VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂Oktober🍂🍁🍂🍁

Det är helg, och jag bara andas in den friska höstluften i mina lungor. Det bästa med att bo på landet, är tystnaden och stillheten, naturen och djurlivet.

 

Jag älskar Odensala.

Utsikten vi har från huset är underbar, med härligt ljusinsläpp i hela huset hela dagen med solnedgången som man ser från lilla vardagsrumsfönstret samt i fönstret vid vår matplats. Varje dag  ❤️ Men de övriga omgivningarna är bara helt fantastiska att promenera i. Samla sinnet och känslor, planera i ro och fundera på framtiden.

3E7757AC-8560-4188-B14C-A1D8A8B99259 D9D0852E-A535-40F2-8056-5DCE4CF07325 C9BFEB6B-FB16-47EA-952F-6AE2ECA66405

Jag är ju född i September månad som jag älskar. Men oj så vackert det blir i Oktober 🍁🍂🍁😍🍁🍂🍁

Jag  skulle egentligen har varit borta den här helgen men tyvärr så, skadade jag min fot här om dagen, hur är inte intressant, och det är inte allvarligt. Men igår kände jag även att ena knät inte heller mår så bra pga den hastiga vändningen då foten skadades. Så jag är riktigt svullen och väldigt öm, men en lugn skön promenad gjorde ändå susen. Så jag känner mig inte lika stel i knät just nu 😊  så det var ett bra beslut att stanna hemma, det går många tåg och kommer flera chanser❤️

2661D169-1F09-4228-9BC4-BD458E9168A8 3616A54A-FC5D-4720-A9FB-5DF677A016F5 72A8AD3C-7ECB-46D0-8E63-FCC31C4013CD

Nu är jag hemma igen, har tagit en dusch och klätt mig i mjukiskläder och varmt på fötterna. Min hosta har kommit tillbaka och är rätt jobbig. Så det blir till att dricka mycket varmt och återhämta mig från hostan.

I övrigt ska jag ha en lugn helg, jag ska baka fröknäcke. Och till middag ska jag göra något på kycklingfärs, det blir säkert bra.

Jag planerar inte saker minutiöst längre…livet blev stressigt på ett negativt sätt av för hård planering i minsta lilla, eller det större. Och kors i taget, det går framåt och vidare iallafall.

Önskar dig en fortsatt fin och härlig hösthelg 🌞🍁🍂🍁🍂🍁🍂

Kram Anna.


Kommentarer


 1. Sofia 5 oktober, 2019 on 16:59 Svara

  Stämmer det att du inte blivit inbjuden till Karolinska Gymnasiet? Deras rektor förnekar det.

  • Anna Book Toledano 5 oktober, 2019 on 17:36 Svara

   Vilken rektor har man frågat?

   Jag vet vem jag pratat med 🙂

 2. åsa 5 oktober, 2019 on 18:02 Svara

  det är ju hela skolledningen i örebro som tackat nej till din förfrågan att komma dit!
  Den som svarat skriver ju för hela ledningen.

  • Anna Book Toledano 5 oktober, 2019 on 18:28 Svara

   Åsa vad är ditt problem?

   Jag vet ju vem jag pratat med. Och det har jag vittnen till.

   Oavsett så ser jag inte varför utomstående bryr sig om jag ska dit eller inte?

 3. Olga 5 oktober, 2019 on 19:38 Svara

  Men du skrev ett helt inlägg om att du blivit inbjuden, då ville du att utomstående skulle veta…eller!

  • Anna Book Toledano 5 oktober, 2019 on 19:56 Svara

   Det var utav respekt gentemot dem…

   Nu blir jag utmålad som lögnare.
   Varför följer och läser ni om mig, ni som uppenbarligen bara stör er 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

 4. Eva 5 oktober, 2019 on 20:59 Svara

  Jag mailade skolan, fick svar från rektorn, vilken du påstår att du fått inbjudan ifrån. Hon nekade till det, dom hade heller inte gett dig namnen på eleverna. Eftersom du sa till expressen att rektorn inbjudit dig och det inte är sant, då är du en lögnare.

  • Anna Book Toledano 5 oktober, 2019 on 22:49 Svara

   Eva.

   Jag har inte pratat med Rektor Drake.

   Jag har talat med en man. Och jag vet exakt hans befattning.
   Expressen har inte ens pratat med mig…🤷🏻‍♀️ Dom citerar förmodligen någon av dem andra tidningarna och vrider till det lite. Inget nytt fenomen!

   Sen undrar jag.
   VEM påstår att Skolan gett mig namnen på eleverna?!?!?!?

   JAG har gett skolan namnen, jag och ingen annan! Sedan har många vänliga själar hjälpt till med att ta fram uppgifter om vissa elever med och gett dom till mig. Och dem stämde helt överens med det som jag själv kunnat finna.

   Jag ljuger inte om något i detta.
   Varför skulle jag?
   Varför är du så aggressiv mot mig och går på mig som att du känner mig eller vet något om nått?!?

   Med vänlig hälsning,
   Anna.

   • Eva 6 oktober, 2019 on 08:37 Svara

    Jag sa inte att du sagt att du fått namnen av dom, det var bara hennes ord, hon ville väl markera att dom inte hade med det att göra. Men mailet är undertecknat ”skolledningen” o det lär betyda ”alla”. Att du sen pratar med någon annan utanför skolan, betyder inte att du är inbjuden.

    • Anna Book Toledano 6 oktober, 2019 on 08:47 Svara

     Eva.

     Jag HAR pratat med person i Skolledningen.
     Varför antar du att jag talat med någon utanför skolan?
     Och varför lägger du energi på saker som inte du är involverad i?

     Det är bara en ärlig undran.

     Med vänlig hälsning,
     Anna.

  • Tina 6 oktober, 2019 on 10:55 Svara

   Men hur orkar du/ni gräva i vad Anna berättar?
   Hoppa vidare o läs nått ni gillar.

 5. Annsofie 5 oktober, 2019 on 22:38 Svara

  Härligt med hösten. Förstår att ni trivs o bo i hus. Flyttade själv till hus för 5 år sedan o det var det bästa beslutet. Vi har också som ni naturen alldeles runt oss. O det är så skönt o känna lugnet istället för stressen i stan. Önskar en trevlig helg🍁💕

  • Anna Book Toledano 5 oktober, 2019 on 22:41 Svara

   Verkligen 😊🍁🍂🍁

   Önskar dig detsamma.

 6. K 6 oktober, 2019 on 00:07 Svara

  Nu blev det mycket tjafs om ingenting.
  Men kolla bloggbevakning så ser du var skiten kommer ifrån.
  Som vanligt
  Kram

  • Anna Book Toledano 6 oktober, 2019 on 07:48 Svara

   Tack K, men jag har som princip att
   aldrig gå in på någon av forumen där man
   skriver så om människor man inte känner.

   Jag kommer tids nog förstå ändå.

   Och jag vet att jag inte ljuger.

   Anna.

 7. Emelie 6 oktober, 2019 on 00:55 Svara

  Jag kan förstå, Anna, att du blir provocerad å känner dig påhoppad av såna här frågor. Ja varför ska man följa dig? Sjölv gör jag det för jag väntar ff på att du någongång bara kunde vara ärlig. För med handen ppå hjärtat: Tycker du, i ärlighetens namn, att det är moget att kalla en rektor för Drake i ett sammanhang där du vill föreläsa om vikten av ett bra och respektfullt klimat online.
  Inga föreläsare får ta elevernas studietid i anspråk utan en skolas rektorn eller rektorers medgivande. Och jag betvivlar att du faktiskt fått det med tanke på hur din egen ton online är.

  • Anna Book Toledano 6 oktober, 2019 on 08:41 Svara

   Emelie, vet inte om du är ungdom eller vuxen? Jag ber för det förstnämnda.

   Vet inte vad du menar med att jag någon gång skulle vara ärlig 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
   Du känner inte mig, och kan absolut inte avgöra hur ärlig jag är som människa.

   Vad var det för fel med att titulera henne så? Rektor Drake. Det är hennes efternamn får man inte använda människors korrekta efternamn? Det är så jag är uppfostrad att titulera yrkespersoner.

   Rektor Karin Drake, är EN av FLERA Rektorer på Karolinska Läroverket i Örebro och henne har jag aldrig varit i kontakt med! Och vad hon i sin tur har fått för information om frågan. Det vet jag inget om, och därför har hon svarat sanningsenligt i mailet. Och jag har aldrig påstått att skolan gett mig några namn på elever! Det gjorde andra elever åt mig och det flesta hittade jag på egen hand. Så det ljuger jag inte heller om.

   Jag VET som sagt vem jag pratat med i Skolledningen, och vad som också sagts.
   Så kan ni ärligt bara sluta kalla mig för lögnare. Jag har dessutom vittnen på vad som sagts vid alla mina samtal, så snälla sluta attackera på det här viset.

   Och vem har ens sagt att detta skulle ske på elevernas studietid 🤷🏻‍♀️ Det finns många olika tillvägagångssätt…
   Jag hade kunnat göra det enkla, Polisanmäla och gå vidare och bara tänka på mig själv som alla falskt alltid anklagar mig för.
   Jag valde en annan väg…som jag trodde skulle leda till något positivt inte bara för mig, utan för alla. Istället har mer hat, påhopp och nya kränkningar och lögner riktats mot mig och sprids i ännu ett drev på socialamedier.

   Varför lägger man sig i saker som inte angår en personligen?

   Med vänlig hälsning,
   Anna.

 8. Paula 6 oktober, 2019 on 08:12 Svara

  Det är så vackert med alla färger på hösten, jättefina bilder

  • Anna Book Toledano 6 oktober, 2019 on 08:42 Svara

   Ja, verkligen 😊

   Tack.

   Anna.

 9. Eva 6 oktober, 2019 on 08:43 Svara

  Dessutom undrar jag varför dusch o varmt om fötterna är intressantare än hur du skadade foten? En skadad fot är mer spännande än dina duschar o tofflor. Annars behöver du väl inte nämna det alls?

  • Anna Book Toledano 6 oktober, 2019 on 08:51 Svara

   Wow!!! Eva Eva Eva

   Jag får nämna precis vad jag vill i mina texter.
   Jag förstår att du spricker av spänningen att INTE veta.
   Men nu kommer jag inte gå in på det. Det räcker gott och väl med att jag berättat att jag gjort mig lite illa.

 10. Mia 6 oktober, 2019 on 10:02 Svara

  Blir så ledsen av dessa påhopp på dej. Hur elaka människor finns det. Önskar ni bloggare Alla kunde anmäla BB det är ju en fruktansvärd blogg. Önskar dej allt gott i höst och du har ett så fint hem. Kram.

 11. Mimi 6 oktober, 2019 on 14:06 Svara

  Är det inte jobbigt att hålla reda på alla lögner du kastar om kring dig, Anna?

  • Anna Book Toledano 6 oktober, 2019 on 14:21 Svara

   😂

 12. Wilma 6 oktober, 2019 on 16:04 Svara

  Men kära Anna, uppenbarligen finns det ju bevis på att rektorn har nekat. Varför visar du inte dina vittnen och bevis då? Hade varit väldigt spännande att de. Sköt om dig 😀

  • Anna Book Toledano 6 oktober, 2019 on 17:49 Svara

   Men kära Wilma.

   Har jag påstått något annat?
   Jag har inte pratat med den Rektorn…

   Ert lilla mission börjar bli tröttsamt.
   Har inte tid och bemöta era låga angrepp…
   Hur gammal är ni?
   Har ni inga aktiviteter ni ska passa tiden till?

   Förstår att mycket i mitt liv vore spännande att de, som du säger.

   Men jag är inte din eller någon annans marionett.
   Jag fattar mina egna beslut och gör det jag vill!

   Med vänlig hälsning, Anna.

 13. Mia 6 oktober, 2019 on 18:12 Svara

  Anna. Jag har alltid tyckt att dina inlägg är fina. Jag känner nu dock, att du bemöter frågor på ett naivt sätt. Du insinuerar allt som oftast att den som frågar är ung. Frågar ofta hur gammal vederbörande är. Betyder det att du tycker att vi som läser din blogg borde ha en mognare ålder? Att unga är imbecilla? Tycker du det för att du har egen erfarenhet av att unga är smått dumma i huvudet ? Varför går du i total okunnighet och ilska så fort någon ifrågasätter dina inlägg? Du är inte så gullig som du vill framstå. Du har stora problem med interaktion och kommunikation med dina läsare. Jag tycker det är ledsamt och lider lite med dig.

  • Anna Book Toledano 6 oktober, 2019 on 18:57 Svara

   Mia.

   Jag insinuerar inte alls något. Jag frågar ärligt – får man inte det?

   För om vederbörande som skriver på liknande vis som dem gör till mig, är yngre. Så kan jag har en annan typ av förståelse. Är det något negativt? Om det är vuxna människor som ägnar sin tid åt att bete sig så här gentemot en främmande människa på socialamedier?!? Då är det liiiite annorlunda va? Eller är jag verkligen ensam om att tycka så?
   Man får vara i vilken ålder man vill och läsa min blogg. Jag uppskattar människor i alla åldrar och gillar olikheter i människor. Så jag har ingen åldersgräns på min blogg.

   Men man får inte uttrycka sig eller uttala sig hur som helst med lögner, personangrepp och liknande.
   Du påstår tex. att jag går i total okunnighet och ilska…ehhh okej 🤔🤷🏻‍♀️

   Jag är inte arg.
   Och okunnig…nä det kan jag inte hålla med om heller faktiskt. Otroligt elakt att skriva så till någon du inte känner det minsta.
   Jag är inte gullig heller säger du…okej jag respekterar din åsikt.
   Men återigen, du känner verkligen inte mig.
   Och på det, tycker du att jag inte kan kommunicera eller interagera med mina läsare…okej 🤔 Jag tror inte heller att jag kommer någon vart genom att argumentera vidare med dig om detta, oavsett hur jag svarar. Så kommer det förmodligen att fördömmas av dig.
   Då finns det för mig en enkel lösning för dig.

   Sluta bara att läsa min blogg, och jag menar det med välmening 🙂 är inte arg.
   Men om du lider, så bör du verkligen följa och läsa någon annans blogg i stället. Eller kanske köpa lite intressanta böcker istället.

   Jag önskar dig allt gott.
   Med vänlig hälsning, Anna.

 14. Olga 6 oktober, 2019 on 18:13 Svara

  Anna jag måste ändå ge dig en eloge för att du har släppt fram inlägg och svarat på om detta med skolan, det tycker jag är starkt av dig.
  Jag håller inte alltid med dig i sak, men att du tar dig tid att svara tycker jag är bra👍

  • Anna Book Toledano 6 oktober, 2019 on 18:34 Svara

   Olga, du har ju skrivit många ggr till mig, så jag vet ganska väl vart du står gällande mig.

   Men det får var nog med lögner om mig som person någon gång.
   Detta med Skolan har enbart lett till fortsatta påhopp på mig…

   Helt sjukt faktiskt.

   Med vänlig hälsning, Anna.

 15. Linda 6 oktober, 2019 on 18:23 Svara

  Jösses. Tror inte det spelar någon roll vad du skriver Anna. För de som bestämt sig o klanka ner hittar fel i allt det du skriver. Det sorgliga är att alla haters är vuxna troligtvis. Lätt o vara cool bakom skärmen. INGEN skulle våga ge dig hat öga mot öga. Men bakom skärmen är det lätt o vara en mobbare. Kram💗

  • Anna Book Toledano 6 oktober, 2019 on 18:29 Svara

   Du har så rätt.

   Tack för din vänlighet 🙏🏼🤗🙏🏼

 16. Carina 6 oktober, 2019 on 22:42 Svara

  Hej Anna! Jag har en dotter som gärna vill åka o plugga i Spanien, som din gör. Nu undrar jag hur många år Vanessa har läst spanska? Kan hon prata flytande o läser hon spanska nu på svenska skolan? Och hur har du lärt dig spanska för du har väl inte vuxit upp med det? Mvh Carina

  • Anna Book Toledano 7 oktober, 2019 on 22:52 Svara

   Hej.

   Vanessa har läst Spanska sedan första klass.
   Hon har alltid varit väldigt blyg med sitt andra språk.
   Men hon blir säkrare och säkrare 😊

   Hon är duktig och klarar sig mer än väl. Men det var bla. för att bli säkrare i Spanskan som hon ville ta ett utbytesår.
   Jag är helt självlärd och klarar mig mer än väl 😉👍🏽

   Mvh Anna.

 17. Em 7 oktober, 2019 on 08:21 Svara

  Men herregud! Snälla människor, besinna er! Okej, Anna kanske använde fel term när hon sa ”rektor”. I själva verket verkar det ha varit utbildningschefen (rektorernas chef). Att man använder fel ord betyder för sjutton inte att någon ljuger. Varför i hela friden skulle Anna ljuga medvetet om något som är så lätt att komma upp?

  I övrigt- jättevackra bilder, Anna! Jag älskar också oktober. Hoppas du får en härlig vecka och kam njuta av den vackra naturen och ert nya hem i höstskrud!
  Med vänlig hälsning, Em

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna