gjort, och jag är inget helgon eller någon hycklare heller för den delen. Visst har även jag gjort fel och agerat i affekt och utefter rätt hårda provokationer, jag är bara människa precis som ni. Och det är just mina personliga erfarenheter på många olika plan, som ligger till grund för att jag har försökt att lösa problemet på rätt sätt.

 • Vill man att det ska komma något ljud ur en trumpet. Så får man se till att blåsa i rätt ände av trumpeten.

Inte sant?

Idag har jag även mottagit en Officiell och öppen ursäkt från Karolinska Läroverkets Elevkår och ledningen som nu finns publicerad på deras Instagram. Men jag vill också visa den här för er, så här kommer den i sin helhet.

 🔷 Karolinska läroverkets elevkårsstyrelse anordnade den 18–24 september en poängjakt för skolans elever. Ett av uppdragen gick ut på att deltagarna skulle försöka bli blockerade från Anna Books Instagramkonto.

Denna uppgift har av några enskilda individer missförståtts och i stället har man skickat kommentarer med hatfullt innehåll till Anna Books Instagramkonto. Karolinska läroverkets elevkårsstyrelse tar kraftfullt avstånd från dessa individers kommentarer men inser samtidigt att uppdragets formulering och innebörd var olycklig eftersom uppgiften kunde missförstås och konsekvensen för Anna Book därmed blivit mycket negativ.

Karolinska läroverkets elevkårsstyrelse vill därför be om ursäkt och är djupt ledsna över det som drabbade Anna Book i anslutning till vår aktivitet. I framtiden kommer elevkårsstyrelsen att granska allt arbete ytterligare för att undvika det här i framtiden.

Skolledningen och förvaltningen vill också be Anna Book om ursäkt för de kränkningar som hon har utsatts för under poängjakten som elevkåren på Karolinska gymnasiet arrangerade. Vi kommer att agera i dialog med elevkåren för att förebygga att liknande händelser inträffar i framtiden eftersom de utgör oacceptabla avsteg från vår värdegrund. 🔷

Jag har också blivit ombedd och tillfrågad om att komma till skolan, något som jag verkligen uppskattade 🙏🏼Och har således kommit överens med Skolledningen och Elevkåren om att besöka Karolinska Läroverket och dess elever, för att fortsätta och diskutera klimatet vi alla vill skapa på Socialamedier och i verkliga livet framöver.

Vi alla kan lära oss något av varandra. Och vi alla kan hjälpa varandra att räcka ut en hand till den som behöver den.

Du vet aldrig om denne någon blir du själv en dag. Vill du då känna dig ensam och mindre värd? Inte få hjälp, stöd, tröst. Eller än värre inte trodd? Alla förtjänar en ny chans, möjligheten och tillfället att få förklara sig och bli lyssnad på.

Så, mina ledord är…

Kommunikation 🙏🏼 det är nog det ytterst viktigaste skulle jag säga. Även när det är tungt, smärtsamt och svårt. För det är då, kommunikationen är som allra nödvändigast. Sedan tycker jag…

Eftertanke

Konsekvenstänk

Omtanke

Respekt

Förståelse

Och lite medmänsklig kärlek på det ❤️

Låter inte det ändå rätt rimligt, sunt och vettigt?

Livet är svårt nog med alla krav, måsten och ansvar. Så låt oss inte göra det än mer komplicerat.

Tack för ordet!

Kärlek Anna.


Kommentarer


 1. K 30 september, 2019 on 20:02 Svara

  Stoooor Tumme Upp Anna
  💕👍

 2. Sofia 30 september, 2019 on 22:39 Svara

  Klok som en bok 🦉. Snyggt Anna 💕

 3. Helene a.k.a thecatsdaugther på Insta 30 september, 2019 on 23:59 Svara

  Så härligt att se att detta hemska blivit adresserat i rätt forum och uppklarat. Love 🙏🏾💕💪🏾🌟Du är SÅÅÅ STARK Anna

 4. Simone 1 oktober, 2019 on 08:02 Svara

  Vad skönt att skolan agerade och inte bara struntade i hemskheterna 🙏
  Kram och ha en fin vecka 🌸🥰🧚🏻‍♀️

 5. Johanna 1 oktober, 2019 on 08:29 Svara

  Hur hade de tänkt att blockning skulle gå till? Genuint nyfiken då det står atf eleverna missförstått? Hur hade ”rätt” sätt varit?

 6. Renée 1 oktober, 2019 on 12:27 Svara

  Starkt av dig att ”sätta ner foten” och öppet markera när mobbing lanseras som ett nöje💪❤

 7. Besima 1 oktober, 2019 on 20:11 Svara

  Men snälla varför startar man en sådan grej från första början? Varför kan man inte hitta på nån annan uppgift? Varför kom just Du på tal kan man undra? Väldigt fel av skolan att göra så!
  Jag hade absolut inte besökt den skolan överhuvudtaget!!

 8. Lena 2 oktober, 2019 on 07:32 Svara

  Så bra inlägg! Klokt och eftertänksamt!

 9. Suss 2 oktober, 2019 on 22:14 Svara

  Fina och godhjärtade Anna ❤️

 10. C 5 oktober, 2019 on 17:05 Svara

  Bloggbevakning har pratat med rektorn som säger att de tackat nej till ditt erbjudande att komma till skolan….ljuger Bloggbevakning?

  • Anna Book Toledano 5 oktober, 2019 on 17:48 Svara

   Vilken rektor har hon pratat med?
   Dom har flera stycken på Karolinska läroverket i Örebro.

   Jag vet vem jag själv pratat med under hela tiden och vad jag fått för fråga från vederbörande.

   Påstår jag att hon ljuger eller 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
   För jag förstår ärligt inte vad du grundar din kommentar på…
   Jag läser inte hennes blogg frivilligt, mer än när folk sänder skärmdumpar till mig.

   Vad är folk ute efter? vad?

   Med vänlig hälsning, Anna.

   • Mäl 5 oktober, 2019 on 21:36 Svara

    På en skola finns bara en rektor.

    • Anna Book Toledano 5 oktober, 2019 on 22:40 Svara

     Då får du läsa på lite.
     Det stämmer nämligen inte.

     Med vänlig hälsning,
     Anna.

    • C 6 oktober, 2019 on 09:32 Svara

     Öh, nej – på mina barn skolor finns det två rektorer?! Det beror ju på hur stor skolan är!

     • Anna Book Toledano 6 oktober, 2019 on 11:37 Svara

      Precis C…

      Det finns olika många Rektorer på en skola, beroende på storleken på den.

      Så varför skriver du då så här…

      ” Bloggbevakning har pratat med rektorn som säger att de tackat nej till ditt erbjudande att komma till skolan….ljuger Bloggbevaknin ”
      HON har pratat med EN rektor. Men hon vet väl inte vem jag pratat med, vid minst 10 olika tillfällen dessutom, inte sant?

      • C 6 oktober, 2019 on 21:52 Svara

       CamCam presenterade mailet som att det var den rektorn du pratat med och att beslutet var från hela ledgningsgruppen (dvs alla rektorer) att det du skrev inte var sant…

   • C 6 oktober, 2019 on 09:31 Svara

    Min önskan var att du kunde presentera typ bevis på att du fått erbjudandet från skolan så att CamCam skulle skämmas och kanske sluta blogga så elakt!

    • Anna Book Toledano 6 oktober, 2019 on 11:54 Svara

     C

     Ska JAG behöva bevisa något för någon alls?
     Mitt ord ska väl räcka?
     Jag har flera vittnen på att ansvarig i Skolledningen öppnat upp för att bjuda in mig till Skolan och det vet även en Journalist om.

     Camilla skäms aldrig.
     Camilla tål inte mig.
     Camilla kommer fortsätta blogga som hon gör.

     För att ni som följer henne älskar hennes sätt att vara och varför skulle hon då ge upp sitt levebröd?
     Det är ju påhoppen, åsikterna, uttalandena som är kärnan.

     Att bara korrekt, rakt och ärligt granska tillexempel – det duger inte. Och ju mer vidrigheter om främmande människor i kommentarsfältet desto bättre.

     Själv mår jag bara illa av att skriva dessa raderna om ämnet…
     Så jag vet inte hur man ska kunna resonera med no reason 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

     Vill hon, dem, du, ni att jag hellre slutar blogga?
     Siffrorna på min statistik pekar på det motsatta, annars hade jag aldrig legat 2a på den här portalen.

     Hur jag än vänder och vrider mig, så kommer jag ha ryggen bak – PRECIS som alla ni andra. Jag är inte mer speciell…

     Anna.

     • C 6 oktober, 2019 on 21:51 Svara

      Nej- egentligen skulle du inte alls behöva bevisa eller försvara dig men tänker att det enbart är bevis som kan få henne att sluta…
      JAG tror dig! Men jag vill att ngn ska ”sätta dit henne”…

 11. Johanna 8 oktober, 2019 on 18:07 Svara

  Herregud!! Är inte inne på din blogg så ofta men nu blev jag faktiskt mörkrädd. Vad är det för människor som hittar på såna där tävlingar?? Finns det inga vuxna närvarande? Blogg bevakning allvarligt talat….. vuxen människa som sitter o mobbar folk, hur kan hen med? Ringer hen verkligen till en rektor på skolan för att kolla upp om de erbjudit Anna att komma dit eller ej? Personen borde lägga sin energi på att göra något fint för någon istället. Sen alla som orkar hålla på o ifrågasätta om saker o ting stämmer…. Gör nåt vettigt istället, hjälp nån finns massor av människor som har det taskigt på ett eller annat sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna